Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
SANATATE
Adaugat: 06 Septembrie 2017    Actualizat: 06 Septembrie 2017

     1.    Utilizeaza spuma de baie! - Pentru o relaxare perfecta dupa o zi grea de munca ofera-ti o baie cu spuma. Umple cada cu apa, toarna spumantul (respectand indicatiile de utilizare) si asteapta dizolvarea acestuia. Intra in cada si destinde-ti corpul cat se poate de mult, evitand  miscarile precipitate. Incearca sa-ti ignori problemele savurand fiecare clipa petrecuta in sala de baie. Este unul dintre cele mai bune remedii de indepartare a stresului si a oboselii.   

     2.    Opteaza pentru un dus tonifiant! - Dusurile revigorante sunt cele facute cu o apa ce nu este excesiv de calda. Opteaza pentru un gel tonifiant pe baza de uleiuri esentiale cu proprietati stimulatoare.

     3.    Maseaza-te! - Sub dus, utilizeaza lufa - buretele de baie special confectionat - pentru a te masa viguros. Datorita acestei frectionari riguroase, este activata circulatia sanguina, fiind stimulate toate centrele energetice. In plus, frectionarea cu un burete mai aspru este un excelent gomaj natural.

     4.    Respecta ritmul natural al organismului! - Corpul asculta de ritmurile biologice care ii regleaza temperatura, secretia de hormoni, bataile inimii etc. Pentru ca se urmeaza un program prestabilit, el este sfatuit cand sa manance, cand sa se culce si cand sa se trezeasca.
     Atentie mare la toate dereglarile pe termen scurt: programarea timpul din weekend, de exemplu. Daca te culci prea tarziu, te vei trezi tarziu  si vei manca la ora 13.00 si micul dejun si pranzul. Pe moment aceasta solutie de compromis pare tare agreabila si comoda, insa, nu este una dintre cele mai bune metode de programare a meselor. 
In cazul in care te culci mai tarziu decat obisnuiesti sa o faci in mod normal, incearca sa te trezesti la ora la care o faci de obicei, pentru ca altfel ceasul intern este decalat si ramai pe parcursul acelei zile cu o senzatie de frustrare.   

     5.    Opteaza pentru sport! - Uita de vorba "de maine ma apuc de sport" pentru ca acest maine nu va mai veni niciodata. Cea mai buna solutie pentru a nu mai amana este fixarea unei ore in agenda ta de lucru pentru a lua cursuri de sport - tenis, inot, gimnastica etc.
O alta modalitate consta in a te trezi cu 5 minute mai devreme decat se intampla de obicei pentru a face cateva exercitii de gimnastica. 
De la un caz la altul, rezultatele activitatilor fizice nu se vor lasa mult asteptate. Vei elimina rapid toxinele, iti vei regasi tonusul optimist si supletea siluetei.

     6.    Adu marea la tine in casa! - Este foarte simplu si extrem de util sa aduci marea la tine in casa. Cumpara-ti sare marina, netratata (de culoare gri, nu de culoare alba) si varsa un pumn pe fundul cazii. Umple cada cu apa nu prea calda, temperatura ar trebui sa fie intre 36 si 37 grade Celsius. Aprinde doua lumanari (daca ai la indemana) si pune un CD care sa reproduca sunetele specific marine. Intra in cada si inchide ochii. 20 de minute mai tarziu iti vei redobandi forma excelenta. 

     7.    Mizeaza pe vitaminele din fructe! - Acest lucru e un mijloc eficace pentru a-ti face plinul de vitamina C. Stoarce doua portocale, o lamaie si jumatate de grepfrut. Indulceste cu o lingura de miere si amesteca bine. Pentru a obtine un suc de fructe concentrat in vitamine adauga o lingura cu germeni de grau. 

     8.    Renunta la excitantii sistemului nervos! - Tutunul, cafeaua si alcoolul sunt prieteni falsi. Tutunul iti reduce capacitatile pulmonare si respiratorii prin diminuarea cantitatii de oxigen transportata de sistemul sanguin. 
Efectul "de inveselire" al alcoolului este real si imediat prin aportul de zahar. Nu omite, insa, faptul ca alcoolul antreneaza scaderea vigilentei si incetineste reflexele. 
In fine, cafeaua consumata in exces creste excitabilitatea neuro-musculara, amplificand starea de oboseala. 

     9.    Vitaminele si energizantele! - Trebuie sa intelegi mai intai care este tipul de oboseala care te afecteaza, pentru a o trata corespunzator. Te simti tensionata, nervoasa? Opteaza pentru magneziu si vitamina B6. Esti cu moralul la pamant? Mizeaza pe litiu. Ti-a scazut tonusul? Cumpara-ti produse pe baza de ginseng.

sursa foto:http://feminspire.com/wp-content/uploads/2012/10/woman-bath-1024x682.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Rutina după duș pentru o piele mereu catifelată
După duș este esențial ca pielea să primească îngrijirea de care...
 
Trei sfaturi simple pentru a reduce consumul de carbohidrați
Reducerea consumului de carbohidrați este o prioritate pentru cei car...
 
Varza, beneficii uimitoare pentru sănătate
Varza este bogată în vitamina C, fibre și vitamina K. Iată ce bene...
 
Alimente și băuturi care usucă pielea
Principala cauză a problemelor de piele este dieta necorespunzătoare...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0