Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
SANATATE
Adaugat: 20 Februarie 2018    Actualizat: 20 Februarie 2018

     Spitalul Judetean din Galati a devenit centru regional de cercetare si tratament pentru cancerul hepatic si de colon. Aici, incepand de ieri, se desfasoara un proiect European "Dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare dezvoltare si crearea de noi infrastructuri Cercetare", iar interventiile sunt suportate de Academia de Stiinte Medicale si de Ministerul Sanatatii. Durata acestui proiect este de cinci ani.

    "Este un moment important pentru dezvoltarea cercetarii in domeniul medical. Incepand de astazi (luni - n.r.), in spitalul nostru se vor efectua primele proceduri de chemoembolizare hepatica. Acest lucru se intampla in cadrul unui proiect mai mare de dezvoltare pentru cercetare, este un proiect in parteneriat cu Academia de Stiinte Medicale si cu Ministerul Sanatatii. Pentru realizarea acestuia s-a achizitionat un angiograf, a fost instalat la Spitalul de Urgenta Galati. Aceste proceduri vor fi efectuate de domnul doctor Radu Dumitru de la Spitalul Fundeni, unul dintre putinii specialisti care fac aceasta procedura in Romania", a explicat directorul medical al Spitalului de Urgenta Galati, Aurelia Romila.

    Luni, 19 februarie, trei proceduri de radiologie intervenţională oncologică au fost efectuate în premieră pentru judeţul Galaţi, la la acest spital. Intervenţii similare au mai avut loc în România doar la Iaşi şi Bucureşti.

    Procedura efectuată ieri pentru prima oară la Galaţi poartă numele de chemoebolizare hepatică cu microparticule. Intervenţia reprezintă o metodă de tratament minim invaziv al anumitor tipuri de cancer, fiind adresata pacienţilor care nu mai pot fi operaţi. Chemoembolizarea este efectuată cu ajutorul unui dispozitiv numit angiograf. Fiind o intervenţie minim invazivă, pacientul nu are nevoie decât de o anestezie locală.

    Pacientii care vor intra in programul lansat la Spitalul din Galati nu vor plati tratamentul. In prezent, coordonatorii proiectului cauta pacienti, pe lista cu doritori fiind doar trei persoane desi bugetul programului ar fi suficient pentru 50 de persoane.

    "In cadrul Centrului Galati vom efectua proceduri de radiologie interventionala oncologica, una din componentele acestei proceduri fiind chemoembolizare O procedura de radiologie interventionala care practic substituie interventia chirurgicala, este o interventie speciala adresata pacientilor bolnavi grav, cu cancer, care pana in momentul acesta nu aveau solutii terapeutice de lunga durata decat chimioterapie sistemica. Aceste proceduri le vom efectua in laboratorul de angiografie a spitalului judetean. Principiul procedurii este administrarea unei concentratii cat mai mare chimioterapic la nivelul tumorii hepatice. Procedura este gratuita, pacientii vor fi internati in cadrul spitalului si trebuie sa fie asigurati. In judetul Galati avem 50 de pacienti care trebuie inrolati, prin bugetul proiectului. Noi suntem acum deschisi sa primim pacienti", a anuntat medicul Radu Dumitru, specialist la Spitalul Fundeni.

    Potrivit specialistilor chemoembolizarea hepatica reprezinta "o metoda de tratament minim invaziv al cancerului hepatic, fiind adresata pacientilor fara indicatie chirurgicala. Se realizeaza in sala de operatie dotata cu angiograf, cu anestezie locala. Cu ajutorul imaginilor angiografice, un cateter extrem de subtire permite embolizarea selectiva a arterelor nutritive ale tumorii hepatice, astfel, chimioterapicul administrat intraarterial in tumora prezinta concentratie maxima si reactii sistemice minime iar particulele de embolizare intrerup alimentarea nutritiva a tumorii", se arata in prezentarea proiectului "Dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare dezvoltare si crearea de noi infrastructuri Cercetare".

sursa foto:http://cronicaromana.com/2011/09/01/galati-comisie-ministeriala-la-spitalul-judetean-in-cazul-infectiei-intraspitalicesti/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Rutina după duș pentru o piele mereu catifelată
După duș este esențial ca pielea să primească îngrijirea de care...
 
Trei sfaturi simple pentru a reduce consumul de carbohidrați
Reducerea consumului de carbohidrați este o prioritate pentru cei car...
 
Varza, beneficii uimitoare pentru sănătate
Varza este bogată în vitamina C, fibre și vitamina K. Iată ce bene...
 
Alimente și băuturi care usucă pielea
Principala cauză a problemelor de piele este dieta necorespunzătoare...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0