Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 12 August 2016

Anchetatorii sustin ca, dupa ce au fost preluati, intre jurnalisti si insotitorii acestora s-au purtat discutii in legatura cu detaliile filmarii, iar "intermediarului" Mihai Aurelian Szanto i s-a cerut ca persoanele care apareau in calitate de "traficanti de arme" sa poarte cagule.

"Pentru realizarea materialului jurnalistic, incepand cu data de 29.07.2016, pe aeroportul din Targu-Mures au sosit cu o cursa aeriana mai multi jurnalisti britanici, ce au fost preluati de catre inculpatul Szanto Aurelian-Mihai cu un autoturism inchiriat special pentru aceasta activitate", spun procurorii DIICOT.
"Totodata, acestuia i-au fost precizate intrebarile si raspunsurile pe care ar fi trebuit sa le dea asa-zisii traficanti, inclusiv preturile pentru unele tipuri de arme. Tot jurnalistii au mai cerut ca filmarea sa se realizeze intr-o zona izolata, impadurita si cu dealuri, autovehiculul cu care se deplasau contrabandistii sa nu aiba numere de inmatriculare, iar armele sa fie acoperite cu o patura", arata DIICOT.

Procurorii precizeaza ca, intrucat jurnalistii britanici au solicitat sa fie prezentate arme militare marca AK, "inculpatul Pantics Attila-Csaba i-a cerut unei alte persoane sa-i imprumute o arma marca UM SADU, calibrul 7,62X39, arma cu destinatia 'colectie' pe care acesta o detinea legal".

Desi arma era detinuta in mod legal, persoana respectiva nu era abilitata sa o imprumute altor persoane, iar arma nu ar fi trebuit sa paraseasca domiciliul sau, arata anchetatorii.

"Odata indeplinite cerintele jurnalistilor britanici, in dimineata zilei de 31.07.2016, inculpatul Szanto Aurelian-Mihai s-a deplasat cu autovehiculul inchiriat, la hotelul in care se aflau cazate patru persoane din echipa postului britanic de televiziune. Impreuna cu acestia, inculpatul s-a deplasat din directia municipiului Targu Mures catre localitatea Jeica, judetul Mures, unde s-au intalnit cu inculpatii Pantics Atilla Csaba si Pantics Levente", sustine DIICOT.

Fratii Pantics s-au deplasat cu autoturismul de teren marca Suzuki Samurai, fiind urmati de "intermediar", care conducea autoturismul in care se aflau jurnalistii britanici, mai arata procurorii.

"La o distanta de aproximativ doi kilometri fata de punctul de intalnire, inculpatul Pantics Atilla Csaba a oprit autoturismul marca Suzuki Samurai si impreuna cu inculpatul Pantics Levente au coborat, amandoi si-au pus cagulele pe cap (cagule gasite cu ocazia perchezitiilor domiciliare), insa unul din jurnalistii britanici i-a solicitat si inculpatului Szanto Aurelian-Mihai, in calitate de 'intermediar al traficantilor de arme', sa poarte cagula.

Neavand cagula, cei din echipa de filmare i-au inmanat una, o sapca si o geaca. Ulterior s-a procedat la realizarea materialului video propriu-zis, ocazie cu care au fost puse si intrebarile la care erau pregatite si raspunsurile, cerandu-li-se in mod expres sa vorbeasca in limba romana, chiar daca limba materna a inculpatilor este limba maghiara", spun anchetatorii.

Procurorii DIICOT - Structura Centrala au dispus, joi seara, retinerea celor trei barbati care apar in reportajul Sky News despre presupusul trafic de arme din Romania.

Fratii Atilla Csaba Pantics si Levente Pantics, precum si intermediarul Mihai Aurelian Szanto sunt invinuiti de constituire a unui grup infractional organizat, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si comunicarea de informatii false.

Sursa foto: http://epochtimes-romania.com/news/presupusii-traficanti-de-arme-filmati-de-sky-news-retinuti-de-diicot---250667


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Circulație închisă, timp de 2 zile, pe Valea Prahovei
Marți și miercuri, 19 și 20 martie, se închide circulația pe DN1 ...
 
1 din 10 români suferă de boală cronică de rinichi fără să știe. Se pot face analize gratuite pentru depistarea precoce
Medicii avertizează că 1 din 10 români suferă de boală cronică d...
 
Premii în bani pentru elevii cu rezultate deosebite la olimpiade, oferite de Primăria Galați
Mai bine de 110 elevi din Galați vor primi bani pentru rezultatele bu...
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen
Gheorghe Falcă cere Consiliului European să decidă rapid asupra ade...
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura
Agenția Națională de Administrare Fiscală atrage atenția asupra u...
 
Lili Sandu a vorbit despre relația cu Bogdan Stelea: Eram un copil care i-a dăruit inima...
Lili Sandu a făcut mărturisiri în premieră despre relația cu fost...
 
Borrell: Următoarele luni vor fi decisive pentru războiul din Ucraina
Șeful diplomației europene crede că următoarele luni vor fi decisi...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0