Spaghete cu sos pesto
Ingrediente: 200 gr spaghete, 2-3 linguri sos pesto, 1 lingura sos de piper, -oregano, busuioc, parmezan sau mozzarella, sare si piper.
Mod de preparare:
Se fierb pastele conform cu instructiunile de pe ambalaj, eu am folosit Panzani. Dupa ce s-au fiert le-am pus intr-un bol si am adaugat peste ele sosul pesto, sosul de piper, oregano si sau busuioc, sare si piper dupa gust si la final, deasupra am presarat cu mozzarella sau la fel de gustos ar fi cu parmezan sau mai bun? :)
Aripioare cu sofran si orez cu fructe
Ingrediente: 5-7 aripioare, sucul de la 1 lamaie, cateva firicele de sofran, 200 ml supa, 1 ceapa mare, sare, piper, 1 cana de orez, 2-3 caise uscate, o jumatate de pumn de stafide, o jumatate de pumn de merisoare, putin sofran, sare.
Mod de preparare:
Se stoarce lamaia si se amesteca cu sofranul, sarea, piperul si ceapa taiata inele. Peste ele se adauga aripioarele si se amesteca bine.
Se toarna amestecul intr-un vas de yena cu capac, se adauga si supa si se da la cuptor pentru aproximativ 1 ora.
Intre timp se face orezul.
Il turnati intr-o tigaie si il incingeti pana apar pete de alb mat pe bob si orezul lasa un miros dulceag. Dupa care se stinge cu apa si se adauga fructele uscate, sofranul si sare dupa gust.
Snitel vienez cu cous-cous
Ingrediente: pentru snitele: 500 gr carne slaba de porc, sare si piper, 2 oua, 3-4 linguri lapte, faina, pesmet, ulei pentru prajit;
pentru cus-cus: 250 gr cus-cus, 2 l apa, sare, piper, 2 linguri ulei de masline, 1 ceapa, 4 lingurite sos iutel (de la Bunatati din natura).
Mod de preparare:
Carnea o feliem si o batem cu ciocanul de snitele. (pentru a nu stropi in jur punem peste felia de carne o bucata de folie alimentara). Saram si piperam fiecare bucata de carne batuta.
Pregatim trei farfurii: 1. faina, 2.ouale batute amestecate cu laptele, 3. pesmet
Punem pe foc tigaia cu uleiul. Dam fiecare bucata de carne pe rand prin faina, ou si apoi pesmet si prajim in uleiul incins pe ambele parti.
Scoatem carnea prajita pe prosoape de hartie pt a absorbi surplusul de ulei.
Intr-un vas punem aprox 2 l de apa si lasam sa fiarba cu putina sare. Cand fierbe apa, adaugam cus-cus-ul si lasam la fiert aprox 10 minute. Oprim focul si mai lasam 2-3 minute, apoi strecuram si trecem cus-cus-ul pe sub un jet de apa rece.
Separat intr-o tigaie mai adanca/wok punem 2 linguri de ulei si calim putin ceapa tocata marunt. Punem peste ceapa cus-cus-ul, adaugam sare si piper si sos iutel si amestecam.
Si e gata pranzul: snitel, cus-cus si castraveti murati.
sursa foto: http://www.kitchme.com/recipes/light-lemon-pesto-spaghetti,