Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la 0725.253.969 sau trimite un email la contactromama@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
SANATATE
Adaugat: 05 August 2017

Comentarii 0 Comentarii

 

      Pe măsură ce înaintăm în vârstă, este necesar să ne adaptăm alimentația la transformările petrecute în corpul nostru. Desigur, nu va fi simplu să renunțăm la obiceiuri alimentare vechi, dar experții ne îndeamnă, odată ce împlinim vârsta de 30 de ani, să includem în alimentația noastră produse care ne pot ajuta să prevenim îmbolnăvirile grave de mai târziu.

      Ei ne explică faptul că este momentul ideal pentru a face acele schimbări care să ne ajute să ne menținem sănătoși și în formă cât mai mult timp.

      Pentru a realiza acest deziderat, trebuie să eliminăm acele alimente interzise, care nu numai că nu ne oferă nutrienți benefici, dar ne predispun la tot felul de afecțiuni.

      Prin urmare, iată doar câteva dintre acele alimente care nu ar mai trebui să fie pe masa noastră. Nu uitați: numai de voi depinde să vă păstrați sănătatea și să încetiniți procesul de îmbătrânire!

Produsele de panificație dulci

      Tartele, brioșele, gogoșile sau alte produse de panificație pe care le alegi pentru micul dejun nu mai trebuie să facă parte dintre alimentele pe care să le consumi după ce împlinești 30 de ani. Zaharul alb

      Medicii spun că astfel de produse te vor face să depășești doza zilnică recomandată de zahăr și vor provoca o creștere periculoasă a nivelul insulinei din organism, ceea ce poate provoca grave probleme de sănătate.

Făina albă

      Conținută în abundență de produsele pe care tocmai le-am menționat, aceasta poate contribui la creșterea incidenței bolilor cardiovasculare sau chiar a cancerului.

Sucurile artificiale

      Sucurile artificiale din comerț sunt una dintre cele mai importante surse de zahăr. În plus, în afară de zaharuri, ele conțin o multitudine de conservanți, care pot crește riscul unor maladii deosebit de grave, precum cancerul.

Produse care nu sunt organice, fiind modificate genetic

      Mai ales anumite legume și fructe se încadrează în această categorie. Printre acestea, se pot număra: roșiile, castraveții, țelina, ardeii grași, porumbul, spanacul, merele, strugurii, piersicile, căpșunele etc.

Carnea ce nu este organică și este intens procesată

      Fie că este voba despre carne ce nu este organică, fie că este vorba despre felurite mezeluri, acestea trebuie să nu facă parte din nicio alimentație sănătoasă.

Alimentele congelate

      Despre aceasta, experții spun că de cele mai multe ori conține prea multe grăsimi și prea multe calorii. În același timp, cele mai multe produse congelate sunt pline de conservanți, de coloranți, de sodiu, de sare procesată, de uleiuri hidrogenate și de alte substanțe nocive.

Cea mai mare parte a proteinelor artificiale, precum așa-numitele „batoane energizante”

      Deși suntem tentate să le considerăm o alternativă de hrană sănătoasă, trebuie să știm că acestea pot fi pline de substanțe periculoase. De pildă, ele pot conține grăsimi hidrogenate, zahăr rafinat și tot felul de conservanți.

Produsele „dietetice”

      Nu de puține ori ni s-a întâmplat să apelăm la ele, mai ales dacă ne doream să slăbim. Indiferent dacă este vorba despre băuturi sau despre alimente solide, nutriționiștii ne atrag atenția asupra faptului că ele conțin îndulcitori artificiali (precum aspartan sau sucraloză), arome artificiale și tot felul de conservanți.

Margarina

      Până acum câteva decenii, margarina era văzută ca un aliment sănătos. În prezent însă, lucrurile s-au schimbat.

Proteinele din soia

      La fel ca și în cazul margarinei, și despre produsele din soia se credea, până nu demult, că sunt sănătoase.

Laptele procesat

      Acest tip de lapte, alături de produsele ce îl conțin, pot fi foarte dăunătoare sănătății. Motivul principal îl constituie faptul că animalele pot fi hrănite cu produse modificate genetic sau pot primi hormoni pentru a da mai multe lapte.

Popcorn de la microunde

      Este un alt aliment interzis după vârsta de 30 de ani. Pe de o parte, popcornul special pentru microunde poate fi obținut din porumb modificat genetic (toxinele conținute pot crește riscul apariției cancerului). Pe de altă parte, aromele folosite conțin, în general, diacetil, o substanță toxica, ce devine periculoasă dacă este inhalată de multe ori.

Orezul alb

      Este considerat de nutriționiști un aliment cu un indice glicemic mare și cu un nivel ridicat de carbohidraților. Acest lucru înseamnă că se poate transforma ușor în zahăr în urma procesării din corpul nostru.

 

 

 

Sursa foto: http://www.academiapacientului.ro/sfaturi-medicale/intoleranta-la-alimente/

 


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Adrian Oianu
Adrian Oianu este unul din putinii designeri romani apreciati cu adeva...
 
Dulciuri de post
Daca iti este greu sa te abti de la dulciuri in perioada postului, mai...
 
Seleniul - protector hepatic
Acest nutrient important este vital pentru functionarea sistemului imu...
 
Beneficiile coriandrului
Uşor de recunoscut prin mirosul lui deosebit, coriandrul creşte pe t...
 
Usturoiul verde
În compoziţia acestuia se regăsesc mai multe vitamine necesare orga...
 
Consumul de fibre ar putea ajuta la pierderea în greutate
Potrivit unui studiu desfăşurat pe durata unui an, persoanele care s...
 
Ponturi pentru tonifierea corpului
Sezonul estival se apropie cu pasi repezi, de unde si presiunea tot ma...
 
Crap pe varza
Se coace circa 30 minute, pana cand pestele este patruns.
 
 
 
 
CULINAR
 
desert delicios

» 17 August 2017 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Masline

» 14 August 2017 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Scapi de 5 kg în 5 zile

» 09 August 2017 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Renuntarea la obiceiurile alimentare

» 05 August 2017 | Comentarii 0
 
CULINAR
 
Lasagna

» 28 Iulie 2017 | Comentarii 0