Secretul acestei diete constă în felul în care organismul digeră mâncarea. Mai multe studii au arătat că numeroase alimente nu sunt compatibile între ele din cauza compoziției lor și din cauza sucurilor gastrice pe care le solicită digerarea lor.
Spre exemplu, carnea este digerată cel mai bine atunci când în stomac este un mediu acid, prin urmare combinarea ei cu lapte este fatală. Laptele va neutraliza mediul din stomac și în acest fel digestia cărnii va fi mult îngreunată.
Fructele care se digeră cel mai repede, dacă sunt amestecate cu alimente bogate în proteine (care necesită mai mult timp pentru a fi digerate) vor fermenta, și nu ne dorim asta.
Mai jos sunt câteva reguli de bază pe care ar trebui să ni le amintim atunci când ne așezăm la masă.
Grăsimile și proteinele se servesc la mese separate. Unele alimente, în special nucile conțin peste 50% grăsime și necesită ore întregi pentru a fi digerate.
Laptele trebuie consumat separat, din cauza mediului special în care se asimilează.
Pepenii nu se combină cu nici un alt produs alimentar. Sunt foarte acizi, fermentează în stomac și încetinesc digestia altor mâncăruri.
Fructele dulci (merele, bananele, strugurii, perele) de asemenea nu se combină cu nici un alt aliment, și nici chiar între ele. În schimb fructele acide (citricele, kiwi) se pot mânca la aceeași masă.
Nu se combină proteinele cu carbohidrații bogați în amidon (carnea și cartofii spre exemplu), acest mix tulbură digestia.
Sari peste desert. Mâncat la finalul mesei, desertul cade greu la stomac și fermentează, încetinind digestia alimentelor care au fost consumate anterior.
Proteinele (carnea roșie, puiul, nucile, produsele lactate, ouăle) se armonizează cu legumele. Este de preferat ca la o masă să existe o singură sursă de proteine (adică nu și carne și ou).
Proteinele nu trebuie să fie gătite cu prea multă grăsime.
Feculentele (pâine, orez, paste făinoase, cartofi, etc) se asociază foarte bine cu legumele.
Nu combina acizi ca citricele sau oțetul cu alimente care conțin amidon (pâine, cereale, cartofi, paste, orez) la aceeași masă.
Nucile și alunele nu se combină cu nici un alt aliment.
Așadar, chiar dacă gustul combinației dintre carne și cartofi sau orez este unic și place tuturor, cel mai bine ar fi să se evite amestecarea lor, asta dacă vrem să vedem rezultate favorabile în ce privește silueta. Carnea se poate asocia corect cu legumele verzi, la fel ca brânza sau ouăle.
Sursa photo: ://www.google.ro/search?q=combinarea+alimentelor+pt+dieta&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj-4OWFroXbAhVGKewKHVXIAegQ_AUICigB&biw=1920&bih=925#imgrc=QIzOqsKcXMoRcM: