Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 31 Iulie 2018

Comentarii 0 Comentarii

      Plantele aromatice în mâncare dau un gust mai intens, un plus de savoare, transformă o mâncare banală într-un preparat delicios și toți cei prezenți la masă vor aprecia efortul și vor rămâne impresionați. De aceea este bine să găsim un loc în casă pentru câteva ghivece cu plante aromatice. Iată câteva idei care nu ar trebui să lipsească din bucătărie.

      Busuiocul. Pe lângă faptul că parfumează toată încăperea și alungă insectele, busuiocul dă o aromă puternică legumelor la grătar, iar pastele vor fi mult mai gustoase cu două, trei frunze proaspete tocate pe deasupra. Și gustul cărnii va fi mai intens cu ajutorul busuiocului proaspăt.

      Pătrunjel. Pe lângă faptul că este delicios, are și o mulțime de beneficii pentru sănătate. Este bogat în vitamina C și ajută la eliminarea toxinelor din organism. Se poate presăra întreg sau mărunțit peste fripturi, salate, garnituri sau în ciorbe. În plus, dacă ai mâncat ceapă sau usturoi și vrei să scapi mai repede de miros mestecă una sau două frunze de pătrunjel proaspăt.

      Coriandru. În afara bucătăriei, din cauza proprietăților sale terapeutice, este folosit pentru tincturi și uleiuri volatile. Este soluția perfectă pentru cei care suferă de alergii sau probleme abdominale, dar nu este indicat femeilor însărcinate. La gătit se poate adăuga în mâcărurile care conțin carne încă din faza preparării, este ideal în bucătăria asiatică.

      Rozmarinul. Plin de substanțe antioxidante, puternic antifungic și antiseptic; pentru cei cu probleme intestinale este extrem de recomandat. Se poate adăuga la salate, mâncăruri de legume sau preparate din carne, dar merge de minune și cu roșiile, vinetele, dovleceii și cartofii rumeniți.

      Aceste plante sunt ușor de păstrat în casă și ne vor ajuta să ne bucurăm de mese delicioase. Merită încercate!

 

 

Sursa photo: //www.google.ro/search?q=condimente+crescute+in+casa&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjCwbf1w8jcAhWSL1AKHaPTAEoQ_AUICigB&biw=1920&bih=925#imgrc=qghGMyD_IWTsoM:


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Remedii practice și la îndemână pentru înțepăturile de insecte
Vara este anotimpul în care suntem cei mai expuși la întepăturile ...
 
Cinci probleme ale pielii, cinci uleiuri care le rezolvă
Pentru a avea o piele frumoasă, trebuie să știi care sunt cele cinc...
 
Cele mai proaste obiceiuri care ne distrug dinții
Medicii stomatologi avertizează că, seara după ce ne-am spălat pe ...
 
Sfaturi pentru a păstra alimentele proaspete mai mult timp
Depozitarea corectă a alimentelor, va păstra prospețimea acestora m...
 
Fusta midi, la modă în vara aceasta
A venit momentul să purtăm haine care ne pun în valoare feminitatea...
 
Utilizarea uleiurilor esențiale – beneficii și precauții
Uleiurile esențiale sunt din ce în ce mai apreciate de publicul larg...
 
Beneficiile jocurilor educative
Indiferent de vârstă, jocurile și jucăriile educative au un rol fo...
 
Cum să ai o manichiură perfectă la tine acasă?
Pentru o manichiură perfectă ai nevoie de o mână sigură și trebu...
 
 
 
 
CULINAR
 
Gustul copilăriei

» 18 August 2018 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Printurile florale – de nelipsit din garderoba de vară

» 17 August 2018 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Alimente și băuturi bune de consumat pe timp de caniculă

» 16 August 2018 | Comentarii 0
 
CULINAR
 
Dulce de sărbătoare

» 15 August 2018 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Importanța primer-ului în machiaj

» 14 August 2018 | Comentarii 0