În afară de vremea mai rece, cu temperaturi scăzute și adieri accentuate ale vântului, toamna aduce și o mulțime de alimente sănătoase pe care le putem folosi la întărirea sistemului imunitar. Sucurile naturale sunt ușor de pregătit, ușor de savurat pline de vitamine și minerale, ideale pentru această perioadă a anului.
Sucul de mere. Merele conțin vitamica C, o substanță esențială în susținerea sistemului imunitar. În plus, sucul de mere vine și cu alte beneficii: fibrele și pectina ajută la buna funcționare a sistemului digestiv iar antioxidanții și falvonoizii prezenți în acest suc atenuează simptomele astmului și susțin funcția inimii și a plămânilor.
Sucul de cătină. Acest fruct mai este cunoscut și sub denumirea de „Ginseng românesc”. Conține aproape toate mineralele, vitaminele și grăsimile esențiale necesare corpului nostru. Este tonifiant, imunostimulator, antioxidant, extrem de eficient pentru a preveni sau ameliora răceala și gripa.
Sucul de pere. Valoarea nutritivă a perelor nu trebuie neglijată, acestea conțin minerale, vitamine, antioxidanți, fibre care ajută la întărirea sistemului imunitar, iar dacă răceala s-a instalat, sucul de pere ameliorează durerea în gât și reduce febra.
Sucul de morcovi. Pe piață se găsesc acum cei mai dulci, proaspeți și sănătoși morcovi, ideali pentru o cură de suc. Bogați în betacaroten, morcovii întăresc imunitatea, îmbunătățesc vederea și sistemul digestiv. Ca atare, sau în combinație cu alte fructe și legume de toamnă, sucul de morcov este la fel de sănătos.
Sucul de varză, nu este indicat doar pentru slăbit. Bogat în minerale, vitamina C și K, sucul de varză este eficient în lupta contra răcelii sau împotriva anumitor bacterii pe care le contractăm mai ușor în sezonul rece.
Sursa foto: //www.google.ro/search?q=sucuri+naturale+de+toamna&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiqsoy5y_jdAhULL1AKHVm-DWYQ_AUIDigB&biw=1920&bih=938#imgrc=W2TW5WOAcTWeNM: