Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la 0725.253.969 sau trimite un email la contactromama@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 28 Iulie 2017

Comentarii 0 Comentarii

    

      Lasagna cu verdeturi, o reteta vegetariana foarte simpla, gustoasa, cu ingrediente de sezon.

 O reteta pentru toata familia.Poate surprinde in mod placut prin gustul pe care il are.

Ingrediente pentru lasagna cu verdeturi:

·         250 ml lapte;

·         2 linguri unt;

·         3 linguri faina;

·         ½ lingurita nucsoara rasa;

·         4 foi lasagna;

·         600 g spanac sau urzici sau macris sau stevie;

·         100 g cascaval ras;

·         125 ml smantana;

·         125 g parmezan;

·         sare;

·         piper.

Mod de preparare lasagna cu verdeturi:

      Fierbeti in apa cu sare verdeturile, timp de 5 minute si apoi lasati-le la scurs intr-o strecuratoare. Puneti intr-o cratita untul, la foc mic. Adaugati faina si tineti pe foc amestecul timp de 1 minut. Luati vasul de pe foc si adaugati laptele, amestecati bine si puneti apoi vasul din nou la foc mic. Fierbeti, amestecand incontinuu, pana cand sosul se ingroasa. Luati vasul de pe foc, asezonati cu sare si piper, daca mai este necesar si nucsoara, acoperiti vasul si lasati sosul la racit. Fierbeti in apa cu sare foile de lasagna, timp de 5 minute, astfel incat sa fie “al dente”, apoi scurgeti-le de apa. Umpleti foile cu verdeturi si puneti-le intr-o tava unsa cu unt. Presarati-le cu cascaval ras. Turnati deasupra sosul de nuscsoara preparat initial. Puneti tava la cuptor pentru 15 minute, la foc iute. Scoateti tava si turnati deasupra parmezan ras amestecat cu smantana. Puneti din nou la cuptor pentru inca 10 – 15 minute sau pana cand ingredientele se rumenesc uniform.

 

 

Sursa foto: https://www.unica.ro/retete-spanac-weekend-prepara-meniu-complet-41127/3


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Adrian Oianu
Adrian Oianu este unul din putinii designeri romani apreciati cu adeva...
 
Dulciuri de post
Daca iti este greu sa te abti de la dulciuri in perioada postului, mai...
 
Seleniul - protector hepatic
Acest nutrient important este vital pentru functionarea sistemului imu...
 
Beneficiile coriandrului
Uşor de recunoscut prin mirosul lui deosebit, coriandrul creşte pe t...
 
Usturoiul verde
În compoziţia acestuia se regăsesc mai multe vitamine necesare orga...
 
Consumul de fibre ar putea ajuta la pierderea în greutate
Potrivit unui studiu desfăşurat pe durata unui an, persoanele care s...
 
Ponturi pentru tonifierea corpului
Sezonul estival se apropie cu pasi repezi, de unde si presiunea tot ma...
 
Crap pe varza
Se coace circa 30 minute, pana cand pestele este patruns.
 
 
 
 
CULINAR
 
desert delicios

» 17 August 2017 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Masline

» 14 August 2017 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Scapi de 5 kg în 5 zile

» 09 August 2017 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Renuntarea la obiceiurile alimentare

» 05 August 2017 | Comentarii 0
 
CULINAR
 
Lasagna

» 28 Iulie 2017 | Comentarii 0