Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 28 Iulie 2017

Comentarii 0 Comentarii

    

      Lasagna cu verdeturi, o reteta vegetariana foarte simpla, gustoasa, cu ingrediente de sezon.

 O reteta pentru toata familia.Poate surprinde in mod placut prin gustul pe care il are.

Ingrediente pentru lasagna cu verdeturi:

·         250 ml lapte;

·         2 linguri unt;

·         3 linguri faina;

·         ½ lingurita nucsoara rasa;

·         4 foi lasagna;

·         600 g spanac sau urzici sau macris sau stevie;

·         100 g cascaval ras;

·         125 ml smantana;

·         125 g parmezan;

·         sare;

·         piper.

Mod de preparare lasagna cu verdeturi:

      Fierbeti in apa cu sare verdeturile, timp de 5 minute si apoi lasati-le la scurs intr-o strecuratoare. Puneti intr-o cratita untul, la foc mic. Adaugati faina si tineti pe foc amestecul timp de 1 minut. Luati vasul de pe foc si adaugati laptele, amestecati bine si puneti apoi vasul din nou la foc mic. Fierbeti, amestecand incontinuu, pana cand sosul se ingroasa. Luati vasul de pe foc, asezonati cu sare si piper, daca mai este necesar si nucsoara, acoperiti vasul si lasati sosul la racit. Fierbeti in apa cu sare foile de lasagna, timp de 5 minute, astfel incat sa fie “al dente”, apoi scurgeti-le de apa. Umpleti foile cu verdeturi si puneti-le intr-o tava unsa cu unt. Presarati-le cu cascaval ras. Turnati deasupra sosul de nuscsoara preparat initial. Puneti tava la cuptor pentru 15 minute, la foc iute. Scoateti tava si turnati deasupra parmezan ras amestecat cu smantana. Puneti din nou la cuptor pentru inca 10 – 15 minute sau pana cand ingredientele se rumenesc uniform.

 

 

Sursa foto: https://www.unica.ro/retete-spanac-weekend-prepara-meniu-complet-41127/3


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Top 5 alimente care distrug celulita
Indiferent de varsta sau kilograme, celulita este pe buzele si din pac...
 
Venera Arapu
A fost primul designer român care a participat la Săptămâna Modei ...
 
Ceai de ghimbir – proprietăţi digestive şi reumatice remarcabile
Ghimbirul este considerat un tratament remarcabil pentru a trata varia...
 
5 pasi simpli pentru a scapa de durerile de spate
Durerile de spate sunt enervante si foarte greu de suportat. Foarte mu...
 
Dovlecei umpluti cu branza de vaca
O garnitura sanatoasa si delicioasa.
 
Budinca de spanac
Se serveste fierbinte cu smantana.
 
Cartofi umpluti cu branza telemea
Se servesc fierbinti, cu smantana
 
Pilaf de praz
O reteta de pilaf cu praz si orez, delicioase si hranitoare. Este o ma...
 
 
 
 
SANATATE
 
Tratarea durerii

» 13 Decembrie 2017 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Secretele care nu s-au spus până acum

» 04 Decembrie 2017 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Ceaiul negru

» 29 Noiembrie 2017 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Conopida

» 27 Noiembrie 2017 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
 Cafeaua – miracol pentru sanatate

» 16 Noiembrie 2017 | Comentarii 0