Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
POLITICA
Adaugat: 11 Iunie 2018

Comentarii 0 Comentarii

      După mitingul organizat de PSD sâmbătă, împotriva `abuzurilor`, la care Liviu Dragnea se aștepta să vină peste 500.000 de oameni (au participat însă puțin peste 100.000), a avut loc un protest #Rezist care s-a desfășurat sub sloganul „Țara arde! Lumină pentru democrație!” iar printre aspecte a fost menționat și fondul de pensii.

      Oamenii au strigat din fața Guvernului „PSD, ciuma roșie”, „Nu vrem să fim conduși de hoți” sau „Justiție, nu corupție”, deoarece la mitingul de sâmbătă, din același loc, mai mulți politicieni cu probleme penale au ținut cu seninătate discursuri despre „abuzurile justiției” și ale „statului paralel”. La puțin timp după debutul protestului #Rezist, un manifestant a fost întrebat dacă este nemulțumit de numărul de oameni care au venit în Piața Victoriei (în jur de 2.000), acesta a răspuns că nu numărul contează, ci faptul că cei care au ales să iasă în stradă, au făcut-o din proprie inițiativă, fără să le fie promise mâncăruri sau băuturi.

      Nici reacțiile internaționale nu au întârziat să apară. A treia cea mai mare agenție de presă din lume, AFP (Agence France-Presse), a scris că „zeci de mii de susținători ai partidului de stânga al României au ieșit în stradă în București, o demonstrație fără precedent împotriva abuzurilor din justiție, în contextul în care câțiva lideri ai săi sunt implicați în cazuri de corupție.” Totodată, AFP menționează și detalii discutabile legate de organizarea mitingului, și a afirmat, de asemenea, că Dragnea este o figură controversată care nu a putut să devină prim-ministru din cauza unei condamnări, și că țara noastră se numără printre cele mai corupte din Uniunea Europeană.

      Deutsche Welle notează că PSD a organizat „un miting masiv pentru a contracara manifestațiile antiguvernamentale care au avut loc după ce social democrații au încercat să decriminalizeze infracțiunile de corupție”.

      Liderul PNL, Ludovic Orban, este de părere că mitingul PSD a fost „Mult zgomot pentru nimic. Ziua de 9 iunie va rămâne în memoria românilor ca ziua în care Simona Halep a câștigat Roland Garros. Restul evenimentelor sunt secundare. (…) În nicio democrație din lumea aceasta nu-mi aduc aminte un partid de guvernământ să facă miting să protesteze împotriva abuzurilor. Abuzul nu poate fi făcut decât de un deținător de putere. (…) Ca atare, cele mai multe abuzuri la care sunt supuși cetățenii români sunt făcute de cei care au organizat mitingul. Sunt ușor masochiști, au protestat împotriva abuzurilor făcute de ei. (…) Și-au pierdut uzul rațiunii, trăiesc într-o realitate paralelă, au uitat care e misiunea lor de bază: să guverneze România și să aducă prosperitate cetățenilor și, când colo, ei se luptă cu un inamic invizibil, care defapt, e inexistent, și se luptă cu ei înșiș.”

 

 

Sursa photo: //www.google.ro/search?q=critica&tbm=isch&tbs=rimg:CbmCz3rzAyoGIjhxH1l5L3c1sn_1de3k2hbTCFl1cv_1rIOVjmoDa9Wgp2o1ZZVX-FJRxr3IbXlNSiLksNzKDJJ2OsZioSCXEfWXkvdzWyEWlshlSDNkUSKhIJf917eTaFtMIRmqTHeg-4GkMqEgkWXVy_1-sg5WBGl_142Zh-I0-SoSCeagNr1aCnajEV-6g0mAWRClKhIJVllVf4UlHGsRh73YqIeivXMqEgnchteU1KIuSxFNuc343m6kAioSCQ3MoMknY6xmEYrZ4sti3-wc&tbo=u&sa=X&ved=2ahUKEwilkYD83snbAhVEbVAKHfbWBLAQ9C96BAgBEBs&biw=1920&bih=925&dpr=1#imgdii=kih0kghDNPzbBM:&imgrc=Fl1cv_rIOViIcM:

 


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Avertizment pentru Guvernul României
Europarlamentarul Corina Crețu, a criticat dur lipsa proiectelor pent...
 
SRI-ul lui Maior a sufocat justiția
16 Curți de Apel din România condamnă protocoalele semnate de Parch...
 
Se va face oare dreptate?
A fost promulgată Legea 303/2004 cu privire la statutul magistrațilo...
 
Moțiune simplă în privința Finanțelor, inițiată de PNL
Astăzi se va dezbate moțiunea simplă inițiată de membrii Partidul...
 
Macovei, istovită după ce a terfelit imaginea României
Orice activitate, fizică sau mentală, consumă energie. Se pare că,...
 
România nu este codașa Europei
Premierul României, Viorica Dăncilă, și-a apărat țara ``...
 
Constantin Udrea acuză influențe nefaste în dosarul ``Jandarmeria``
Conform judecătorului Constantin Udrea, Procurorul General Augustin L...
 
Nu sunt bani pentru plata salariilor
Prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, avertizează că Guvernul n...
 
 
 
 
INTERNATIONAL
 
Londra acuzată că vrea să strice relațiile UE-Rusia

» 16 Octombrie 2018 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Adunările din proximitatea unei instituții publice trebuie declarate

» 16 Octombrie 2018 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Maia Morgenstern, despre frumusețea naturală

» 15 Octombrie 2018 | Comentarii 0
 
SPORT
 
Dănciulescu susține că la Dinamo s-au ascultat telefoanele

» 15 Octombrie 2018 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Bolnavii care necesită îngrijire la domiciliu, uitați de autorități

» 15 Octombrie 2018 | Comentarii 0