Bea de 3 ori pe zi cate o jumatate de pahar de suc de gutui, diluat cu jumatate de pahar de suc de mere, in cure de minimum 3 saptamani. Sucul de gutui are efecte stimulente ale activitatii pancreasului si antiinflamatoare, fiind un excelent adjuvant al medicatiei clasice in aceste boli.
Fa o cura de o luna si jumatate de nectar proaspat de gutui, din care bea cate un litru, un litru si jumatate pe zi. Substantele continute de aceste fructe stimuleaza activitatea hepatica, maresc gradat pofta de mancare, au efecte imunostimulente. Potrivit studiilor, in coaja gutuilor exista substante antivirale, care inhiba dezvoltarea microorganismelor ce declanseaza hepatita de tip A, B si C.
Consumul ca atare de gutui, precum si al nectarului (care trebuie sa includa si coaja) obtinut din aceste fructe are efecte exceptionale in tratarea cancerului. Cercetatorii au demonstrat faptul ca anumite substante continute de gutui (in special vitamina B17) ajuta la distrugerea celulelor maligne, fara a le afecta pe cele normale.
Un litru, un litru si jumatate de decoct de gutui baut zilnic elimina sau amelioreaza simtitor enterita si enterocolita. Gutuile rase si amestecate cu miere, cate jumatate de kilogram pe zi, combat foarte eficient colita de fermentatie. Decoctul de gutui este folosit si contra hemoragiilor intestinale.
sursa foto:http://retete.unica.ro/wp-content/uploads/2010/07/338528_P.jpg