Se pregateste un aluat din 400 g faina, o lingura de ulei, putina sare si apa cat se cere pentru a se obtine o consistenta potrivita. Se imparte aluatul in trei parti, care se rotunjesc pe planseta cu podul palmei.
Din fiecare bucata, se intinde o foaie de marimea unei farfurii. Se aseaza una peste alta, stropindu-se cu grasime. Foaia de deasupra nu se stropeste. Din cele trei foi suprapuse, se intinde o foaie mai mare, groasa de jumatate de deget, care se stropeste cu grasime.
Se pune la mijloc umplutura de praz pregatita astfel: Se alege partea alba de la praz, se taie in rondele si se caleste in ulei. Se ia de pe foc si cand s-a racit, se amesteca cu 1-2 oua, piper si sare.
Se introduce marginile foii peste umplutura, formandu-se un plic. Se aseaza placinta in tava, se stropeste cu grasime si se da la cuptor sa se coaca.
Cand este gata, se taie in patru, pornindu-se cu cutitul de la mijloc spre colturile plicului.
Continuând să utilizați site-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor pentru a îmbunătăți navigarea site-ului, pentru a analiza utilizarea site-ului și a asista la eforturile noastre de marketing. Sunt de acord