Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
EVENIMENTE
Adaugat: 23 Martie 2015

     România a fost prezentă la Salon du Livre, desfășurat la Paris în perioada 20-23 martie 2015, cu un stand național și un program de evenimente organizate de Institutul Cultural Român. Tema programului românesc de la această ediție a Salonului Cărții a fost La litérature féminine, le féminin de la littérature.

     La stand (situat în spațiul P78) au fost disponibile volume apărute la peste 30 de edituri din România. Programul a cuprins lansări, dezbateri, întâlniri, expoziţii, cu participarea unor scriitori, editori, traducători și jurnaliști români și francezi. Au fost prezentate volume de autori români apărute în ultimul an în limba franceză, printre care Sara de Ștefan Agopian, în traducerea lui Laure Hinkel (Editions Actes Sud) și Le Levant de Mircea Cărtărescu, în traducerea lui Nicolas Cavaillès (Editions POL). Pavilionul României a găzduit mese rotunde pe teme precum receptarea cărților lui Mircea Cărtărescu în Franța, traducerea și marketingul ș.a. Programul a inclus, de asemenea, o retrospectivă a istoriei Casei Regale (pornind de la volumul Marie, Reine de Roumanie, de Marie-Victoire Nantet), o rememorare a comunismului şi a Revoluţiei române văzute de jurnaliştii francezi (Journalistes français dans la Roumanie communiste, volum coordonat de Radu Ciobotea), relansarea revistei Seine et Danube, editată de Virgil Tănase şi Dumitru Ţepeneag. O dezbatere pe marginea cărților Grandes dames de la culture roumaine et leur parcours français – Marie, Reine de Roumanie (Editions Lacurne, 2014) și Anna de Noailles au bord du Léman (auteur Marie-Victoire Nantet, Editions Bleulefit, 2014), moderată de scriitorul și istoricul Matei Cazacu, ia avut ca invitați pe A.S.R. Principesa Maria, Mihai Brancovan și Gabriel Badea-Păun.

    Au fost invitate peste 30 de personalități literare – autori din România, din Republica Moldova, precum și scriitori români din diaspora: George Arion, George Banu, Linda Maria Baros, Nicolae Breban, Bianca Burța-Cernat, Mircea Cărtărescu, Magda Cârneci, Nina Corcinschi, Aurora Cornu, Ioana Crăciunescu, Margareta Curtescu, Dumitru Crudu, Rodica Draghincescu, Marina Dumitrescu, Dinu Flămând, Victoria Fonari, Bogdan Ghiu, Florina Ilis, Miron Kiropol, Nicolae Manolescu, Basarab Nicolescu, Simona Popescu, Radmila Popovici, Sébastian Reichmann, Selyem Zsuzsa, Victoria Sicorschi, Claudiu Soare, Simona Sora, Daniela Șontica, Virgil Tănase, Dumitru Tsepeneag, Irina Teodorescu, Nicolae Tzone, Aïda Vâlceanu, Andrei Vieru, Eugen Uricaru. La evenimente au luat parte, de asemenea, traducători cunoscuți: Sylvain Audet, Nicolas Cavaillès, Jean-Louis Courriol, Florica Courriol, Laure Hinkel, Fanny Chartres, Jan H. Mysjkin, Mariana Cojan Negulescu.

     Conex programului de la Salon du Livre, la sediul ICR Paris a avut loc vernisajul expoziției de design „Tică, Ceaușescu a căzut“ a artistei Andreea Dobrin, urmat de un concert de jazz susținut de Mircea Tiberian & invitații săi.

     Grafica standului României a fost realizată de graficianul Răzvan Luscov.
  
      Organizat începând din 1981, Salonul Internațional de Carte de la Paris este dedicat atât profesioniştilor din domeniul editorial – editori, agenţi literari, distribuitori şi vânzători de carte din Franța şi din peste 50 de ţări – cât și publicului larg. Țara invitată de onoare a ediției din acest an a fost Brazilia.

     Parteneri: Ministerul Culturii, Asociația Editorilor din România

     Sponsor: SC Kandia Dulce S.A.

sursa foto: http://blog.carturesti.ro/wp-content/uploads/2013/01/Romania_Salon-du-livre.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Premiul pentru Destinația Anului se va acorda în cadrul Galei de la ...
 
În cele două zile se organizează o mulțime de activități pentru ...
 
O oază de liniște aflată la 2 ore de București atrage tot mai mul...
 
Refugiul montan din județul Covasna va fi amplasat la o altitudine de...
 
Casa de romi va fi inaugurată în Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”...
 
Lacul Noua din Brașov devine, în perioada 7-10 martie, un paradis al...
 
Influencerul a vorbit foarte frumos despre vizita făcută în țara n...
 
Un loc superb din țara noastră, dar care a ajuns să fie `uitat ...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0