Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
Adaugat: 17 Martie 2020

        La Ploiești, măsurile împotriva pandemiei de coronavirus au fost luate încă de săptămâna trecută însă, odată cu instituirea stării de urgență, primarul municipiului, liberalul Adrian Dobre, a convocat din nou Comitetul pentru Situații de Urgență în vederea suplimentării acestora. 

 

        Astfel, printre măsurile binevenite se numără: spălarea cu dezinfectanți a străzilor, piețelor, spitalelor, a platformelor de gunoi, etc.; reducerea programului de transport în comun; suspendarea activității în Oborul Ploiești; suspendarea accesului vizitatorilor în Grădina Zoologică și în alte instituții; suplimentarea mijloacelor de transport în comun pentru evitarea aglomerației de la orele de vârf, și multe altele.

 

        Primarul Adrian Dobre face apel la locuitorii municipiului Ploiești să iasă cât mai puțin din case, aceasta fiind cea mai bună soluție pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Dacă părăsirea locuinței este inevitabilă, se recomandă evitarea zonelor aglomerate și a contactului fizic direct, mai spune primarul.

 

        „După cum v-am anunțat, astăzi (n.r. luni) am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență în vederea suplimentării măsurilor de prevenție în limitarea răspândirii virusului COVID-19. Pe lângă măsurile adoptate astăzi și săptămâna trecută, revin la dumneavoastră cu rugămintea să evitați deplasările, spațiile aglomerate, contactul fizic direct și să vă protejați. 

        Igienizăm și mijloacele de transport (încă de la începutul săptămânii trecute) străzile, locurile de joacă și piețele, etc., dar cel mai important acum este să rămânem acasă, în măsura în care putem” a transmis Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești. 

 

        Iată măsurile adoptate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență săptămâna trecută și luni, potrivit Primăriei Ploiești:

 

 • Spălarea arterelor principale din municipiul Ploieşti (zone cu trafic intens de persoane, zonele staţiilor de autobuz, gărilor, pieţelor, spitalelor, parcurilor, platformelor de gunoi) cu substanţe dezinfectante. 
 • Începând cu data de 18.03.2020, desfăşurarea programului de transport public de călători, pe raza Municipiului Ploieşti, să va realiza între orele 6.00 – 22.00, cu excepţia curselor de pe platformele industriale. 
 • Dezinfecția locurilor de joacă din Municipiul Ploiești, aflate în administrarea S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești, precum și a celor din Parcul Memorial «Constantin Stere» și Parcul Municipal Ploiești Vest.
 • Suspendarea activitatății comerciale în Oborul din Ploiești, în consens cu Hotărârea emisă de Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, care interzice orice fel de activitate ce presupune participarea unui număr mai mare de 1.000 de persoane.
 • Suspendarea activității cu publicul, la Grădina Zoologică Ploiești, din cadrul Administrației Parcului Memorial « Constantin Stere », pentru perioada 14-22 martie 2020. 
 • În piețele agro-alimentare din Municipiul Ploiești s-au prevăzut dispozitive cu soluție dezinfectantă, iar comercianții care își desfășoară activitatea în aceste piețe au fost informați cu privire la măsurile necesare prevenirii infecției cu coronavirus. 
 • Dezinfecția piețelor agro-alimentare din municipiu.
 • Suplimentarea mijloacelor de transport în comun la orele de vârf, pentru evitarea aglomerației, și igienizarea regulată a acestora.
 • Achiziționarea a două aparate de nebulizare și dezinfectant aferent folosirii acestor dispozitive, materiale care vor fi folosite pentru igienizarea ambulanțelor utilizate de Serviciul de Ambulanță Județean Prahova.
 • Preluarea pacienților (copii) de la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Ploiești de către Spitalul de Pediatrie Ploiești, în vederea continuării tratamentelor.
 • Hrana pentru persoanele aflate în centrele de carantină pe raza U.A.T. Ploiești se va asigura de către Centrul Social pentru Persoanele în Vârstă, din cadrul A.S.S.C Ploiești.
 • Poliția Locală va asigura transportul hranei de la Centru Social pentru Persoanele în Vârstă, la centrele de carantină.
 • Suspendarea activității Teatrului „Toma Caragiu”, a Filarmonicii „Paul Constantinescu” și a Casei de Cultură „I.L. Caragiale” până la 31 martie, precum și desfășurarea activităților sportive.
 • Susupendarea activității în unităţile de îngrijire a copiilor antepreşcolari (creşe) din Ploiești (13- 31 martie).
 • Suspendarea activității centrelor de informare a cetăţenilor şi recreere a pensionarilor de pe teritoriul municipiului Ploieşti, aflate în administrarea ASSC, pentru perioada 11-31 martie 2020, cu posibilitate de prelungire în funcţie de evoluţia situaţiei.
 • Suspendarea cursurilor din toate unitățile de învățământ preuniversitar, începând cu data de 11 martie 2020, până în data de 22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației, conform Hotărârii nr. 6/10.03.2020, a Consiliului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Primăria Șiria va reabilita cripta familiei nobiliare Bohus
„Cea mai reprezentativă familie de nobili din Șiria”
 
Primăria Piatra Neamț anunță începerea lucrărilor la trecerea pietonală spre Ștrandul Municipal
Lucrările la trecerea pietonală spre Ștrandul Municipal încep ast...
 
Primăria Asuaju de Sus a depus două proiecte prin programul Anghel Saligny
Primăria Asuaju de Sus vrea să asfalteze drumurile din comună, dar ...
 
Piața Agroalimentară din Zimnicea a fost asfaltată
Printr-o investiție a Primăriei Zimnicea, Piața Agroalimentară din...
 
Primarul Gentea a înființat Compartimentul Evidența și urmărirea disciplinei în construcții. Ce rol are structura
Compartimentul Evidența și urmărirea disciplinei în construcții a...
 
Primăria Galați anunță începerea lucrărilor la prima creșă pe care o va înființa
Primăria Galați a atribuit contractul pentru reabilitarea clădirii ...
 
Viceprimarul Vasluiului, despre evenimentele de Crăciun: Pe lângă patinoar, vom deschide și Târgul de Crăciun
În acest an, Primăria Vaslui va organiza de Sărbători evenimente m...
 
Grădiniță nouă în Orăștie, realizată cu fonduri europene
„Educația este unul dintre pilonii care sprijină dezvoltarea comun...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
1 Decembrie 2021. La mulți ani, dragi români!

» 01 Decembrie 2021 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Programul supermarket-urilor de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României

» 30 Noiembrie 2021 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Beneficiile extractului din sâmburi de grapefruit

» 01 Decembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
La Mănăstirea Coșula din Botoșani au fost expuse piese vechi de peste 300 de ani
BOTOSANI
» 01 Decembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BUZAU
 
Primăria Buzău va excepta de la plata taxelor speciale autovehiculele care sunt folosite la lucrările din municipiu

» 01 Decembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BOTOSANI
 
Primăria Botoșani va demola o clădire pentru a construi o parcare

» 30 Noiembrie 2021 | Comentarii 0