Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
SANATATE
Adaugat: 29 Mai 2018

Comentarii 0 Comentarii

1. Rodiile

       Au un conţinut ridicat de antioxidanţi care stimulează metabolismul. De asemenea, rodiile nu generează o creştere bruscă a glicemiei, de aceea sunt recomandate diabeticilor şi persoanelor care îşi doresc să slăbească. O substanţă numită punicalagina care se regăseşte din abundenţă în rodii ajută la scăderea colesterolului rău şi a tensiunii arteriale. 

       Se poate folosi în foarte multe preparate: peste cerealele de la micul dejun, peste terciul de ovăz, ca gustare simplă, în iaurt, în prăjituri, budinci, smoothie-uri şi salate. Rodia se taie pe jumătate, după care se bate fiecare jumătate cu o lingura grea sau un mâner de cuţit, iar seminţele vor cădea singure în bol. 

2. Fasolea roşie uscată

      Boabele de fasole roşie sunt o sursă importantă de proteine, fier, potasiu, acid folic şi magneziu. Sunt potrivite pentru diabetici, deoarece conţin amidon rezistent, ceea ce înseamnă că multe dintre calorii nu sunt absorbite. De asemenea, datorită conţinutului bogat în fibre solubile, fasolea roşie conferă o senzaţie de saţietate de lungă durată şi scade colesterolul rău.

      Foloseşte boabele de fasole în salate gustoase, supe, pateuri vegetale, tocăniţe.

3. Pudra de cacao

       Este singura sursă dulce pe care specialistul invitat în emisiune o permite persoanelor care vor să scape de poftele culinare şi să slăbească. Poţi să o foloseşti în smoothie-urile de dimineaţă în combinaţie cu banana care va îndulci băutura. De asemenea, poţi să pui cacao în terciul de ovăz pe care să-l îndulceşti cu ajutorul unui piure de fructe (banane, mere, pere). 

4. Dovleacul

       Printre nutrienţii pe care-i găsim în dovleac se numără: vitamina A, B1, B3, B6, C, E, acid folic, calciu, potasiu, seleniu, fiert, mangan şi fibre. Dacă eşti dependentă de carbohidraţi, dovleacul este soluţia cea mai bună ca să-i înlocuieşti pe cei rafinaţi cu ceva sănătos şi săţios. De asemenea, dovleacul conţine fibre care te ajută la slăbit. Consumă o cană cu dovleac copt în fiecare zi ca să-ţi potoleşti pofta de paste/pâine. 

5. Nucile caju

        Nucile şi seminţele crude constituie cea mai bună soluţie pentru a introduce grăsimi sănătoase în alimentaţia ta. Specialistul recomandă folosirea nucilor caju pentru a prepara dressing-uri cremoase pentru salatele tale. De asemenea, nucile caju le poţi folosi pentru a face lapte, creme delicioase pentru prăjituri/tort, dar şi smoothie-uri cu fructe. Un exemplu de dressing pe care-l poţi prepara este să amesteci în blender nuci caju cu seminţe de susan, oţet din vin alb şi portocală.

6. Citricele 

       Ori de câte ori vrei să mănânci o prăjitură sau câteva pătrățele de ciocolată,renunță la idee și alege în schimb citrice precum portocale,grepfrut,mandarine sau lămâi. Pe lângă faptul că au un aport consistent de fibre,ele sunt formate în cea mai mare parte din apă,deci nu te vei îngrășa. Totodată,gustul lor dulce acrișor va alunga nevoia de dulce. Evită să le transformi în suc deoarece se vor pierde o mare parte din substanțele nutritive.

7. Ovăzul 

        Fie sub formă de germeni deshidratați, fie fiert, ovăzul este un aliment cu indice glicemic scăzut, ce are calitatea de a crea senzație de sațietate pe o perioadă îndelungată. El conține fibre insolubile care-și măresc volumul în urma ingerării, favorizează instalarea senzația de sațietate pentru mai mult timp, fiind astfel un aliat de nădejde în dieta de slăbire și în menținerea greutății.

8. Semințele de in 
 
       Uleiul de in este produsul cel mai cunoscut al acestei plante, însă semințele crude de in sunt recunoscute pentru rolul lor de inhibitor de apetit. Acest lucru se datorează prezenței în compoziția semințelor a acizilor grași esențiali omega 3 și a unei mari cantități de fibre. Ambele au rolul de a diminua creșterile nivelului glicemiei și, deci, țin sub control senzația de foame.

9. Somonul 

      Somonul crud poate ajuta la reducerea cantității de alimente consumate la o masă principală datorită cantității mari de proteine existente în compoziția sa, alături de acizii grași esențiali omega 3, ambele grupe de nutrienți fiind responsabile de instalarea rapidă și pentru o mai lungă perioadă a senzației de sațietate.

sursa foto: https://www.healthline.com/nutrition/12-proven-benefits-of-pomegranate


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Remedii practice și la îndemână pentru înțepăturile de insecte
Vara este anotimpul în care suntem cei mai expuși la întepăturile ...
 
Cinci probleme ale pielii, cinci uleiuri care le rezolvă
Pentru a avea o piele frumoasă, trebuie să știi care sunt cele cinc...
 
Cele mai proaste obiceiuri care ne distrug dinții
Medicii stomatologi avertizează că, seara după ce ne-am spălat pe ...
 
Sfaturi pentru a păstra alimentele proaspete mai mult timp
Depozitarea corectă a alimentelor, va păstra prospețimea acestora m...
 
Fusta midi, la modă în vara aceasta
A venit momentul să purtăm haine care ne pun în valoare feminitatea...
 
Utilizarea uleiurilor esențiale – beneficii și precauții
Uleiurile esențiale sunt din ce în ce mai apreciate de publicul larg...
 
Pantofii de nuntă: sfaturi, trucuri, alegerea perechii potrivite
Dacă vei fi mireasă sau domnișoară de onoare, nașă sau musafir, ...
 
Beneficiile jocurilor educative
Indiferent de vârstă, jocurile și jucăriile educative au un rol fo...
 
 
 
 
FASHION FEMEI
 
Printurile florale – de nelipsit din garderoba de vară

» 17 August 2018 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Alimente și băuturi bune de consumat pe timp de caniculă

» 16 August 2018 | Comentarii 0
 
CULINAR
 
Dulce de sărbătoare

» 15 August 2018 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Importanța primer-ului în machiaj

» 14 August 2018 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Utilizarea uleiurilor esențiale – beneficii și precauții

» 13 August 2018 | Comentarii 0