Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 02 Mai 2018

      Țara noastră dispune de regiuni extrem de frumoase, de sate care sunt adevărate muzee, de orașe care concurează la statutul de capitală europeană. România este țara unde tradițiile încă sunt parte din viața de zi cu zi și oamenii sunt foarte primitori.

Brașov

      Prima atracție turistică care merită văzută indiferent de anotimp, este Brașovul. Orașul medieval de la poalele Tâmpei este cunoscut pentru impresionantele monumente istorice de care dispune: Biserica Neagră, Prima Școală Românească, Bastioanele Țesătorilor, Fierarilor, Funariilor, Cojocarilor.

      Brașovul este plin de obiective turistice care te vor încânta, de la bisericile săsești fortificate, „Castelul lui Dracula” din Bran, cetatea în ruine de la Râșnov, stațiunea alpină Poiana Brașov, masivul Piatra Craiului, până la Cetățile Făgăraș, Rupea, dar și Biserica Fortificată din Prejmer o construcție superbă care a fost cotată cu trei stele în Ghidul Michelin. Fie că te plimbi pe străduțele pavate cu piatră cubică, prin Piața Sfatului sau prin cartierul Schei care datează din Evul Mediu, vei avea parte de cea mai relaxantă experiență în aer curat.

Delta Dunării

      Este cea mai mare Rezervație Naturală din România, iar cei care doresc să călătorească acolo trebuie să respecte câteva reguli stricte care nu permit accesul în unele arii protejate. Sunt disponibile însă 15 trasee navigabile și 9 terestre care sunt deschise publicului larg. Ce trebuie să știți despre Delta Dunării:

  • este cea mai bine conservată deltă din Europa;

  • aici se regăsesc peste 5.000 de specii de plante și animale, la fel de multe ca biodiversitatea Marii Bariere de Corali din Australia;

  • este cea mai mare rezervație cu zonă umedă din Europa și cu cea mai mare întindere de stuf;

  • din anul 1990 face parte din patrimoniul mondial UNESCO, și în prezent, mai mult de 50% din suprafața ei nu a fost atinsă de mâna omului;

  • deține cele mai multe specii de animale și pești pe cale de dispatiție: vidra, gâsca cu gât roșu, cormoranii pitici și diferite specii de pelicani.

Litoralul românesc

      Chiar și o excursie de o zi în extra sezon, la Marea Neagră, merită făcută. În sezonul estival, este cu siguranță locul unde trebuie să mergi măcar odată pe timpul verii. Pentru nopți albe, sunt recomandate stațiunile 2 Mai, Vama Veche și Costinești. Cei cu familii pot opta pentru Eforie Nord și Sud, Olimp, Jupiter, Neptun, Mangalia, și altele. Drumul distracției însă, duce direct la Mamaia; stațiunea este plină de turiști pe tot sezonul estival, și nu numai.

Sibiu

      Anul 2007 a adus Sibiului, inima Transilvaniei, numele de Capitală Europeană Culturală, de atunci și până în prezent Sibiul a dovedit că merită să se afle în topul celor mai frumoase și îngrijite orașe din țara noastră. Piața Mare, Muzeul Național Brukenthal care datează din secolul XVIII-lea și este construit în stil baron, Podul Minciunilor, sunt doar câteva din locurile pe care merită să le vizitezi la pas în acest oraș boem cu străduțe medievale.

Cluj-Napoca

      Milioane de turiști din toată lumea vin să viziteze Salina Turda, unul dintre cele mai importante obiective de aici. De asemenea Castelul Banffy din Bonțida merită văzut, în fiecare an aici are loc Festivalul Electric Castle. Lacul Tarnița, Parcul Național Apuseni, precum și numeroase obiective din centrul orașului (Piața Muzeului, Piața Unirii, Piața Avram Iancu) nu te vor dezamăgi dacă ai ales Clujul ca destinație de vacanță.

 

 

Sursa photo: //www.perfecte.ro/travel/5-destinatii-de-vacanta-din-romania-unde-puteti-merge-tot-timpul-anului.html#photo=3


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Video Games Museum se va deschide în București, de către Asociația...
 
Ediția a XVII-a a Festivalului Clătitelor de la Prejmer are loc pe 6...
 
Domeniul Regal Săvârșin a anunțat deschiderea oficială din acest ...
 
A început „răsfățul culinar într-un peisaj de primăvară”.
 
Evenimentul se va desfășura până pe 21 aprilie.
 
Pentru minivacanța de Paște și de 1 Mai, turiștii care ajung în C...
 
Curio Collection by Hilton se va deschide în această vară, la Timi...
 
A fost deschisă expoziția „Chipuri și veșminte din Șchei”, di...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Roman (PNL), atac dur la adresa PSD: Aceleași amenințări, șantaj, mizerie!

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Obiceiuri banale care te îmbătrânesc fără să îți dai seama

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cabana Negoiu, prima cabană montană construită în România
SIBIU
» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0