Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
POLITICA
Adaugat: 11 Iunie 2018

Comentarii 0 Comentarii

      După mitingul organizat de PSD sâmbătă, împotriva `abuzurilor`, la care Liviu Dragnea se aștepta să vină peste 500.000 de oameni (au participat însă puțin peste 100.000), a avut loc un protest #Rezist care s-a desfășurat sub sloganul „Țara arde! Lumină pentru democrație!” iar printre aspecte a fost menționat și fondul de pensii.

      Oamenii au strigat din fața Guvernului „PSD, ciuma roșie”, „Nu vrem să fim conduși de hoți” sau „Justiție, nu corupție”, deoarece la mitingul de sâmbătă, din același loc, mai mulți politicieni cu probleme penale au ținut cu seninătate discursuri despre „abuzurile justiției” și ale „statului paralel”. La puțin timp după debutul protestului #Rezist, un manifestant a fost întrebat dacă este nemulțumit de numărul de oameni care au venit în Piața Victoriei (în jur de 2.000), acesta a răspuns că nu numărul contează, ci faptul că cei care au ales să iasă în stradă, au făcut-o din proprie inițiativă, fără să le fie promise mâncăruri sau băuturi.

      Nici reacțiile internaționale nu au întârziat să apară. A treia cea mai mare agenție de presă din lume, AFP (Agence France-Presse), a scris că „zeci de mii de susținători ai partidului de stânga al României au ieșit în stradă în București, o demonstrație fără precedent împotriva abuzurilor din justiție, în contextul în care câțiva lideri ai săi sunt implicați în cazuri de corupție.” Totodată, AFP menționează și detalii discutabile legate de organizarea mitingului, și a afirmat, de asemenea, că Dragnea este o figură controversată care nu a putut să devină prim-ministru din cauza unei condamnări, și că țara noastră se numără printre cele mai corupte din Uniunea Europeană.

      Deutsche Welle notează că PSD a organizat „un miting masiv pentru a contracara manifestațiile antiguvernamentale care au avut loc după ce social democrații au încercat să decriminalizeze infracțiunile de corupție”.

      Liderul PNL, Ludovic Orban, este de părere că mitingul PSD a fost „Mult zgomot pentru nimic. Ziua de 9 iunie va rămâne în memoria românilor ca ziua în care Simona Halep a câștigat Roland Garros. Restul evenimentelor sunt secundare. (…) În nicio democrație din lumea aceasta nu-mi aduc aminte un partid de guvernământ să facă miting să protesteze împotriva abuzurilor. Abuzul nu poate fi făcut decât de un deținător de putere. (…) Ca atare, cele mai multe abuzuri la care sunt supuși cetățenii români sunt făcute de cei care au organizat mitingul. Sunt ușor masochiști, au protestat împotriva abuzurilor făcute de ei. (…) Și-au pierdut uzul rațiunii, trăiesc într-o realitate paralelă, au uitat care e misiunea lor de bază: să guverneze România și să aducă prosperitate cetățenilor și, când colo, ei se luptă cu un inamic invizibil, care defapt, e inexistent, și se luptă cu ei înșiș.”

 

 

Sursa photo: //www.google.ro/search?q=critica&tbm=isch&tbs=rimg:CbmCz3rzAyoGIjhxH1l5L3c1sn_1de3k2hbTCFl1cv_1rIOVjmoDa9Wgp2o1ZZVX-FJRxr3IbXlNSiLksNzKDJJ2OsZioSCXEfWXkvdzWyEWlshlSDNkUSKhIJf917eTaFtMIRmqTHeg-4GkMqEgkWXVy_1-sg5WBGl_142Zh-I0-SoSCeagNr1aCnajEV-6g0mAWRClKhIJVllVf4UlHGsRh73YqIeivXMqEgnchteU1KIuSxFNuc343m6kAioSCQ3MoMknY6xmEYrZ4sti3-wc&tbo=u&sa=X&ved=2ahUKEwilkYD83snbAhVEbVAKHfbWBLAQ9C96BAgBEBs&biw=1920&bih=925&dpr=1#imgdii=kih0kghDNPzbBM:&imgrc=Fl1cv_rIOViIcM:

 


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Intervenții la Poiana Câmpina, în urma inundațiilor de joi seară. Dimensiunea dezastrului
Precipitațiile de 35 litri/mp, au afectat grav comuna Poiana Câmpina...
 
Protocoalele SRI criticate de magistrații europeni
Într-o rezoluție adoptată la Bruxelles, organizația MEDEL cere pre...
 
Guvernul tratează turismul cu indiferență
Principalele asociații din turism, acuză Guvernul de slabă implicar...
 
Adrian Mutu și soția sa vorbesc despre gelozie
Adi și Sandra Mutu – care cedează primul când există tensiuni î...
 
Cum ar trebui să-și aleagă facultatea potrivită elevii de liceu
Conform specialiștilor, alegerea facultății în funcție de ce se p...
 
O nouă criză de vaccinuri în România
România se confruntă cu o nouă criză a vaccinurilor. Jumătate din...
 
Reacții din țară și din afară față de mitingul PSD
Mitingul organizat de PSD sâmbătă, a lăsat în urmă, în afară d...
 
Cleopatra Stratan a trecut peste perioada „Ghiță”
Adio, Ghiță! Cleopatra Stratan schimbă foaia și cântă despre iub...
 
 
 
 
SPORT
 
„Joacă pentru viață”

» 20 Iunie 2018 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Practică la Institutul de Cercetare pentru Fizică de la Măgurele

» 20 Iunie 2018 | Comentarii 0
 
INTERNATIONAL
 
America s-a retras din Consiliul ONU

» 20 Iunie 2018 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Avertizment cu privire la titlurile de stat tip „Tezaur”

» 20 Iunie 2018 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Dragnea și Tăriceanu – beneficii în urma modificării Codului de Procedură Penală

» 19 Iunie 2018 | Comentarii 0