Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 31 Iulie 2018

Comentarii 0 Comentarii

      Plantele aromatice în mâncare dau un gust mai intens, un plus de savoare, transformă o mâncare banală într-un preparat delicios și toți cei prezenți la masă vor aprecia efortul și vor rămâne impresionați. De aceea este bine să găsim un loc în casă pentru câteva ghivece cu plante aromatice. Iată câteva idei care nu ar trebui să lipsească din bucătărie.

      Busuiocul. Pe lângă faptul că parfumează toată încăperea și alungă insectele, busuiocul dă o aromă puternică legumelor la grătar, iar pastele vor fi mult mai gustoase cu două, trei frunze proaspete tocate pe deasupra. Și gustul cărnii va fi mai intens cu ajutorul busuiocului proaspăt.

      Pătrunjel. Pe lângă faptul că este delicios, are și o mulțime de beneficii pentru sănătate. Este bogat în vitamina C și ajută la eliminarea toxinelor din organism. Se poate presăra întreg sau mărunțit peste fripturi, salate, garnituri sau în ciorbe. În plus, dacă ai mâncat ceapă sau usturoi și vrei să scapi mai repede de miros mestecă una sau două frunze de pătrunjel proaspăt.

      Coriandru. În afara bucătăriei, din cauza proprietăților sale terapeutice, este folosit pentru tincturi și uleiuri volatile. Este soluția perfectă pentru cei care suferă de alergii sau probleme abdominale, dar nu este indicat femeilor însărcinate. La gătit se poate adăuga în mâcărurile care conțin carne încă din faza preparării, este ideal în bucătăria asiatică.

      Rozmarinul. Plin de substanțe antioxidante, puternic antifungic și antiseptic; pentru cei cu probleme intestinale este extrem de recomandat. Se poate adăuga la salate, mâncăruri de legume sau preparate din carne, dar merge de minune și cu roșiile, vinetele, dovleceii și cartofii rumeniți.

      Aceste plante sunt ușor de păstrat în casă și ne vor ajuta să ne bucurăm de mese delicioase. Merită încercate!

 

 

Sursa photo: //www.google.ro/search?q=condimente+crescute+in+casa&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjCwbf1w8jcAhWSL1AKHaPTAEoQ_AUICigB&biw=1920&bih=925#imgrc=qghGMyD_IWTsoM:


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Alimente excelente care nu trebuie să lipsească de la micul dejun
Dacă vrem să slăbim sau dacă ne pregătim pentru o zi mai obositoa...
 
Coafuri stylish pentru un look schimbat
Femeile își doresc mereu o schimbare în ce privește podoaba capila...
 
Coc la baza gâtului pentru un look modern
Cocul la baza gâtului este ușor de realizat și perfect pentru o ie...
 
Sucuri naturale de toamnă
Cinci sucuri naturale de toamnă, perfecte pentru creșterea imunită...
 
Cum prevenim în mod natural gripa?
În afară de un vaccin anti-gripal, există și multe moduri naturale...
 
Gem cu aromă de... toamnă
Gemul de dovleac și portocale este delicios, iar aromele sale ne acom...
 
Gustări sănătoase pentru o petrecere de copii
Este destul de dificilă organizarea unei petreceri pentru copii, mai ...
 
Beneficiile ceaiului de măceșe
Ceaiul de măceșe are numeroase beneficii pentru sănătatea noastră...
 
 
 
 
BEAUTY
 
Machiajul buzelor – rujul perfect

» 16 Octombrie 2018 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Cum să avem picioare sănătoase?

» 15 Octombrie 2018 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Perechi de culori care se asortează surprinzător de bine

» 14 Octombrie 2018 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Greșeli de frumusețe pe care le facem toamna

» 13 Octombrie 2018 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Cum alegem iluminatorul în funcție de ten

» 12 Octombrie 2018 | Comentarii 0