Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
Adaugat: 17 Martie 2020

        La Ploiești, măsurile împotriva pandemiei de coronavirus au fost luate încă de săptămâna trecută însă, odată cu instituirea stării de urgență, primarul municipiului, liberalul Adrian Dobre, a convocat din nou Comitetul pentru Situații de Urgență în vederea suplimentării acestora. 

 

        Astfel, printre măsurile binevenite se numără: spălarea cu dezinfectanți a străzilor, piețelor, spitalelor, a platformelor de gunoi, etc.; reducerea programului de transport în comun; suspendarea activității în Oborul Ploiești; suspendarea accesului vizitatorilor în Grădina Zoologică și în alte instituții; suplimentarea mijloacelor de transport în comun pentru evitarea aglomerației de la orele de vârf, și multe altele.

 

        Primarul Adrian Dobre face apel la locuitorii municipiului Ploiești să iasă cât mai puțin din case, aceasta fiind cea mai bună soluție pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Dacă părăsirea locuinței este inevitabilă, se recomandă evitarea zonelor aglomerate și a contactului fizic direct, mai spune primarul.

 

        „După cum v-am anunțat, astăzi (n.r. luni) am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență în vederea suplimentării măsurilor de prevenție în limitarea răspândirii virusului COVID-19. Pe lângă măsurile adoptate astăzi și săptămâna trecută, revin la dumneavoastră cu rugămintea să evitați deplasările, spațiile aglomerate, contactul fizic direct și să vă protejați. 

        Igienizăm și mijloacele de transport (încă de la începutul săptămânii trecute) străzile, locurile de joacă și piețele, etc., dar cel mai important acum este să rămânem acasă, în măsura în care putem” a transmis Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești. 

 

        Iată măsurile adoptate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență săptămâna trecută și luni, potrivit Primăriei Ploiești:

 

 • Spălarea arterelor principale din municipiul Ploieşti (zone cu trafic intens de persoane, zonele staţiilor de autobuz, gărilor, pieţelor, spitalelor, parcurilor, platformelor de gunoi) cu substanţe dezinfectante. 
 • Începând cu data de 18.03.2020, desfăşurarea programului de transport public de călători, pe raza Municipiului Ploieşti, să va realiza între orele 6.00 – 22.00, cu excepţia curselor de pe platformele industriale. 
 • Dezinfecția locurilor de joacă din Municipiul Ploiești, aflate în administrarea S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești, precum și a celor din Parcul Memorial «Constantin Stere» și Parcul Municipal Ploiești Vest.
 • Suspendarea activitatății comerciale în Oborul din Ploiești, în consens cu Hotărârea emisă de Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, care interzice orice fel de activitate ce presupune participarea unui număr mai mare de 1.000 de persoane.
 • Suspendarea activității cu publicul, la Grădina Zoologică Ploiești, din cadrul Administrației Parcului Memorial « Constantin Stere », pentru perioada 14-22 martie 2020. 
 • În piețele agro-alimentare din Municipiul Ploiești s-au prevăzut dispozitive cu soluție dezinfectantă, iar comercianții care își desfășoară activitatea în aceste piețe au fost informați cu privire la măsurile necesare prevenirii infecției cu coronavirus. 
 • Dezinfecția piețelor agro-alimentare din municipiu.
 • Suplimentarea mijloacelor de transport în comun la orele de vârf, pentru evitarea aglomerației, și igienizarea regulată a acestora.
 • Achiziționarea a două aparate de nebulizare și dezinfectant aferent folosirii acestor dispozitive, materiale care vor fi folosite pentru igienizarea ambulanțelor utilizate de Serviciul de Ambulanță Județean Prahova.
 • Preluarea pacienților (copii) de la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Ploiești de către Spitalul de Pediatrie Ploiești, în vederea continuării tratamentelor.
 • Hrana pentru persoanele aflate în centrele de carantină pe raza U.A.T. Ploiești se va asigura de către Centrul Social pentru Persoanele în Vârstă, din cadrul A.S.S.C Ploiești.
 • Poliția Locală va asigura transportul hranei de la Centru Social pentru Persoanele în Vârstă, la centrele de carantină.
 • Suspendarea activității Teatrului „Toma Caragiu”, a Filarmonicii „Paul Constantinescu” și a Casei de Cultură „I.L. Caragiale” până la 31 martie, precum și desfășurarea activităților sportive.
 • Susupendarea activității în unităţile de îngrijire a copiilor antepreşcolari (creşe) din Ploiești (13- 31 martie).
 • Suspendarea activității centrelor de informare a cetăţenilor şi recreere a pensionarilor de pe teritoriul municipiului Ploieşti, aflate în administrarea ASSC, pentru perioada 11-31 martie 2020, cu posibilitate de prelungire în funcţie de evoluţia situaţiei.
 • Suspendarea cursurilor din toate unitățile de învățământ preuniversitar, începând cu data de 11 martie 2020, până în data de 22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației, conform Hotărârii nr. 6/10.03.2020, a Consiliului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Primarul Adrian Dobre a făcut o prioritate și din sistemul de învățământ din municipiu
Mai multe unități de învățământ din Municipiul Ploiești sunt ...
 
Primarul Sucevei are Consilier Onorific pe problema Diasporei
Pascariu Mihai Cristian este Consilierul Onorific al primarului Suceve...
 
Primarul Timișoarei ține terasele deschise și după ora 23:00
Primarul Nicolae Robu a decis ca terasele să funcționeze și după o...
 
În comuna Cergău s-au făcut investiții în toate domeniile
Primarul Lenuța Aldea a realizat o mulțime de proiecte importante î...
 
Primăria Gheorgheni a solicitat peste 33 milioane de lei pentru modernizarea sistemului de mobilitate urbană
Agenția de Dezvoltare Regională Centru a transmis că Primăria Gheo...
 
Primăria Brașov a alocat 47,74 milioane de lei pentru izolarea termică a unor blocuri sociale
Peste 100 de blocuri sociale din cartierele Brașovului au fost izolat...
 
Ilie Bolojan nu va mai candida la Primăria Oradea
După ce a condus orașul pentru 12 ani, Ilie Bolojan nu va mai candid...
 
Prefectul Gâfu vrea reabilitarea `Turnului de pe deal` din Grădinari
Prefectul județului Caraș-Severin vrea să se facă toate demersuril...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Medic renumit, declarații uluitoare despre testele pentru Covid-19: Dacă o probă e pozitivă, toate sunt declarate la fel

» 13 August 2020 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ministrul Sănătății vrea prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile

» 12 August 2020 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Ce culori se poartă în sezonul toamnă-iarnă 2020

» 11 August 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
De unde să vezi panorama Brașovului?
BRASOV
» 10 August 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL MEHEDINTI
 
Un candidat la Primăria Severin are un proiect pentru transformarea Stadionului 1 Mai

» 13 August 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BRASOV
 
Primăria Brașov a alocat 47,74 milioane de lei pentru izolarea termică a unor blocuri sociale

» 12 August 2020 | Comentarii 0