Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
SANATATE
Adaugat: 27 Martie 2018

       Unul dintre cele mai importante beneficii este ca ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar. Este un fruct bogat in vitamina C, care te ajuta sa previi sau sa combati raceala si, de asemenea, combate radicalii liberi care pot face ravagii in corpul tau. Contine si antioxidanti cu licopen si beta-caroten.

        Studiile arata ca, daca mananci jumatate de grapefruit pe zi, vei obtine 68% din totalul de vitamina C de care corpul tau are nevoie, 28% din totalul de vitamina A, 2% din totalul de calciu si 2% din magneziu. De asemenea, contine cantitati mici de vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, potasiu, acid folic, zinc, acid pantotenic, fosfor, mangan si cupru.

        Pietrele la rinichi sunt de fapt o acumulare de calciu si, odata dezvoltate, fie trebuie sa se elimine natural fie medical. Este o conditie extrem de dureroasa , dar exista o multime de studii care arata ca un litru de suc de grapefruit pe zi face minuni!

        Sucul natural de grapefruit arde grasimile! Exista foarte multe studii care sustin aceasta ipoteza si care demonstreaza puterea acestui fruct, consumat la micul dejun. Incearca sa bei un pahar de suc de grapefruit dimineata sau jumatate de fruct inainte de fiecare masa si te vei convinge singura!

       Grapefruit-ul iti accelereaza metabolismul, ajutandu-te astfel sa slabesti. Alaturi de o dieta adecvata si exercitii fizice, poti pierde un kg pe saptamana. Destul de uimitor, nu-i asa?

       Grapefruit-ul ajuta ficatul prin eliminarea toxinelor nesanatoase din corpul tau, asa ca daca bei sucul sau mananci grapefruit iti vei imbunatati sanatatea pe termen lung. De asemenea, se spune ca detoxifierea ficatului iti imbunatateste starea generala de sanatate si ajuta la atenuarea afectiunilor cronice precum depresia, rigiditatea musculara si durerile de cap cronice.

         Foarte multe studii au aratat ca grapefruit-ul reduce colesterolul. Un consum regulat de grapefruit duce la scaderea nivelului de colesterol cu 15%, iar trigliceridele (tot o forma de colesterol) cu 17%. De asemenea, grapefruit-ul alb s-a dovedit mai eficient fata de cel rosu.

       Studii făcute în S.U.A. au identificat 2 substanţe în grepfrut care au un efect puternic anti-îmbătrânire: prima este naringenina, care previne degenerarea ADN-ului celular şi îl repară pe cel afec­tat de către acţiunea radicalilor liberi, iar cea de a 2-a, spermidina, ajută, între altele, la menţinerea sănătăţii sistemului nervos, protejând în special memoria. Mai mulţi nutrienţi din acest fruct ajută la menţinerea sănătăţii sistemului digestiv şi a vaselor de sânge, precum şi a tonusului muscular. Pe timpul sezonului rece, se ţin tratamente de până la 3 săptămâni, timp în care se consumă 1/2 kg grepfrut pe zi, minimum.

       Un remediu simplu împotriva constipatiei este consumarea a 1-2 fructe de grepfrut înaintea mesei de dimineaţă. Acest tratament simplu detoxifică şi stimulează activitatea enzimatică la nivelul intestinului. Suplimentar, se poate bea între mese câte un pahar de suc de grepfrut, care îmbu­nă­tă­ţeşte peristaltismul tubului digestiv, fiind indicat în constipaţia atonă.

        Crizele biliare sunt prevenite şi tratate extraordinar de eficient de sucul proaspăt de grepfrut. Un pahar băut dimineaţa, pe stomacul gol, stimulează activitatea biliară, previne apariţia tulburărilor diges­tive, a dispepsiei şi a crizelor biliare. Administrat con­junctural, atunci când apar durerile şi celelalte simp­tome specifice dischineziei biliare, are un efect puter­nic de deblocare a colecistului, stimulând vărsarea bilei în duoden. Persoanelor cu probleme biliare frec­vente le este recomandată cura cu suc de grepfrut, câte un pahar (200 ml) consumat cu 30 min. înainte de fiecare masă principală. Pe perioada sărbătorilor, când datorită hranei abundente şi bogate în grăsimi vezica biliară este foarte solicitată, se vor consuma câte 3 fructe pe zi, pentru a ne limita în mod natural apetitul şi a evita abuzurile culinare, precum şi tul­burările hepato-biliare care le însoţesc.

       Insa, consumul de grapefruit este contraindicat in perioada in care se urmeaza un tratament medicamentos. Sucul de grapefruit modifica absorbtia intestinala a anumitor medicamente, existand riscul de supradozaj .

       Numeroase medicamente sunt afectate de sucul de grapefruit, in special cele care se adreseaza problemelor de sanatate urmatoare: alergie, anxietate, depresie, disfunctii erectile, afectiuni cardiace ( tensiune arteriala ridiocata ), colesterol, tulburari de somn, SIDA/HIV, infectii, grefe.

       De asemenea, medicii ginecologi sunt de parere ca exista o legatura intre grapefruit si pilulele contraceptive. Potrivit specialistilor, efectul anticonceptionalelor este neutralizat de substantele continute de sucul de grapefruit, ceea ce favorizeaza aparitia unei sarcini nedorite.

sursa foto: https://www.youtube.com/watch?v=Aq7l0md9PcU


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Moduri simple și rapide de a găti ouăle când vrei să slăbești
Studiile au dovedit că ouăle nu sunt un aliment nociv, ci din contr...
 
Cinci lucruri interesante pe care nu le știai despre banane
De ce cresc bananele în forma curbată?
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară
Tricoul este un element de bază pentru orice ținută și nu trebuie ...
 
Avantaje ale friteuzei cu aer cald
Toate aparatele de bucătărie au avantaje și dezavantaje.
 
Trei ingrediente eficiente pentru pielea din jurul ochilor
Cremele pentru zona din jurul ochilor au un rol foarte important în m...
 
Sfaturi practice legate de mașina de spălat
Iată câteva lucruri care te vor ajuta să păstrezi hainele mai frum...
 
Rochia din mătase naturală, de ce să o porți în cadrul unui eveniment special
Mătasea este supranumită „țesătura regilor”, datorită calită...
 
Cum alegi nuanța de blush perfectă pentru tine
Blush-ul adaugă o notă de prospețime și vitalitate tenului.
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Autobuzele etajate vor fi scoase pe traseu, în Constanța, pentru minivacanța de Paște
CONSTANTA
» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0