Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 07 Aprilie 2015    Actualizat: 07 Aprilie 2015

    Directia Nationala Anticoruptie a emis o noua cerere de arestare pentru fostul primar al Slatinei si ministru de Finante, Darius Valcov. Solicitarea este pentru presupuse infractiuni de trafic de influenta si operatiuni financiare incompatibile cu functia din care acesta ar fi obtinut bunurile din seif si tablourile gasite ulterior.

     Măsura a fost propusă de procurori după ce Senatul a avizat, în 1 aprilie, cererile de extindere a urmăririi penale, reţinere şi arestare preventivă pentru noile fapte de care este suspectat Darius Vâlcov.

     Senatorul PSD Darius Vâlcov mai are un mandat de arestare preventivă, din 2 aprilie, emis de instanţa supremă pentru o perioada de 23 de zile, respectiv până în 24 aprilie. Procurorii DNA au cerut instanţei primul mandat de arestare preventivă pentru Darius Vâlcov după ce au început urmărirea penală pe numele lui pentru trafic de influenţă, iar solicitarea a fost avizată de Senat. 

     Inalta Curte de Casatie si Justitie ia in discutie astazi o cerere depusa Darius Valcov de inlocuire a masurii arestului preventiv cu o masura mai usoara, respectiv arest la domiciliu sau control judiciar. Fostul ministru al Finantelor a primit joia trecuta mandat de arest preventiv pentru 23 de zile in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, a decis joi Inalta Curte de Casatie si Justitie. 

Comunicatul DNA:

     "In completarea comunicatelor nr. 538/VIII/3 din 19 martie, 568/VIII/3 din 24 martie si 578/VIII/3 din 25 martie 2015, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:

      Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a coruptiei au propus arestarea preventiva pe o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 07.04.2015, a inculpatului VALCOV DARIUS-BOGDAN, fost primar al municipiului Slatina, judetul Olt, in prezent senator, cu privire la savarsirea infractiunii de efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale.

      Masura arestarii preventive a fost propusa de procurori avand in vedere ca, raportat la calitatea de senator a celui mentionat, a fost indeplinita conditia prevazuta in Constitutia Romaniei, in sensul in care plenul Senatului a incuviintat cererea de arestare preventiva pentru acele aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ca inculpatul VALCOV DARIUS-BOGDAN a savarsit infractiunea sus mentionata, prin prisma calitatilor detinute de acesta de-a lungul timpului, de primar al municipiului Slatina, senator in Parlamentul Romaniei si membru al Guvernului Romaniei

       Concret, potrivit referatului cu propunere de arestare preventiva a rezultat ca, incepand cu anul 2011 si pana in prezent, inculpatul Valcov Bogdan Darius a efectuat operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functia de primar, senator si ministru, utilizand informatii detinute in virtutea acestora, in legatura cu o firma de cadastru, una de contabilitate si un birou de avocatura, firme pe care le detine in fapt si pe care le administreaza, prin interpusi.

      Produsul infractional obtinut in urma savarsirii infractiunilor fata de care se efectueaza cercetari (trafic de influenta si efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale) a fost depozitat intr-un seif, lasat spre pastrare unei persoane apropiate, acesta continand urmatoarele:

- 90.000 dolari,
- 1.323.850 lei,
- 3 lingouri de aur, in total 3 kilograme,
- un tablou cu rama aurie, inscriptionat RENOIR,
- un tablou inscriptionat JEAN COCTEAU,
- o pictura pe lemn, inscriptionat AUREL ACASANDREI.

      Ulterior, ca urmare a perchezitiilor domiciliare, s-au identificat 101 tablouri, despre care exista indicii ca ar fi fost achizitionate, prin interpusi, de catre inculpatul Valcov Bogdan Darius, cu banii presupus obtinuti din comiterea infractiunilor pentru care se efectueaza cercetari, in respectiva cauza. Pe tablouri figureaza semnatura unor pictori celebri cum ar fi PABLO PICASSO (doua gravuri si un desen in carbune), ANDY WARHOL, NICOLAE TONITZA, STEFAN LUCHIAN, GHEORGHE PETRASCU, CONSTANTIN PILIUTA, CORNELIU BABA, HORIA BERNEA, OCTAV BANCILA etc.

In aceeasi cauza, procurorii au propus:

- prelungirea masurii preventive a arestului la domiciliu, pe o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 14.04.2015 si pana la 13.05.2015, inclusiv, a inculpatului PRINA MINEL FLORIN, primar al municipiului Slatina, in prezent suspendat,cu privire la savarsirea infractiunii de complicitate la infractiunea de trafic de influenta,

- inlocuirea masurii arestarii preventive cu masura arestului la domiciliu pe o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 14.04.2015 si pana la 13.05.2015, inclusiv, a inculpatului SUSALA LUCIAN PETRUT, cu privire la savarsirea infractiunilor de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la infractiunea de trafic de influenta, evaziune fiscala si spalare de bani (detalii cu privire la starea de fapt in comunicatul nr. 508/14 martie 2015)

 


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Permisele auto se vor putea obține și online. Propunere a șefului MAI
Ministrul Afacerilor Interne a realizat un proiect de ordin care aduce...
 
Rezerviștii sunt chemați la unitățile militare pentru un exercițiu de mobilizare
În această săptămână, un amplu exercițiu de mobilizare se efect...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Autobuzele etajate vor fi scoase pe traseu, în Constanța, pentru minivacanța de Paște
CONSTANTA
» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0