Între 14 și 16 septembrie 2018, la Sibiu, se va desfășura ediția a IV-a a festivalului de cultură gastronomică, intitulat Transilvania Gastronomică – Food Culture Festival.
Ținând cont că în edițiile anilor trecuți festivalul a avut ca scop conectarea restaurantelor locale cu producătorii mici din zonă, și astfel a apărut „New Transylvanian Cuisine”, în acest an se va organiza un simpozion gastronomic cu rol educativ, special dedicat tinerilor bucătari și bucătarilor șefi consacrați. Acest eveniment, reprezintă o ocazie unică de a învăța prin schimburi de idei și totodată de a contribui la progresul gastronomiei locale prin creativitate și inovarea tradiției.
Un alt aspect al festivalului, este că participanții vor putea învăța activ în cadrul unor masterclass-uri, sesiuni plenare de prezentări, vizite în teritoriu, de asemenea vor experimenta cu produse locale și vor intra în contact cu producători regionali.
La Transilvania Gastronomică se anunță:
15 Masterclass-uri,
20 de bucătari din România și din afară,
10 prezentări de tip Ted Talk și sesiuni de discuții,
5 evenimente culinare în restaurantele partenere,
2 vizite la producătorii locali,
Zilele Piețelor Locale,
Dezbatere despre certificări de calitate în gastronomie.
Pentru a participa la Festival, nu este necesară achitarea niciunei taxe. Programul în detaliu este disponibil pe www.mytransylvania.ro, înscrierile se fac pe platforma www.eat-local.ro. Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Local și Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2018.
Sursa photo: //www.google.ro/search?q=transilvania+gastronomica&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwij3tKzzLfdAhULKFAKHafvA9sQ_AUICigB&biw=1920&bih=894#imgrc=qq7qX4apaM6vlM: