Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 14 Aprilie 2017    Actualizat: 14 Aprilie 2017

Extrădarea lui Sebastian Ghiţă, localizat şi reţinut, potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în cursul nopţii în Belgrad, Serbia, poate dura de la câteva zile la maximum o lună, potrivit autorităţilor, extrădarea făcându-se prin Ministerul Justiţiei, potrivit autorităţilor române.

"În urma activităţilor investigative complexe şi a informaţiilor furnizate de Direcţia Operaţiuni Speciale şi Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române, în cursul acestei nopţi, în Belgrad, a fost localizat şi reţinut, inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian. Mulţumim reprezentanţilor instituţiilor de aplicare a legii din Serbia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Turcia, Muntenegru, Croaţia, Austria, Italia şi Franţa, precum şi partenerilor interni, pentru cooperarea în acest caz. Schimbul de date şi informaţii a avut loc prin CCPI, ENFAS şi PNR. În momentul depistarii, cel în cauză a prezentat pentru legitimare, documente false, care prezintă însemnele unui stat din U.E", se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Sebastian Ghiță a plecat din România cu acte false și direct de la o petrecere a SRI. În spațiul public s-a vorbit mult despre faptul că Ghiță a avut sprijinul serviciilor secrete în aranjarea plecării sale din țară, iar asta nu-i poate lăsa indiferenți pe oamenii din sistem care l-ar fi ajutat să scape.

Primul om care tremură la vestea că Sebastian Ghiță a fost capturat este fostul prim adjunct al SRI, Florian Coldea. Serialul dezvăluirilor lui Sebastian Ghiță s-a concentrat mult în jurul lui Florian Coldea și este foarte probabil ca procurorii să-i ceară să producă și dovezile în sprijinul acuzațiilor sale.

La fel de neliniștită ar trebui să fie procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Sebastian Ghiță a spus de mai multe ori că are dovezi ale prieteniei sale cu Kovesi, inclusiv celebrele întâlniri din podgoria din Prahova. Mai mult, se pare că Sebastian Ghiță deține casete cu respectivele întâlniri, negate cu vehemență de Kovesi. Acesta susține că începând cu anul 2010 se întâlnea frecvent cu Laura Codruța Kovesi în casele operative ale SRI, dar aveau și dialoguri pe mail, el susținând că Laura Codruța Kovesi folosea adresa Cucuveauamov@gmail.com.

"Pe doamna Kovesi am cunoscut-o în sediile SRI la K2, K4 şi T14. Acolo ne întâlneam de minim două ori pe săptămână încă din anul 2010 şi a durat această serie de întâlniri până în anul 2014. Realitatea e că poate sute de astfel de întâlniri au existat în aceşti ani. La unele din întâlniri erau prezenţi doar generalul Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi şi un şef al staţiei CIA din România. Primul pe care l-am cunoscut în prezenţa doamnei Kovesi şi a domnului Coldea a fost domnul Karl Schwab, fostul şef al doamnei Kovesi, iar al doilea este Eric Easley, poate actualul şef al doamnei Kovesi", a declarat Sebastian Ghiţă în prima înregistrare.

Nici fostul președinte Traian Băsescu nu stă prea liniștit, la vestea că Sebastian Ghiță este adus în țară. În cadrul înregistrărilor de la România TV, Ghiță a spus că Traian Băsescu a fost cel care i-a explicat cum au fost măsluite dosarele pentru patronii de televiziuni.

”Fostul președinte Băsescu mi-a spus de-a fir a păr că are înregistrări cu felul în care s-a plănuit, s-a executat, s-a organizat formații despre felul în care acest sistem represiv l-a executat pe Adrian Sârbu. Toate dosarele cu patroni de media au fost măsluite, aranjate”, spunea Ghiță.

Dacă aceste înregistrări vor fi amintite de Sebastian Ghiță în fața procurorilor, este posibil ca și Traian Băsescu să fie chemat pentru a fi întrebat unde se află aceste dovezi.

Sursa foto: http://www.b365.ro/sebastian-ghita-a-dus-probe-la-parchetul-general-in-legatura-cu-teza-de-doctorat-a-lui-kovesi_254204.html

 


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
SANATATE
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Beneficiile acupuncturii asupra sănătății organismului

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
La sfârșitul lunii se redeschide Domeniul Regal Săvârșin cu un târg de primăvară

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Investițiile în sistemul educațional, prioritate pentru primarul Alin Moldoveanu

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0