Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
STIRI TURISM
Adaugat: 21 Februarie 2015    Actualizat: 21 Februarie 2015

     "Frumusetea inseamna diversitate, iar eu am strabatut lumea pentru a o descoperi", spune fotografa Mihaela Noroc, fiind citata intr-un material dedicat proiectului sau "The Atlas of Beauty/ Atlasul Frumusetii" si publicat pe site-ul televiziunii internationale CNN.

     In materialul intitulat "Fotografa care surprinde frumusetea din lume" se spune ca, pentru Mihaela Noroc, frumusetea nu poate fi definita de o singura tara, rasa si etnie.

     "Acesta este motivul pentru care fotografa romana a cutreierat lumea pentru proiectul sau «Atlasul Frumusetii», cautand sa surprinda imagini ale frumusetii in diferite tari si culturi", precizeaza CNN.

     Potrivit CNN, Mihaela Noroc si-a cheltuit toate economiile pentru realizarea acestui proiect, care a presupus calatorii ale acesteia in 37 de tari. De asemenea, ea spera sa poata sa stranga fondurile necesare pentru a continua proiectul "Atlasul Frumusetii".

     "In opinia mea, frumusetea inseamna sa tii in viata originile si cultura. Sa fii natural, sincer, autentic, special", spune Mihaela Noroc.

     Si publicatia britanica The Independent prezinta proiectul "The Atlas of Beauty" si pe fotografa care calatoreste de-a lungul lumii pentru "a surprinde diversitatea culturala prin intermediul unor uluitoare portrete ale unor femei".

     "Am vazut multi tineri incercand sa imite alte persoane, sa copieze trenduri internationale (...) Am realizat ca frumusetea inseamna sa fii diferit, sa fii tu insuti si sa iti pastrezi mostenirea culturala", spune Mihaela Noroc, citata de The Independent. 

     Ea mai spune ca femeile pe care le prezinta in "Atlasul Frumusetii" au reactionat diferit atunci cand le-a propus sa faca parte din acest proiect. Unele au fost fericite, in timp ce altele au fost greu de convins sa se lase fotografiate. "Faptul ca sunt si eu femeie a ajutat foarte mult. Insa, la inceput, am fost foarte agitata si am luat foarte personal toate refuzurile primite", mai spune Mihaela Noroc.

     Si tabloidul britanic The Daily Mail prezinta proiectul fotografei care a plecat din Romania si a calatorit prin tari precum Iran, Peru, Columbia, Myanmar, China, Georgia si Indonezia, surprinzand prin obiectivul sau sute de femei. 

     "Sunt o femeie de 29 de ani din Romania, care si-a parasit locul de munca plictisitor si a inceput o noua viata. In urma cu doi ani, mi-am luat rucsacul, aparatul foto si am inceput sa calatoresc in jurul globului, folosind economiile pe care le-am facut in ani de munca", spune Mihaela Noroc, citata de dailymail.co.uk.

     Proiectul "Atlasul Frumusetii" este prezentat si de publicatia franceza Le Figaro, de site-ul american Business Insider, dar si de site-ul de divertisment boredpanda.com.

     Potrivit contului sau de pe reteaua de socializare Facebook, Mihaela Noroc doreste sa continue proiectul "Atlasul Frumusetii" si sa realizeze o premiera mondiala: sa adauge in acest atlas cel putin un portret de femeie din fiecare tara a lumii. De asemenea, ea vrea sa lanseze un album si sa organizeze o expozitie la Bucuresti cu imagini din "Atlasul Frumusetii".

     In acest sens, Mihaela Noroc va demara o campanie de strangere de fonduri.

sursa foto: facebook


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Video Games Museum se va deschide în București, de către Asociația...
 
Ediția a XVII-a a Festivalului Clătitelor de la Prejmer are loc pe 6...
 
A început „răsfățul culinar într-un peisaj de primăvară”.
 
Un traseu dedicat bărcilor nepoluante se va deschide în Delta Dunăr...
 
Evenimentul se va desfășura până pe 21 aprilie.
 
Alternativă la orașele aglomerate de pe Valea Prahovei.
 
A fost deschisă expoziția „Chipuri și veșminte din Șchei”, di...
 
Curio Collection by Hilton se va deschide în această vară, la Timi...
 
 
 
 
INTERNATIONALE
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
A început Târgul Primăverii la Arad – Program de vizitare
ARAD
» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ARAD
 
Șeful CJ Arad, despre modernizarea drumului Mâsca-Măderat-Arăneag: Le putem arăta oamenilor că muncim și în această zonă a județului

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0