Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
STIRI JUDETUL NEAMT
Adaugat: 01 Iunie 2019

       Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, ar trebui să renunțe la funcția pe care o are, susține deputatul PNL de Neamț, Laurențiu Leoreanu. Liberalul afirmă că Andronescu trebuie să-și dea demisia pentru „brambureala cu planurile de școlarizare”, în acest fel va avea mai mult timp „să `reformeze` PSD”.

 

       „Preocupată până acum să se implice în campania electorală pentru a apăra PSD la posturile de televiziune și nu de starea educației, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a încurcat iar învățământul românesc. După ce, la începutul săptămânii, a transmis un plan de școlarizare prin care, în unele zone, numărul de clase profesionale se dubla, ceea ce ar fi dus în mod automat la creșterea abandonului școlar, `Abramburica` a retrimis ieri (n.r. joi) planurile de școlarizare. Fix în pragul examenelor naționale, pentru a bulversa și mai mult cadrele didactice și directorii de școli care și așa sunt sufocați de birocrație și de regulile neclare din sistem” atrage atenția deputatul Laurențiu Leoreanu printr-un comunicat de presă transmis vineri.

 

       Liberalul explică faptul că profesorii și-au exprimat de foarte multe ori îngrijorarea cu privire la planul ministrului Educației, de a crește numărul de locuri în școlile profesionale, deoarece sistemul de învățământ profesional are nevoie de o finanțare corespunzătoare pentru a oferi un act educațional de calitate.

 

       „Am avertizat încă din luna februarie, public, că planurile ministrului Educației pentru școlile profesionale nu sunt fezabile, după ce numeroși profesori mi-au comunicat nemulțumirile lor, urmare a unei scrisori metodice transmisă în școli de Ecaterina Andronescu. Ministrul Educației vrea să crească numărul de locuri în școlile profesionale din pix, din confortul biroului său din București, numai că nu îi ascultă pe profesori când spun că au nevoie de finanțare pentru atelierele de tip şcoală, laboratoare sau plata efectivului necesar de maiştri, tehnicieni şi laboranţi, precum şi pentru plata personalului tehnic necesar. Profesorii sunt îngropați în teancuri de hârtii și rapoarte, în loc să fie lăsaţi să se preocupe de actul didactic propriu-zis” a mai spus deputatul PNL de Neamț.

 

       Modul în care ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, dă ordine dascălilor însă, fără să ofere finanțarea necesară, iar mai apoi merge la televizor și se laudă cu `ce a făcut` demonstrează că își „merită porecla `Abramburica`”, susține Laurențiu Leoreanu.

 

       „Este simplu să dai ordine, dar să nu le asiguri profesorilor un minim necesar pentru finanțarea pretențiilor tale sau să încerci să faci atractiv învățământul profesional. Pentru ca apoi să mergi la televizor și să anunți că ai decis, că s-a făcut, că ai reformat educația, dar de fapt, nu faci altceva decât să dovedești, pentru a mia oară, că îți meriți porecla `Abramburica`. Doamna Ecaterina Andronescu trebuie să demisioneze urgent din funcția de ministru al Educației. Așa ar avea mai mult timp să se ocupe de `reforma` PSD din studiourile de televiziune, numai să nu îi mai încurce pe profesori” conchide deputatul PNL de Neamț, Laurențiu Leoreanu.

 

 

Sursa foto:  ://ziarulceahlaul.ro/primarul-de-roman-denunta-comisioanele-din-sport/laurentiu-leoreanu-6/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Un Centru pentru Persoane Vârstnice și 16 stații de încărcare a mașinilor electrice, cele mai noi investiții care se vor face în Câmpina
Două investiții extrem de importante se vor face la Câmpina.
 
Situație cu iz penal la Piața Centrală din Câmpina. Consilier local: Domnule viceprimar, raportul ăsta e un fals!
La ultima ședință a Consiliului Local Câmpina s-a discutat despre ...
 
Școala Gimnazială din Arcani va fi reconstruită din temelii
Este unitatea de învățământ cea mai afectată de seismele din jud...
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor
„Printr-un transport mai sigur se reduc diferențele și discrepanț...
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș
S-a lansat licitația pentru proiectul „Modernizare Bulevard Mihai V...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0