Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SPORT
Adaugat: 23 Mai 2017

Cristi Balaj, un aprig contestatar al conducerii FRF, a avut o noua reactie dura la adresa presedintelui Burleanu, cu care s-a contrat in ultima parioada.


Fostul arbitru l-a criticat pentru ca l-a jignit si pentru modul in care acesta se comporta si spune ca Burleanu vrea doar sa creasca numarul de votanti si ca pun restrictii candidatilor la sefia FRF.

Mesajul integral postat de Cristi Balaj

Domnule Burleanu,

Raspund – asa cum am promis – cu o oarecare intarziere, intrucat nu reprezentati o prioritate pentru mine. Vreau sa va marturisesc, cu un gust amar, ca – dincolo de subiectul/subiectele „de senzatie” in sine la care faceti referire – ma simt total dezamagit de cuvintele jignitoare folosite de domnia dumneavoastra. Pe de alta parte, ati oferit un raspuns previzibil, dat fiind pattern-ul deja celebru in ceea ce va priveste cand e vorba de astfel de situatii. Nu stiu daca un astfel de mod de abordare face cinste unui lider asa cum va pretindeti a fi. Dar nu e treaba mea…

Punctual.

Daca AJF Maramures a ajuns la nivelul actual cu mine presedinte doar ”decorativ”, va dati seama cum ar fi aratat federatia daca ma ocupam de ea full time?! Dupa peste 140 de jocuri internationale, precis nu cautam orice pretext pentru a incasa diurne de deplasare! Dumneavoastra nu aveti cum sa stiti cum arata AJFMM (cu sediu in Baia Mare), intrucat se pare ca nu sunteti presedintele tuturor. Faceti diferente majore, fiind ”de notorietate printre colegii nostri” lipsa de impartialitate fata de majoritatea.

Stiu ca singura intalnire la MTS cu domnul ministru Marius Dunca a avut loc in luna ianuarie 2017 fara a mai fi urmata de altele. Atunci subiectul principal a fost – asa cum bine stiti – eliberarea (care era ILEGALA) CIS-urilor pentru centrele de excelenta. Dupa refuzul ministrilor anteriori (doamnele Gabi Szabo si Elisabeta Lipa), sper ca veti intelege in final ca legea trebuie respectata! Poate declaratiile ministrilor MTS pe care le regasiti in link-ul alaturat(http://blogsport.gsp.ro/ioanitoa…/…/21/o-minciuna-sfruntata/) va vor ajuta sa nu mai levitati.

Ma vad obligat sa completez si faptul ca nicio persoana din cadrul FRF nu a fost in grupul de lucru care a conceput aceasta ordonanta initiata la sedinta primarilor cu domnul Liviu Dragnea si Guvernul Grindeanu din martie – aprilie 2017.

Posibil a fi orgolios, asa cum spuneti. Important este unde, in ce masura si in ce scop folosim acest atribut. in ceea ce ma priveste, am ales sa fiu astfel inca de la inceputul carierei, considerand a fi una din modalitatile de protectie fata de cei care au incercat sa ma manipuleze. N-aveti de unde sa stiti si iar va inteleg…

Stiu ca aveti oameni care au competente juridice. Ei au lucrat si la ROAF, ei v-au sfatuit si in privinta centrelor de excelenta. Si, poate, cu ajutorul lor imi veti raspunde dupa 109 zile (cu toate ca legea spune ca FRF, fiind o institutie de interes public, e obligata sa o faca in maximum 30 de zile) la adresa prin care am solicitat sa imi permiteti sa fiu observator macar la Liga a treia. Va ajut cu cateva detalii: membrii CCA au fost dezinformati, spunandu-li-se ca exista o ”DECIZIE” a Comitetului Executiv din 18 iunie 2012, care nu a fost aratata nimanui, de care membrii CCA au luat act, respingandu-mi cererea.

De asemenea, ulterior, membrilor Comitetului Executiv li s-a solicitat sa aprobe completarea acelei ”DECIZII” inexistente. Cand un membru a cerut acea decizie din 2012, raspunsul a fost clar: nu exista! Nu sunt suparat pe cei de la CCA si din Comitetul Executiv: se mai intampla sa fii pacalit! Probabil alaturi de aceiasi juristi ati introdus pe ordinea de zi din 27 mai faptul ca Adunarea Generala a FRF este competenta sa decida FARA NICIUN FEL DE RESTRICTII asupra afilierii definitive a membrilor. Posibil ca doriti sa creati mecanisme discretionare de afiliere la FRF, invocand regulamentul de la UEFA.

Cu toate ca in tara numarul de echipe a scazut, este ”de notorietate printre colegii nostri” straduinta dumneavoastra de a creste numarul de votanti, ”fara niciun fel de restrictii”.

Mai vad ca propuneti restrictii pentru a participa la urmatoarele alegeri, restrictii care, daca ar fi existat inainte, acum dumneavoastra nu ati mai fi fost presedinte. Mai urmeaza sa cereti candidatilor sa aiba studii politice pentru a ramane singurul pe lista.

Va felicit pentru spiritul sportiv aratat in aceasta competitie si pentru fair play-ul de care dati dovada. Ne-am obisnuit.

Aveti dreptate! Mi-a fost greu sa oficiez la EURO 2016, fiind un subiect care am dorit sa ramana intr-un cadru foarte restrans. Principalul motiv: ar fi fost nevoie sa-l inlatur pe unul din colegii mei, care a fost de-a lungul timpului cu Hategan in brigada, si sa-i rapesc bucuria si onoarea delegarii la competitia majora a carierei lui – turneul final EURO.

Am renuntat fara sa discut cu el vreodata acest subiect. Si m-am simtit oarecum implinit vazandu-l acolo, un sentiment pe care, probabil, nu-l veti cunoaste niciodata!

Principala mea cerinta pentru a continua in arbitraj a fost egalitatea intre arbitri, indiferent de domiciliul fiecaruia. Sunt de notorietate cererile mele la care dumneavoastra ati ramas impasibil. Cereri prin care am solicitat mereu ca, pentru arbitri si observatori, transportul si cazarea sa fie separate de baremul de arbitraj.

Daca am reusit sa va fiu de folos, s-a intamplat doar pentru ca am respectat aceasta meserie indiferent de cine a fost presedinte FRF. Ati marturisit in fata fostilor colegi ca respectati meseria de arbitru intrucat ati arbitrat pe plan judetean pana cand ati fost lovit si ati renuntat. In comparatie cu dumneavoastra, domnule Razvanel, eu – cand am fost lovit, amenintat, urmarit cu sabia – nu am „plans”, ci am devenit mai puternic.

Am continuat, luptandu-ma cu toti greii fotbalului romanesc si incercand sa schimb ceva: sa nu mai primim ”barem” in plic, sa nu ne mai intalnim cu conducatorii la mese, sa fie marit baremul de arbitraj, am avut procese cu presedinti de club, am scris in raport cand cineva a incercat sa „ajunga” la mine si am repetat la nesfarsit colegilor mei ca nu sunt de acord cu interesele/simpatiile legate de vreo echipa si ca voi fi primul care va anunta, in astfel de cazuri, conducerea federatiei. Asta pentru ca stiu ce inseamna ca un jucator sa munceasca o saptamana, o luna sau un an si sa vina un arbitru care sa-si bata joc de el!

Nu am luat niciodata bani de la conducatorii echipelor (indiferent daca a fost vorba de Gheorghe stefan sau altii) si am ramas in relatii tensionate cu cei precum Borcea, Stoica, Becali. Doar OMUL din mine m-a facut sa declar ca imi pare rau pentru faptul ca au fost inchisi si ca ma voi bucura daca ii voi reintalni vreodata. Nu comentez deciziile instantei si sunt de parere ca trebuie respectate. Asa cum va spuneam, cred cu tarie ca, in orice circumstante, LEGEA TREBUIE RESPECTATa!

Dezbaterea publica privitoare la dreptul de vot a aparut la initiativa FRF si nu la cea a Federatiei Romane de Yachting, asa cum e evident ca ati incercat sa dezinformati. Acest lucru a fost scris atunci si pe site-ul MTS, iar eu, in calitate de presedinte AJF, am primit de la colegii mei documente in acest sens.

Daca acum sunt oficial MTS sa inteleg ca trebuie sa mint?! Regretabil ce cuvinte ati folosit, total neadecvate pentru un oficial de nivelul dumneavoastra, ele fiind de competenta Comisiei de Disciplina din subordinea dumneavoastra.

Despre ROAF: stiu ca LPF, orice membru afiliat FRF, jurnalist, sportiv, sofer, bucatar, frizer etc. putea sa sesizeze neclaritatile din regulament. Dar doar FRF este cea care, daca doreste, tine cont de sesizari si este raspunzatoare de continutul ROAF! Sper ca doar va faceti ca nu intelegeti!
Spuneti ca lovesc in fotbal si ca am prea multa vanitate.

Daca un om care a facut (si nu o data!) sandwich-uri pentru copiii ce participau la turneele organizate de AJFMM; care a arbitrat cele mai importante jocuri atunci cand erau scandaluri in arbitraj (si uneori, din pacate, a mai si gresit); care la un meci de baraj organizat de FRF, in semn de respect pentru fotbal si pentru spectatorii uzi din tribune, a stors cu prosopul apa de pe teren, daca un astfel de om e vanitos in viziunea dumneavoastra, atunci vreau, domnule Burleanu, sa raman vanitos!

si daca tot am ajuns aici, poate mi-ar fi placut sa aveti puterea sa imi trimiteti macar un SMS la meciul de retragere, sa imi spuneti sa mai raman sau sa imi adresati felicitari si, eventual, multumiri. Dar nu a fost asa si asta ma face sa inteleg cat de mult respectati de fapt meseria de arbitru! La nivel profund, nu declarativ.

Un alt argument in acest sens ar fi si faptul ca pe cei din CCA, ce muncesc cu adevarat, nu vi se pare a fi nevoie sa-i platiti. Probabil pentru ca imaginea este mai importanta: de la doi angajati cati avea Departamentul de Comunicare, se pare ca acum sunt peste opt! Mai aveti putin si veti scoate un ziar tiparit care sa va aduca omagii permanente.

Recunosc ca este obositor sa lupt si sa comentez afirmatiile pe care le faceti vizavi de mine. Trebuie sa ma intelegeti: eu nu am oameni platiti de FRF care sa ma ajute! Motiv pentru care promit ca am sa fac tot posibilul sa nu mai atac. Am incercat sa nu va jignesc asa cum ati facut-o dumneavoastra, modul de adresare fiind impertinent, atat timp cat nu am fost impreuna la aceeasi scoala politica si nici nu am fost colegi la fotbal, sport pe care nu l-ati practicat.

Daca am exagerat cu ceva, imi cer scuze. Mai ales ca anumite explicatii contin o urma de ironie. Pentru mine sunteti presedintele FRF in continuare, am demonstrat prin pozitia mea (inclusiv la televizor) ca am o atitudine pozitiva, fara patima, si va rog sa zambiti daca voi incheia in aceeasi nota aleasa de dumneavoastra:

Faptul ca asteptati sa va spun ”daca a fost sau nu ofsaid sau daca mingea a iesit din suprafata de joc” imi aduce aminte de regretatul Didi Prodan, care afirma despre calitatile dvs. la fotbal ca ”cel mai bine bateti out-ul si stati in zid”. Completez: chiar daca esti capitan de echipa si sutezi la poarta si din corner, trebuie sa inveti ca daca antrenorul te trimite pe banca de rezerve banderola trebuie predata, nu poti sa o sechestrezi!

Asta e regula!

in rest, ma opresc aici, pentru ca ma pregatesc sa propun Ministerului Transporturilor constructia de autostrazi pe anumite tronsoane. Peste 3-5 ani cand vor fi gata, voi multumi ministrilor si voi scoate in evidenta ca ”eu am sesizat”, ”eu am motivat”, „eu am propus” si ca este meritul meu…
Cu respect, Cristi Balaj

The post Cristi Balaj nu-i ramane dator presedintelui FRF, Razvan Burleanu: „Domnule Razvanel, eu, cand am fost lovit, amenintat, urmarit cu sabia, nu am «plans», ci am devenit mai puternic!” appeared first on Sport Total FM.




Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Un fost rival al lui Putin spune că acesta este capabil să folosească arma nucleară pentru a câștiga în Ucraina
Mihail Hodorkovski susține că Putin poate folosi arma nucleară dac...
 
Directorul ANM spune când scăpăm de vremea rea
Până când va fi în vigoare informarea de ploi abundente în toată...
 
Circulație închisă, timp de 2 zile, pe Valea Prahovei
Marți și miercuri, 19 și 20 martie, se închide circulația pe DN1 ...
 
1 din 10 români suferă de boală cronică de rinichi fără să știe. Se pot face analize gratuite pentru depistarea precoce
Medicii avertizează că 1 din 10 români suferă de boală cronică d...
 
Premii în bani pentru elevii cu rezultate deosebite la olimpiade, oferite de Primăria Galați
Mai bine de 110 elevi din Galați vor primi bani pentru rezultatele bu...
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen
Gheorghe Falcă cere Consiliului European să decidă rapid asupra ade...
 
Lili Sandu a vorbit despre relația cu Bogdan Stelea: Eram un copil care i-a dăruit inima...
Lili Sandu a făcut mărturisiri în premieră despre relația cu fost...
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura
Agenția Națională de Administrare Fiscală atrage atenția asupra u...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0