Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 23 Ianuarie 2018

1. Ca să nu se lipească alimentele, nu le pune reci în tigaia fierbinte. Este important şi ca tigaia să fie curată, altfel se ard resturile când o pui pe foc. Dacă uleiul s-a murdărit în timpul prăjirii, strecoară- l printr-o sită.

2. Înainte de a pune ceva la prăjit, verifică temperatura uleiului cu ajutorul unui cub de pâine. Dacă se rumeneşte într-un minut, uleiul are între 175-185 de grade, în 40 de secunde: 185-195 de grade, iar în 20 de secunde: 195-205 grade.

3. Vrei şniţele cât mai crocante? Pune în făina prin care le tăvăleşti o linguriţă de praf de copt. Prăjeşte-le în ulei bine încins ca să fie mai puţin grase. Aşa vor absorbi o cantitate minimă de ulei.

4. Nu săra carnea înainte de a o pune la grătar. Va absorbi tot sucul şi carnea nu se va rumeni. După ce a făcut o crustă, poţi pune puţină sare. La sfârşit, cum o iei de pe grătar, mai poţi adăuga puţin. Astfel, friptura va fi suculentă.

5. Pentru ca pastele şi orezul să nu se lipească, adaugă în apa de fierbere câteva picături de oţet.

6. Ca să nu crape prăjiturile cu brânză (tarte, cheesecake), pune sub tava de copt un vas cu apă. Aburul degajat în timpul coacerii va împiedica uscarea lor şi, deci, crăparea. De asemenea, după ce ai stins cuptorul, mai lasă-le o oră înăuntru, ca să nu se răcească brusc.

7. Pentru ca aluaturile de patiserie să fie fragede, foloseşte ingrediente reci (făina, untul, ouăle). Le poţi pune la frigider înainte. După ce ai făcut aluatul, mai lasă-l 30 de minute la rece.

8. Vrei ca mâncarea să nu dea în foc în timpul fierberii? Unge marginea cratiţei cu puţin unt. Procedeul este valabil pentru fierberea orezului, a pastelor şi a cartofilor.

9. Mâncarea mai degresată e mai sănătoasă, mai ales vara. Poţi înlătura grăsimea din supă dacă pui în bol 4 cuburi de gheaţă. Grăsimea se va aduna în jurul gheţei şi apoi o vei putea înlătura uşor. În cazul în care supa a devenit prea rece, o mai încălzeşti puţin.

10. Când prepari o prăjitură cu unt, congelează-l mai întâi şi apoi dă-l prin răzătoare pentru a-l încorpora mai uşor în aluat.

11. S-ar putea sa sune extrem de ciudat, dar apa fiarta va ingheta mai repede decat apa de la robinet. Motivul este efectul Mpemba, numit dupa elevul tanzanian Erasto Mpemba care, impreuna cu profesorul sau de fizica, a descoperit acest efect prin anii '60.

12. Cel mai simplu e sa ii adaugi un cartof curatat, taiat in cuburi mari. Va actiona exact ca un burete si va atrage toata sarea in exces fara sa lase in urma alte arome. Inainte sa servesti supa, scoate bucatile de cartof din ea. Alte trucuri care functioneaza sunt: o cana de apa sau un praf de zahar brun adaugate in supa prea sarata ca sa ii “dreaga” gustul.

13. Secretul ca sa nu ajunga tot laptele pe aragaz, atunci cand nu esti cu ochii pe el, este sa pui in oala o lingura cu coada lunga in timp ce laptele se incalzeste. Motivul pentu care laptele se umfla si da in foc este ca atunci cand se incalzeste apa din structura sa incepe sa se evapore. Prin urmare, grasimile si proteinele care raman se concentreaza intr-un strat gros la suprafata, iar vaporii de apa fierbinti nu vor mai putea trece de bariera lui. Astfel, il vor ridica spre marginea oalei. Lingura pusa in oala, in timp ce laptele se incalzeste, va sparge aceasta bariera groasa si va permite vaporilor sa se elibereze incet, fara sa erupa.

14. Iti freci mainile de o lingura din otel inoxidabil care va absorbi imediat mirosurile. Sulful din cele doua legume va fi atras si va ramane lipit de unele metale pe care le are in compozitie otelul inoxidabil din tacamuri.

sursa foto: https://www.google.ro/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjZoZmiy-3YAhXGJVAKHXbhAh0QjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fmycookingideas.com%2F%25D0%25B0-few-little-kitchen-tricks%2F&psig=AOvVaw3rLDjD0rvUFXkjwI8bm-Wu&ust=1516779812911152


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cinci lucruri interesante pe care nu le știai despre banane
De ce cresc bananele în forma curbată?
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară
Tricoul este un element de bază pentru orice ținută și nu trebuie ...
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee
Nu toate produsele naturale au beneficii asupra tenului.
 
Trei ingrediente eficiente pentru pielea din jurul ochilor
Cremele pentru zona din jurul ochilor au un rol foarte important în m...
 
Rochia din mătase naturală, de ce să o porți în cadrul unui eveniment special
Mătasea este supranumită „țesătura regilor”, datorită calită...
 
Sfaturi practice legate de mașina de spălat
Iată câteva lucruri care te vor ajuta să păstrezi hainele mai frum...
 
Cele mai bune surse vegetale de proteine
Cantitatea de proteină pe care o consumăm zilnic este foarte importa...
 
5 lucruri pe care un prieten adevărat nu ar trebui să le spună
Unele prietenii pot fi toxice, la fel ca și unele relații.
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Beneficiile acupuncturii asupra sănătății organismului

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Mare sărbătoare la Tulcea cu ocazia Floriilor, Paștelui și zilei de 1 Mai

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Investițiile în sistemul educațional, prioritate pentru primarul Alin Moldoveanu

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0