Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 18 Decembrie 2017

Comentarii 0 Comentarii

      Evenimentele petrecute în ultima perioadă conturează un tablou care va conduce la o explozie pe scena politică. În ciuda faptului că avem o creștere economică foarte mere, bugetul Guvernului PSD-ALDE este mai peticit ca niciodată și are găuri colosale, care cu greu vor putea fi acoperite.

      Principala gaură la buget a fost creată prin amendamentul care trimite toți banii încasați din colectarea impozitului pe venit către Unitățile Administrativ Teritoriale. Când a trecut acest amendament, reprezentanții Ministerului Finanțelor, care erau prezenți în Comisia de Buget, efectiv s-au luat cu mâinile de cap. Când au făcut și calculele au constatat dimensiunea problemei: gaură de 5 miliarde de lei la Bugetul de Stat.

      Tot la Comisia de Buget s-a golit total Fondul de Rezervă al Guvernului, cei mai mulți bani mergând spre cultele religioase. În total, 60 de milioane de lei, dintr-un total de 83 de milioane. Pentru a nu lăsa Guvernul fără Fond de Rezervă în plină iarnă, parlamentarii de la majoritate au decis să transfere 323 milioane de lei de la fondul de contribuție al României la Uniunea Europeană, bani pe care îi vor pune înapoi la rectificarea bugetară.

      Cele două exemple de mai sus reprezintă doar vârful unui iceberg, pe care îl vom resimți cu toții în 2018. O astfel de distribuție a banilor o face doar un partid care este conștient că nu va rămâne la guvernare suficient timp cât să fie nevoit să achite nota de plată, alții fiind cei nevoiți să scoată castanele din foc.

      În plan social, situația este extrem de tensionată din cauza legilor justiției. Mulți oameni au ieșit în stradă pentru niște modificări care sunt mult mai ușoare decât cele pe care le prevăd amendamentele aduse la Directiva privitoare la prezumția de nevinovăție.

      Într-un context extrem de agitat, coaliția PSD-ALDE vine și schimbă Codurile Penale, iar modificările sunt de natură să producă o adevărată explozie socială. Cine ar fi atât de nechibzuit să vină cu astfel de modificări, dacă nu un partid care știe că nu va mai sta foarte mult la putere, dar care încearcă să-și atingă obiectivele majore, înainte de a preda ștafeta.

      La toate acestea se adaugă și problemele penale ale liderului PSD, Liviu Dragnea, cel care este prins în trei dosare la DNA, cel mai răsunător fiind Dosarul Tel Drum.

      La cum arată tabloul, PSD pare condamnat să predea puterea și să încerce să se regrupeze în opoziție, pentru că altfel alegerile din 2019 vor fi doar o simplă formalitate pentru Klaus Iohannis sau orice alt candidat cu șanse care apare până atunci.

 

 

 

 

Sursa foto: https://pixabay.com/en/checkmate-chess-resignation-1511866/


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
România într-o nouă criză politică
Înaintea şedinţei care va tranşa războiul iscat în cadrul ...
 
Iohannis, față în față cu partidele parlamentare
Preşedintele Klaus Iohannis a avut azi, consultări cu partidel...
 
Liberalii ies din nou la atac
Liberalii nu pierd nicio ocazie şi ies din nou la atac! Fostul ...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Iohannis, față în față cu partidele parlamentare

» 17 Ianuarie 2018 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Liberalii ies din nou la atac

» 16 Ianuarie 2018 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
România într-o nouă criză politică

» 15 Ianuarie 2018 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Noul contract pentru lucrări de infrastructură

» 22 Decembrie 2017 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Disputa din Parlament mutata la CCR

» 21 Decembrie 2017 | Comentarii 0