Potrivit unor studii în domeniu, există câteva lucruri pe care le putem face ca să ținem foamea sub control, și să evităm astfel depunerea grăsimii. De la a evita să mergem la cumpărături pe stomacul gol, până la înghițituri mici în timpul mesei, sunt câteva trucuri care ne vor ajuta să nu supraestimăm foamea.
Atunci când ne așezăm la masă este bine să începem cu alimentele sănătoase. Indiferent că am gătit acasă sau am comandat, este recomandat să punem în farfurie alimente despre care știm că sunt sănătoase. La fel și în cazul bufetului suedez. Legumele și cerealele din făină integrală, înainte de carne grasă și altele asemenea.
Dacă mâncăm în fața televizorului, riscăm să pierdem din vedere cantitățile. Când stăm la TV avem tendința să înghițim mai multe bomboane sau gustări pe care nu le punem la socoteala caloriilor din ziua respectivă.
Greu de crezut, dar dovedit, este faptul că vesela, în special culoarea ei, poate face diferența între cât mâncăm. Cu cât vesela este mai colorată, cu atât tindem să mestecăm mai mult, deoarece ne concentrăm asupra ei. În plus, dacă farfuria este mică, la fel va fi și porția.
Gustările care ne tentează dar sunt nesănătoase, ar trebui ținute în locuri în care ajungem mai greu, în acest fel ne gândim de două ori înainte de a merge să le luăm. O ciocolată ținută pe birou, este mult mai tentantă decât una ținută deasupra bufetului din bucătărie.
Este indicat să luăm înghițituri mici și să mestecăm de multe ori, și asta nu doar pentru a ține kilogramele departe, ci și pentru sănătatea sistemului digestiv. Acești pași simpli pot face diferența dacă vrem să mai tăiem din calorii dar să ne simțim totuși sătui.
Sursa photo: //www.google.ro/search?q=foamea+tinuta+sub+control&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwik95Kt4LTdAhXDmLQKHfd0DBgQ_AUICigB&biw=1920&bih=894#imgrc=M3_xpalzYg8IpM: