Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
STIRI TURISM
Adaugat: 17 Februarie 2015

    Oraşul Milano a fost ales să găzduiască expoziţia universală din 2015 cu ocazia celei de-a 143-a Adunări Generale a BIE din 31 martie 2008.

    Tema generală:

     Expo Milano 2015 se va desfăşura în perioada 1 mai - 31 octombrie 2015 şi are ca temă generală „Hrănirea planetei, energie pentru viaţă”.

     Manifestarea expoziţională, cu o temă extrem de actuală, va reprezenta un loc unic de întâlnire pentru participanţii oficiali şi pentru cei peste 20 de milioane de vizitatori aşteptaţi, care vor descoperi şi experimenta prezentări dedicate atât tradiţiei, cât şi creativităţii şi inovaţiei din diferite domenii.

     Tema hranei permite iniţierea unor dezbateri comune dedicate găsirii soluţiilor pentru provocările colective la care umanitatea este chemată să răspundă, inclusiv dreptul la o alimentaţie sănătoasă, sigură şi eficientă. 

     Cele 4 elemente centrale ale expoziţiei – alimente, energie, planetă, viaţă – se regăsesc printre priorităţile guvernamentale ale României: agricultură, energie, infrastructură, inovaţie/creativitate.

     Pavilionul Romaniei la Expo Milano 2015 va fi structurat pe doua niveluri si va reprezenta o interpretare actuala a satului traditional din Delta Dunarii, a declarat, luni, comisarul general pentru Romania la Expo Milano 2015, Georgian Ghervasie.

     "Mesajul cheie pe care dorim sa-l transmitem in timpul participarii noastre este acela de trai in armonie cu natura care este in stransa legatura cu tematica generala a expozitiei. Pavilionul Romaniei va reprezenta o interpretare actuala a satului traditional care se afla in Delta Dunarii, la care vizitatorii sunt invitati sa descopere bogatia culturii, resursele sale naturale, precum si solutiile ecologice adoptate care promoveaza dezvoltarea sustenabila a tarii", a spus Ghervasie.

     Potrivit acestuia, pavilionul va fi structurat pe doua niveluri, respectiv parter si etajul 1.

     "Edificiul va fi structurat pe doua niveluri, respectiv parterul, cu o interpretare moderna a bogatiilor si varietatilor resurselor romanesti. Primul etaj este dedicat traditiei si este reprezentat de o casa traditionala romaneasca construita din lemn si sticla, avand acoperisul din stuf. Inauntru va fi un restaurant inconjurat de o gradina pe care vom incerca sa o tinem vie pe toata durata expozitiei. Una dintre cele mai apreciate bogatii a tarii este biodiversitatea", a explicat comisarul general pentru Romania la Expo Milano 2015.

     Expo Milano 2015, un eveniment universal ce se va derula pe durata a sase luni, in perioada 1 mai — 31 octombrie 2015, va avea loc pe o suprafata de 1,1 milioane de metri patrati, conform organizatorilor. La eveniment vor participa peste 140 de tari si organizatii internationale si sunt asteptati peste 20 de milioane de vizitatori, scrie agerpres.ro.

     Potrivit informatiilor de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, manifestarea expozitionala, cu tema "Hranirea planetei, Energie pentru viata", va oferi vizibilitate Romaniei.

     "Conform deciziei prim-ministrului nr. 214/2013, participarea tarii noastre este coordonata de comisarul general pentru Romania la Expo Milano 2015, Georgian Ghervasie. Romania a participat, dupa 1989, la toate expozitiile universale organizate sub egida Biroului International pentru Expozitii: Sevilla (Spania) 1992,Hanovra (Germania) 2000, Aichi (Japonia) 2005 si Shanghai (China) 2010", informeaza MAE.

     Romania si-a anuntat oficial participarea la Expo Milano 2015 inca din anul 2011, fiind prima din Uniunea Europeana.

     In prezent, proiectul de buget al MAE cuprinde un program bugetar multianual 2014 — 2015 pentru participarea Romaniei la Expo Milano 2015, in cuantum total de circa 3,5 milioane de euro.

sursa foto:http://www.info-delta.ro/blog/wp-content/uploads/2014/06/casa_enisala1.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Video Games Museum se va deschide în București, de către Asociația...
 
Ediția a XVII-a a Festivalului Clătitelor de la Prejmer are loc pe 6...
 
A început „răsfățul culinar într-un peisaj de primăvară”.
 
Evenimentul se va desfășura până pe 21 aprilie.
 
Un traseu dedicat bărcilor nepoluante se va deschide în Delta Dunăr...
 
Alternativă la orașele aglomerate de pe Valea Prahovei.
 
A fost deschisă expoziția „Chipuri și veșminte din Șchei”, di...
 
Curio Collection by Hilton se va deschide în această vară, la Timi...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Autobuzele etajate vor fi scoase pe traseu, în Constanța, pentru minivacanța de Paște
CONSTANTA
» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0