Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 17 Noiembrie 2014    Actualizat: 17 Noiembrie 2014
 
StangaStanga
DreaptaDreapta

    In cursul zilei de duminica au avut loc proteste in toata tara cat si la Bucuresti pentru prelungirea votului in diapora, dar si impotriva actualului Guvern. 

   In Bucuresti, majoritatea manifestanţilor de la Piaţa Universităţii au plecat, după aproape opt ore de miting, care a început ca un protest faţă de organizarea alegerilor în diaspora şi s-a încheiat cu bucuria victoriei lui Klaus Iohannis. Oamenii au incercat sa protesteze si in fata sediului PSD, dar au fost opriti de fortele de ordine. Acestia un scandat ore in sir mesaje impotriva lui Ponta si a partidului pe care acesta il conduce, purtand chiar o cruce cu textul "PSD. Victor Ponta. d. 2014".

     După anunţarea câştigătorului alegerilor, conform numărătorilor paralele ale partidelor opozante, s-a manifestat şi bucuria pentru victoria lui Klaus Iohannis.

      Astfel, când liderul ACL a ajuns în Piaţa Universităţii, mulţimea a început să scandeze "Klaus, Klaus, Klaus, ne-ai scăpat de Mickey Mouse", "Victorie", "Iohannis", "Jos Ponta", România, România, ole, ole, ole".

     De asemenea, ei au intonat imnul naţional fluturând steaguri tricolore, iar unii au aprins torţe.

     Au fost proteste si in Targu Mures si Oradea fata organizarea alegerilor în diaspora. In jur de o suta de persoane au scandat in Tg. Mures sa fie lasati romanii din diaspora sa voteze, in timp ce la Oradea in jur de 200 de persoane au protestat impotriva Guvernului Ponta.

    Tot aseara a avut loc un miting si la Sibiu, unde s-au strans peste 3000 de manifestanti. Acestia s-au adunat in fata sediului PSD, strigand "Jos Guvernul", "Jos Ponta", "Demisia", "Nu puteţi fura cât putem vota", "Ponta, nici nu ştii cât de mic începi să fii", "Ponta, nu uita, ţara asta nu-i a ta". Pe tot traseul de la sediul PSD la sediul ACL manifestantii au cantat imnul national si au strigat numele lui Iohannis.

    La Iasi, au iesit in strada in jur de 1000 de participanti, militand pentru dreptul romanilor din diaspora de a vota. Acestia s-au oprot in in fata sediului PSD, unde au scandat "PSD partid de hoti, mincinosi si mafioti".

     Si in Timisoara, 500 de persoane au protestat fata de modul în care au fost organizate alegerile prezidenţiale în diaspora, protestatarii având steaguri tricolore şi pancarte, în timp ce la Arad s-a scandat Libertate". Pe steaguri au scris mesaje ca "Victor Ponta, ghinion, ţara s-a trezit din somn", "Suntem mândri de românii noştri" şi "Suntem mândri de voi".

     Protestatarii din Timişoara au strigat "Cine nu sare, cine nu sare, ori e cu Ponta, ori e prost de moare", toată lumea din Piaţa Victoriei sărind pe loc. De asemenea, ei strigă "Hoţii", "Timişoara", "Noi suntem români", "Sibiu", "Unitate", "Ponta, demisia" şi "DNA să vină să vă ia".

    La Cluj au iesit aproximativ 1500 de oamenii strigând "Ole, ole,Victor Ponta nu mai e”.

    Si la Brasov s-a desfasurat un miting e solidaritate cu romanii din diaspora, unde au participat peste 200 de oameni. Ei au scandat ”Vrem alegeri corecte” şi ”Jos, jos, Guvernul mincinos”. In fata Prefecturii Brasov, manifestantii au venit cu tricolorul, strigand  ”Noi de aici nu plecăm, nu plecăm acasă, până nu ne câştigăm libertatea noastră”, ”Vrem alegeri corecte”, ”Jandarmeria apără hoţia”, ”Uniţi salvăm toată România”, ”Jos, jos, Guvernul mincinos” şi ”Cinste lor, cinste lor, eroilor”.

     Cel mai aprig protest ramane cel din Bucuresti, unde manifestantii sunt satui de minciuni si de actualul Guvern. Acestia sunt in majoritate tineri, purtand steagul tarii si bannere pe care scrie "Ieşi din casă dacă îţi pasă", "Tot pentru vot, tot pentru ţară", "Lăsaţi diaspora să voteze", "Votul nu e o lozincă" şi "Anual diaspora aduce miliarde de euro/dolari, Po(a)nta le fură dreptul de vot!". Nici frazele pe care le scandeaza nu sunt mai prejos "Cozile de la Paris sunt la fel ca-n comunism", "Daţi ordonanţa, să voteze Franţa", "Tovarăşi, prelungiţi votul" şi "Democraţia e votul, nu hoţia", dar şi lozinci la adresa Ministerului Afacerilor Externe.

     Zeci de mii de români au stat ieri la cozi la secţiile de votare din Europa, unii dintre ei aşteptând încă de la orele 5.00-6.00 dimineaţa, înainte de deschiderea secţiilor de votare.

     La Paris, peste 5.000 de oameni au asteptat să voteze la cele două secţii de votare, unde cozile s-au format, de asemenea, înainte de deschiderea urnelor.

     În Germania, peste 10.000 de români au stat duminică seară, la coadă la secţiile de vot din Munchen, Stuttgart, Bonn, Berlin şi Hamburg, unde timpul de aşteptare este de ore bune, iar oamenii continuă să vină.

     Peste 12.000 de români au stat la coadă, duminică, la cele trei secţii de votare din Londra, oamenii aşteptând ore în şir şi fiind hotărâţi să nu plece, deşi nu sunt convinşi că vor ajunge să voteze.

     Şi la Consulatul român de la Torino, peste 5.000 de oameni au asteptat sa-şi exercite dreptul de vot. La Consulatul de la Torino au sosit mai mulţi jandarmi italieni pentru a asigura ordinea, în condiţiile în care oamenii au început să scandeze mesaje antiguvernamentale, nemulţumiţi că trebuie să aştepte ore în şir pentru a putea vota.

sursa foto:http://greatnews.ro/wp-content/uploads/2014/11/proteste-turul-doi.jpg,http://www.evz.ro/image-original-605-388/cache/2014-11/miting-2-465x390.jpg,http://www.evz.ro/image-original-605-388/cache/2014-11/miting-2-465x390.jpg,http://www.evz.ro/image-original-605-388/cache/2014-11/miting-2-465x390.jpg,http://stireazilei.com/wp-content/uploads/2014/11/proteste-439x285.jpg,http://ziuadecj.realitatea.net/Images/Articole/00132397/00114760_large.jpg,http://www.monitorulcj.ro//documente/stories/2014/11/09/ponta%20cluj.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Roman (PNL), atac dur la adresa PSD: Aceleași amenințări, șantaj, mizerie!

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Obiceiuri banale care te îmbătrânesc fără să îți dai seama

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cabana Negoiu, prima cabană montană construită în România
SIBIU
» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0