Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
BEAUTY
Adaugat: 01 Februarie 2018    Actualizat: 01 Februarie 2018

      Cate ore pe zi stai in fata calculatorului? Mai mult de 5? 

      Ei bine, afla ca nu e nevoie sa te panichezi. Exista solutii. Daca vrei ochi mereu luminosi si tineri, atunci iata ce ai de facut! Si rapid, foarte rapid! Pentru ca ochii sunt primii care te tradeaza atunci cand esti foarte obosita. Cand stai ore in sir in fata ecranelor si cand fumezi in exces.

 Pielea din jurul ochilor este foarte subtire si sensibila. Hidrateaz-o!

 Aici, “in jurul ochilor, apar primele riduri, edeme, cearcane sau linii fine de deshidratare”, spune Nicoleta Ion, trainer Repechage Romania. Asadar, nu ezita sa folosesti zilnic produse de hidratare.

 Somn de min 7 ore pe noapte

Daca vrei ochi fara de riduri, atunci dormi. Minim 7 ore pe noapte.

  Revitalizeaza-ti ochii cu extracte de ceai

Cum? E simplu! Pastreaza pliculete de ceai la frigider pentru cateva minute inainte de a le aplica pe zona ochilor. Cu ce te alegi? Cu un efect  vasocostrictor rapid ce ajuta la estomparea cearcanelor. Cele mai potrivite? Ceaiurile de musetel, de albastrele sau verde.

 Compresele cu fructe si legume.

Tine aproape de feliile de capsuni si/sau castravete. Atuul lor? Ajuta la hidratarea pielii si reduc inflamatia.

  Alimente bogate in vitamina K

Nu uita! E indicat sa consume cat mai multe legume si alimente bogate in vitamin K. Asa ca fa-ti plinul cu patrunjel, spanac, mazare, brocoli, morcovi si alte alimente bogate in vitamina K. Cum actioneaza aceasta? Ei bine protejeaza si intareste peretii vaselor capilare.

 Cosmetice specific

Daca nu stii ce fel de cosmetic sa alegi, atunci urmeaza sfatul specialistului Repechage Romania. Mizeaza pe produse care sa fie bogate in vitaminele K, A, C si E si, care sa contina, in egala masura, extracte de ginko biloba sau aloe vera.

 Crema speciala pentru zona ochilor.

Foloseste zi de zi, atat dimineata, cat si seara, o crema pentru pielea mult prea sensibila si prea subtire din jurul ochilor.

6 masti dulci pentru ten fin

1. Foloseste o crema emolienta sau un ser special pentru ochi care sa aiba in compozitie colagen. Acesta formula patrunde in straturile profunde ale epidermei si ajuta la refacerea celulelor, dand elasticitate tenului.

2. Maseaza circular dinspre coada ochiului spre interior cu degetul inelar cu ulei de ricin. Compozitia sa il recomanda pentru pielea sensibila din jurul ochilor, care se irita repede. Foloseste seara, inainte de culcare.

3. Compresele reci cu infuzii de plante sunt o binecuvantare pentru ochii obositi. Musetelul, albastrelele, teiul sau patlagina sunt plante benefice pentru pielea din jurul ochilor. Compresele reci calmeaza si au efect revigorant.

4. O alta solutie, care da rezultate pe loc, dar mai ales daca o aplici zilnic, sunt cele doua linguri pe care le tii in congelator si pe care le scoti si le tii pe zona de sub ochi, cea unde se formeaza pungile care dau privirii un aspect pufos si obosit.

5. Castravetii si cartofii sunt folositi in special dupa o noapte de nesomn. Rondelele de castravete sau cele de cartof au calitati antiiflamatoare. Daca le lasi la rece vreo 10 minute, vei obtine un efect instant de racorire.

   Protectie solara

Protectia impotriva razelor soarelui, o dieta sanatoasa, hidratarea si un stil de viata sanatos sunt elementele cheie pentru a avea o piele matasoasa. Cea mai buna protectie impotriva ridurilor, liniilor fine sau a "labei gastei" este utilizarea unei creme cu factor de protectie mare. SPF 50 sau chiar 50+ este indicat pentru zona dintre pometi si sprancene. Folositi crema in fiecare zi, chiar daca prognoza meteo nu arata decat nori si ploi.

     Iluminare

Cearcanele sunt o problema generala. Unele sunt din nastere, altele dezvoltate si intretinute in timp. Solutia este o crema iluminatoare, care se aplica pe toata zona inchisa la culoare si se tamponeaza cu ajutorul aplicatorului, al unui burete sau cu buricul degetului. Daca o intindeti, zona isi pierde din aspectul natural. Pentru a avea rezultate cat mai bune, alegeti o nuanta cat mai apropiata pielii si fixati-o si cu pudra.

    Machiaj potrivit

Un machiaj corect si potrivit poate face minuni. Vi se pare ca ochii sunt prea apropiati sau prea departati? Prea mici sau prea mari? Credeti ca aveti pleoapele cazute? Fiecare persoana are anumite particularitati, insa un machiaj poate rezolva aceste probleme, fie ca exista cu adevarat sau sunt doar in mintea dumneavoastra. O data la cateva luni apelati la un make-up artist, care sa va invete sa va machiati si sa va arate mici trucuri.

sursa foto:http://beautyhealth.tips/natural-good-looking-eyes-tips/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cum să îți pregătești corect grădina la început de primăvară
Primăvara este anotimpul reînnoirii, deci momentul perfect să îți...
 
Rutina după duș pentru o piele mereu catifelată
După duș este esențial ca pielea să primească îngrijirea de care...
 
Trei sfaturi simple pentru a reduce consumul de carbohidrați
Reducerea consumului de carbohidrați este o prioritate pentru cei car...
 
Varza, beneficii uimitoare pentru sănătate
Varza este bogată în vitamina C, fibre și vitamina K. Iată ce bene...
 
Alimente și băuturi care usucă pielea
Principala cauză a problemelor de piele este dieta necorespunzătoare...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0