Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
EDUCATIE
Adaugat: 17 Mai 2018

Comentarii 0 Comentarii

      „Vă mulțumim pentru jignirea pe care ne-ați adus-o amenințându-ne cu inspecții inopinante la clasă, fiindcă acum ni le permitem (doar ne-ați `dublat` salariile)!”. Așa începe scrisoarea deschisă către ministrul Educației Valentin Popa, publicată de învățătoarea Mara Luana Rauca pe Facebook.

      Conform învățătoarei, ministrul Popa, a transmis cadrelor didactice pe un ton amenințător, că se vor face inspecții neanunțate la clasă, deoarece toți reprezentanții ministerului ar fi nemulțumiti de felul în care își desfășoară activitatea dascălii, mai ales acum când li s-au `dublat` salariile. Deranjante nu sunt inspecțiile, în opinia Marei, ci atitudinea ministrului care i-a făcut pe învățători și profesori să pară „o tagmă nepregătită profesional care a primit bani nemeritați.”

      „Dragă domnule ministru, vă reamintesc că există o lege a educației care spune foarte clar că aceste inspecții nu se pot face fără acordul cadrului didactic sau fără a fi anunțate din timp! Din ceea ce ați afirmat am înțeles că toți sunteți foarte nemulțumiți de prestația noastră, că vreți să vă dați bine pe lângă părinți și că veți pune biciul pe noi, ca să muncim mai cu râvnă pentru a spori calitatea învățământului românesc, fix acum când avem salariile dublate. Domnule ministru, sunteți într-o eroare: noi nu avem salariile dublate! Mie trebuie să mi se mai pună circa 1400 de lei la acutalul salariu, ca să putem vorbi de o dublare. Faptul că am primit puțin peste 300 de lei nu înseamnă deloc `dublare`. Acum am și eu 2000 de lei, după aproximativ 18 ani de muncă cu gradul 2. Câțiva ani am de zile am avut 1500-1600 de lei. Deci despre ce dublare vorbiți?” a scris învățătoarea Mara Luana Rauca.

      Aceasta a mai amintit ministrului Educației că este mai important să se ocupe de adevăratele probleme din educație, lipsa manualelor și auxiliarelor de calitate, disponibilitatea lor la începerea anului școlar și distribuirea gratuită, integrarea copiilor cu Cerințe Educaționale Speciale; nu ar trebui să își îndrepte atenția spre „mărunțișul” din buzunarul dascălilor.

      „Vă rugăm să fiți mai atent la adevăratele probleme din sistem, nu la mărunțișul din portofelele noastre! Dacă noi trebuie să fim verificați acum că avem salarii `mari`, ne întrebăm de ce nu se întâmplă același lucru și la cel mai înalt nivel (parlament, senatori care dorm și au salarii uriașe). Pe ei de ce nu îi ia nimeni de urechi? Ei ce calitate oferă? Țara noastră e în cădere liberă și toți ochii sunt ațintiți asupra cadrelor didactice.” a conchis învățătoarea Rauca.

 

Sursa photo: //www.google.ro/search?biw=1920&bih=925&tbm=isch&sa=1&ei=zlD9WpWON4uVsAeVtJ3YAQ&q=scoala&oq=scoala&gs_l=img.3..35i39k1j0l9.43188.43188.0.43492.1.1.0.0.0.0.117.117.0j1.1.0....0...1c.1.64.img..0.1.116....0.fDBVEFe7Q8c#imgdii=JoDmr-XV_xDb6M:&imgrc=vaXg0LDIx-ArXM:


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
O altă Udrea în politica românească?
Liderul PNL Sector 2 cere demisia sau demiterea Marei Mareș de la șe...
 
Încă o idee „genială” a lui Soros
Multimiliardarul Soros cere din nou atenție, de data aceasta este con...
 
PSD, joc de noroc cu viitorul țării
Analiză dură, dar adevărată, asupra programului de guvernare făcu...
 
Paula Seling declarație despre căsnicia ei
„Mulți ani am evitat să vorbesc despre relația noastră.”
 
Atac dur la adresa Olguței Vasilescu
Șeful secției de Chirurgie Plastică de la Spitalul Județean Brașo...
 
Tot mai puțini investitori străini
Datorită frecventelor schimbări de legislație, investitorii străin...
 
Zboruri noi de luna viitoare
Odată cu sosirea verii, companiile aeriene introduc zboruri noi. De e...
 
Elevii și studenții împotriva proiectului PSD
Reprezentanții elevilor și studenților condamnă proiectul PSD de a...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Statul, profit uriaș de pe urma companiei Hidroelectrica

» 20 Mai 2018 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
„Caravana meseriilor”

» 19 Mai 2018 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
La spectacolul Mamma Mia! Loredana va schimba trei ținute

» 18 Mai 2018 | Comentarii 0
 
SPORT
 
Ilie Năstase: „MTS să se desființeze.”

» 18 Mai 2018 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Plângere penală depusă de PNL

» 18 Mai 2018 | Comentarii 0