Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
STIRI TURISM
Adaugat: 11 Martie 2018

      In weekendul acesta, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara putem gasi informații despre cele mai noi oferte de pe piața imobiliară, din domeniul finanțărilor bancare, al construcției de case din lemn sau al posibilităților de alimentare cu energie electrică sau termică din surse alternative. Aici are loc în weekend cea de-a doua ediție a unui eveniment care anul trecut s-a bucurat deja de un real succes, Târgul Imobiliar Timișoara.

     Dezvoltatorii imobiliar au cele mai bune, pentru toate gusturile și buzunarele. Mai mult, pe perioada târgului și prețurile sunt dintre cele mai bune, cu discounturi. Oferta este extrem de variată, iar clienții pot alege în funcție de pretențiile lor.

      Unul dintre cele mai interesante proiecte care se ridică în Timișoara în această perioadă este ISHO, complexul mixt de tip office și rezidențial care se construiește între Bulevardul Take Ionescu și canalul Bega.

„Este un cartier cu impact asupra orașului, iar legătura acestuia cu Timișoara pornește chiar din denumirea acestuia. E un concept complex, cu o componentă rezidențială și una office, dar care include și funcții complementare aducând schimbări inclusiv asupra infrastructurii orașului”, a declarat Călin Centea, reprezentantul ISHO.

       Complexul are o zonă de office, cu trei clădiri, din care prima fază este deja finalizată, urmând să înceapă lucrările și la cea de a doua. De asemenea, va fi ridicată o parcare cu două niveluri, o premieră pentru oraș prin regimul de înălțime. Tot în cadrul aceluiași proiect va fi ridicat și un hotel operat sub sigla Radisson Blu, care va fi construit spre bulevardul Take Ionescu. La partea de infrastructură ISHO va contribui cu o parte din inelul 2 de circulație, dar și două noi poduri peste Bega. Zona rezidențială va include două zone distincte, Parkside, respectiv Riverside, prima sub forma unui cerc, care să înconjoare zona verde a complexului, cea de a doua spre partea unde este și canalul Bega. Zona rezidențială va avea șase clădiri. Succesul proiectului se vede deja, prima clădire din zona Riverside fiind deja contractată în proporție de 95%. urmează cea de a doua clădire, care va avea 20 de etaje, 70 de metri înălțime, 140 de apartamente. Cu dotări ce cea mai bună calitate apartamentele oferite sunt și din categoria celor cu suprafețe medii, dar sunt și apartamente cu dimensiuni de 100 până la 400 de metri pătrați. Toată zona va avea și o parcare subterană care va lega toate clădirile.

       Ciprian Cadariu a vorbit despre un alt proiect imobiliar important, City of Mara.

      „Fostele zone industriale din anii trecuți devin acum zone urbane, iar acestea oferă suprafețe generoase de teren pentru dezvoltare. Toate cele patru proiecte ale noastre sunt diferite de ceea ce s-a construit în Timișoara în ultimii ani. Pretențiile se schimbă, nu mai putem prezenta doar calitatea apartamentelor, să vorbim de finisaje, de dotări. Pentru o calitate bună a vieții trebuie să gândim ce putem oferi în plus, acele zone ce le fac diferite, zone verzi, locuri de joacă, spații pentru comunitate unde cineva poate să socializeze, să se simtă bine. Ne gândim la viața de zi cu zi a locatarilor, la acces la școală sau zone comerciale. În cartierul nostru sunt 60 de familii care locuiesc deja, alte 80 urmează să se mute, în prima etapă se ajunge la 300 de familii până la finalul anului. Pornim cea de a doua etapă a proiectului. Este vorba de 500 de apartamente, proiectul nostru aduce în plus spații publice de calitate, cafenele, farmacie, supermarket, afterschool”, ne-a declarat Cadariu.

      Eugen Enuțescu a prezentat oferta pentru public a unui alt dezvoltator imobiliar local, Eugene Estate. Acesta ridică în zona Timișoarei mai multe proiecte rezidențiale, șapte la număr, sunt zone exclusiv de blocuri, zone mixte de blocuri și case, respectiv numai cu case individuale.

      „Ne bucurăm că a luat o amploare mai mare acest târg, e bine că avem prezente proiecte mai mari. Noi suntem prezenți în stand cu șapte proiecte rezidențiale, de apartamente, unul mixt cu case, unul cu case. Fiecare dintre acestea are particularitățile lui. Pentru clienți oferim reduceri promoționale în această perioadă la târg. De asemenea, clienții pozt beneficia și de oferte din piața secundară, avem de oferit peste 1.000 de unit locative. Clienții beneficiază acum de 25% reducere la toate serviciile. Ca o noutate, aducem tehnologia VR – realitate virtuală, multe proprietăți sunt prezentate în această tehnologie. Oamenii pot intra în viitoarea lor locuință, beneficiază astfel de un tur virtual. Știm că pentru ei timpul e important, astfel, ei știu la ce să se aștepte înainte de a vizita efectiv locația”, a declarat Eugen Enuțescu.

     O ofertă puțin diferită vine de la cei de la Solarnet. Aceștia oferă clienților cele mai interesante idei din domeniul alimentării cu energie alternativă, solară.

       „Solarnet oferă soluții pentru energie solară, cu panouri termice și fotovoltaice. Inițial și în străinătate s-a pornit de la instalații de dimensiuni reduse, mai ales termic pe proiectele de alimentare cu energie termică. Vă pot da ca și exemplu Graz din Austria, prin investițiile realizate aici 23% din energia centralizată se realizează prin aport solar. Vă recomand ca o viitoare investiție inclusiv în ansambluri rezidențiale, aceasta poate fi un plus în fața concurenței”, a declarat Ștefan Sandu, reprezentantul Solarnet.

       Dragoș Pop, de la Vivalia, a vorbit despre mai multe proiecte pe care dezvoltatorul le realizează la Timișoara.

       „Primul proiect, din Zona Soarelui, este deja gata. Avansăm cu cel din Complexul Studențesc, de asemenea, am dat drumul la proiectul Vivalia Grand,unul cu 1000 de apartamente. Apartamentele noastre sunt deosebite, au un grad de dotare de cel mai înalt nivel, proprietarul beneficiază de supraveghere de la distanță, dar și de senzori la apartament. Apartamentele oferă multă liniște, este o zonă exclusiv rezidențială, dar care beneficiază de zone servicii, spații verzi, spații de joacă. Vivalia Grand 5 va avea un design unic pentru apartamente, iar noii locatari vor putea câștiga o mașină nouă ca și premiu. Se predau în curând 250 de apartamente, iar ansamblul din Complex unul dintre cele mai de succes, fiind unic în zonă”, a subliniat Dragoș Pop.

       Un alt ansamblu de mari dimensiuni, Adora Forest, este ridicat de cei de la Tagor. Despre ce înseamnă cele 1000 de apartamente ne-a povestit Ramona Lasc.

      „Tagor este prezent în România cu mai multe ansambluri. Sunt două la Buc, unul la Arad, respectiv Adora Forest în Timișoara. Acesta se ridică în nordul Timișoarei, aproape de Dumbrăvița, spre Pădurea Verde. Sunt nouă blocuri, cu 1000 de apartamente, primul bloc fiind predat beneficiarilor cu cele 107 apartamente. Următorul a demarat construcția anul acesta, vor fi alte 115 apartamente în martie 2019. Sunt numeroase facilități, locatarii au locuri de parcare supraterane, spații verzi, locuri de joacă pentru copiii. Apartamentele sunt între 2 și 4 camere, inclusiv cu grădină proprie. Ele beneficiază de încălzire în pardoseală, cu centrală proprie. Sunt clădiri de tip parte plus 11 etaje, cu prețuri de la 900 de euro plus TVA pe metrul pătrat. Fiecare va avea aer condiționat. Pădurea Verde din zonă este un atu, farmecul proiectului”, am aflat de la Ramona Lasc.

       Sectorul bancar este, de asemenea reprezentat la târg, Zoran Huțanu, de la Alpha Bank, Silviu Gabriel Giura, de la Leumi Bank sau, Mircea Albai, din partea Raiffeisen Bank prezentând ofertele de creditare și servicii pentru persoanele fizice și juridice disponibile, inclusiv imobiliare și ipotecare, pentru achiziția de locuințe sau ridicarea de case.

        Un alt expozant interesant este societatea Wood Home din Cluj, care oferă case modulare din lemn lamelar. Cu experiență în Italia, Danemarca sau Franța, aceasta oferă soluții de construcție din lemn, cu materiale la cel mai înalt nivel calitativ, la standarde occidentale.

       Vizitatorii care vor lua parte la TIT 2018 vor putea să participe la o tombolă unde marele premiu este o excursie la Budapesta, dar pot câștiga și lenjerii de pat și vouchere de acces la Spa.

      Accesul la eveniment este gratuit, iar oaspeții sunt așteptați sâmbătă, până diseară, dar și duminică, de la ora 9 la 20, la Centrul Regional de Afaceri.

sursa foto: http://www.tion.ro/succes-total-la-prima-editie-a-targului-imobiliar-organizat-de-russmedia/1847412

TIMIS
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Premiul pentru Destinația Anului se va acorda în cadrul Galei de la ...
 
În cele două zile se organizează o mulțime de activități pentru ...
 
O oază de liniște aflată la 2 ore de București atrage tot mai mul...
 
Iată unele dintre cele mai importante obiective turistice din comuna ...
 
Un loc inedit din Covasna, cu o istorie fascinantă.
 
Pe 27 și 28 februarie, la Teatrul Național „Marin Sorescu” din C...
 
Între 22-25 februarie, la Tulcea are loc Festivalul de Dragobete.
 
Aproape de Salina Praid există un loc ce merită vizitat de familii ...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
Circulație închisă, timp de 2 zile, pe Valea Prahovei

» 19 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Lili Sandu a vorbit despre relația cu Bogdan Stelea: Eram un copil care i-a dăruit inima...

» 18 Martie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA CORPULUI
 
Alimente și băuturi care usucă pielea

» 18 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cinci lucruri interesante despre singura cetate din România construită pe un con vulcanic

» 18 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Situație cu iz penal la Piața Centrală din Câmpina. Consilier local: Domnule viceprimar, raportul ăsta e un fals!

» 18 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Un Centru pentru Persoane Vârstnice și 16 stații de încărcare a mașinilor electrice, cele mai noi investiții care se vor face în Câmpina

» 15 Martie 2024 | Comentarii 0