Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 24 Februarie 2015

     Camera Deputaților a avizat ieri cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a Elenei Udrea în Dosarul Gala Bute cu 170 de voturi ”pentru” și 118 ”împotrivă”. Tot ieri, deputații au avizat și cererea de începere a urmăririi penale în același dosar, cu 218 voturi ”pentru” și 76 ”împotrivă”. Pentru a fi avizată, fiecare cerere avea nevoie să întrunească 163 de voturi (jumătate + unu din numărul total al deputaților – 325).

     Înaintea votării, Elena Udrea a afirmat în plenul Camerei că „se simte vânată” și că se consideră ”o victimă”. ”Este evident că sunt o ţintă. Sunt vânată sistematic. În ritmul acesta o să ne vedem din două în două săptămâni până în 2016”, a spus Elena Udrea, argumentând cu numărul foarte mare de cereri de avizare a arestării preventive, venite foarte repede una după alta. De asemenea, Udrea a făcut trimitere și la cazul lui Varujan Vosganian, care în urma pledoariei din Senat a scăpat, cel puțin momentan, de începerea urmăririi penale. “Nu există nimeni în această ţară care să poată spune vreodată că eu, Elena Udrea, am cerut cuiva să procedeze altfel decât cere legea, decât permite legea. Dragi colegi, îmi pare rău că îi dezamăgesc pe unii dintre dumneavoastră, chiar dacă e o metodă care pare să funcţioneze. Nu mă voi da nici cu mir, nu voi citi nici acatiste, nu voi spune nici rugăciuni, n-ar fi corect nici faţă de mine, nici faţă de dumneavoastră, şi nici faţă de românii care ne privesc”, a spus Elena Udrea.

     Potrivit referatului întocmit de procurorii anticorupţie, în dosarul "Gala Bute" au apărut noi elemente ce au conturat suspiciunea săvârșirii de către Elena Udrea a altor fapte, care nu erau cunoscute la momentul primei sesizări a Camerei Deputaților.

     Unele dintre aceste fapte intră în conținutul infracțiunii de luare de mită pentru care a fost obținut avizul Camerei Deputaților și completează latura obiectivă a acesteia, iar celelalte fapte întrunesc elementele constitutive a două noi infracțiuni de luare de mită, prezentate în detaliu de procurori.

     Elena Udrea este suspecta de luare de mita in trei situatii distincte. Astfel, procurorii susţin că, în 2010, Elena Udrea ar fi primit, indirect, pentru sine şi pentru altul, mai multe foloase materiale de la reprezentanţii SC Termogaz Company SA, pentru aprobarea finanţarii la timp a contractelor de lucrări încheiate de această societate cu mai multe unităţi administrativ-teritoriale în cadrul programului "Schi pentru România".

     O a doua faptă de luare de mită ar avea legătură, potrivit procurorilor, cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii (CNI) către SC Consmin SA.

     In acest sens, procurorii susţin că, în perioada 2010 - 2011, Elena Udrea, împreună cu Ana Maria Topoliceanu, directorul Companiei Naţionale de Investiţii la data faptelor şi suspectă în această cauză, ar fi primit aproximativ 300.000 de lei de la administratorul SC Consmin SA, pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societatea menţionată în baza contractelor încheiate cu CNI.

     O a treia faptă de luare de mită vizează finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company şi SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani.

     Elena Udrea este suspectata ca ar fi cerut şi primit de la inculpatul Adrian Gardean, in 2011,  pentru sine şi pentru altul, foloase materiale în valoare de 10 la sută din plăţile efectuate de MDRT pentru contractele de lucrări încheiate de SC Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL, în schimbul garanţiei că finanţările vor fi aprobate la timp.

     Astazi de dimineata, Elena Udrea a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a da declaratii in legatura cu acest dosar. Daca la ainceput fusese suspectata de abuz in serviciu, acum ea trebuie sa raspunda intrebarilor privind acuzatiile de luare de mita.

     La intrarea in sediul DNA, Elena Udrea spunea ca se asteapta sa se intample ceea ce este firesc pana la urma, respectiv sa fie audiata. Ea a spus ca deja s-a obisnuit cu ceea ce i se intampla, iar undeva in cursul zilei de marti, probabil spre pranz, procurorii anticoruptie vor face cererea de arestare preventiva.

sursa foto: http://activenews.ro/wp-content/uploads/2015/02/Elena-Udrea-a-fost-re%C5%A3inut%C4%83-pentru-24-de-ore.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Circulație închisă, timp de 2 zile, pe Valea Prahovei
Marți și miercuri, 19 și 20 martie, se închide circulația pe DN1 ...
 
1 din 10 români suferă de boală cronică de rinichi fără să știe. Se pot face analize gratuite pentru depistarea precoce
Medicii avertizează că 1 din 10 români suferă de boală cronică d...
 
Premii în bani pentru elevii cu rezultate deosebite la olimpiade, oferite de Primăria Galați
Mai bine de 110 elevi din Galați vor primi bani pentru rezultatele bu...
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen
Gheorghe Falcă cere Consiliului European să decidă rapid asupra ade...
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura
Agenția Națională de Administrare Fiscală atrage atenția asupra u...
 
Lili Sandu a vorbit despre relația cu Bogdan Stelea: Eram un copil care i-a dăruit inima...
Lili Sandu a făcut mărturisiri în premieră despre relația cu fost...
 
Borrell: Următoarele luni vor fi decisive pentru războiul din Ucraina
Șeful diplomației europene crede că următoarele luni vor fi decisi...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0