Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
SANATATE
Adaugat: 09 Aprilie 2018

      În fiecare an, după Postul dinaintea Paștelui, cei mai mulți dintre noi uită de prudență și preferă să mănânce și să bea de parcă toate bunătățile ar dispărea de pe fața pământului. Drob, friptură de miel, pască, vin, ouă vopsite, cozonac... nimeni nu se poate abție doar să guste și astfel organismul acumulează grăsimi inutile, toxine implicit, care în afară de dispoziția proastă pe care ne-o oferă, în timp ajung să provoace o serie de probleme: tulburări digestive, oboseală, balonări, constipație și chiar hipertensiune.

      De aceea organismul are nevoie de cel puțin o cură de detoxifiere pe an, care, după astfel de `scăpări` să stimuleze funcțiile ficatului, splinei și bilei și în același timp să ofere un răgaz sistemului digestiv. Ficatul este organul principal care se ocupă de reglarea grăsimilor și filtrarea substanțelor nutritive din alimente, prin urmare funcționarea lui în parametri normali ne va ajuta să recuperăm energia vitală și să ardem grăsimile.

      Atenție, cura de detoxifiere nu trebuie privită ca o dietă, scopul ei nu este arderea rapidă a kilogramelor, ci eliminarea toxinelor acumulate în organism. Este important ca într-o cură de detoxifiere să ne concentrăm pe alimentele bogate în fibre și pline de nutrienți (fructe și legume); mișcarea, relaxarea, voia bună sunt de asemenea recomandate, chiar și un tratament facial, o baie revigorantă deoarece, la fel ca sistemul digestiv, și pielea noastră are nevoie să `respire` și să se curețe de toxine. O cură de detoxifiere ar trebui să dureze minim 5 zile, nu mai mult de o săptămână.

      Câteva sfaturi generale pentru detoxifiere:

  1. Fără cafea pentru câteva zile - are efect diuretic și poate slăbi organismul în curele de acest fel. Înlocuiește-o cu ceai verde sau alb care sunt pline de antioxidanți și te vor ajuta să treci mai ușor peste această pauză.

  2. Fructe și legume viu colorate – cu cât sunt mai colorate cu atât conțin mai mulți antioxidanți care acționează la nivel celular și elimină toxinele din țesuturi. Antioxidanții sunt cei care îmbunătățesc aspectul tenului și șterg urmele de oboseală, așa că avem un motiv în plus să trecem pe salate de crudități.

  3. Evităm carnea roșie (porc, vită) – carnea albă (pui, curcan, pește) în afară că este mai ușoară pentru organism, conține mai multe proteine iar acestea ajută organismul să secrete un hormon numit glucagon care are rol în topirea grăsimii corporale.

  4. Zilnic doi litri de apă – apa proaspătă și curată ajută la eliminarea toxinelor, stimulează metabolismul, ne redă energia și ne face să ne simțim sătui mai multă vreme (dispare senzația de foame constantă). Este recomandat să începem dimineața cu un pahar de apă rece cu puțină zeamă de lămâie stoarsă în el, pe stomacul gol.

      Pe toată perioada curei, se pot consuma la discreție: urzici, spanac, grapefruit, ridichi, castraveți, brocoli, morcovi, ceapă, și altele; important este să stăm departe de părjeli, deserturi grele cu mult zahăr, grăsimi trans și hidrogenate (margarină, unt, fast-food, lapte nedegresat, brânză, snacks-uri, produse de patiserie, etc), pâinea albă și cerealele rafinate.

      De asemenea ceaiurile ajută foarte mult la stimularea metabolismului: verde, alb, rooibos, mentă, salvie, tei, echinaceea, urzică, trifoi roșu. Și nu în ultimul rând sucurile proaspete de legume sau fructe, sfeclă, morcovi și mere spre exemplu.

 

 

Sursa photo: //www.google.ro/search?q=detoxifiere&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiuqrShsKzaAhXILFAKHbIoBcMQ_AUICigB&biw=1920&bih=974#imgdii=Wt-mtuF5A4cflM:&imgrc=p32sJBFKQ9lYyM:


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Moduri simple și rapide de a găti ouăle când vrei să slăbești
Studiile au dovedit că ouăle nu sunt un aliment nociv, ci din contr...
 
Cinci lucruri interesante pe care nu le știai despre banane
De ce cresc bananele în forma curbată?
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară
Tricoul este un element de bază pentru orice ținută și nu trebuie ...
 
Avantaje ale friteuzei cu aer cald
Toate aparatele de bucătărie au avantaje și dezavantaje.
 
Trei ingrediente eficiente pentru pielea din jurul ochilor
Cremele pentru zona din jurul ochilor au un rol foarte important în m...
 
Sfaturi practice legate de mașina de spălat
Iată câteva lucruri care te vor ajuta să păstrezi hainele mai frum...
 
Rochia din mătase naturală, de ce să o porți în cadrul unui eveniment special
Mătasea este supranumită „țesătura regilor”, datorită calită...
 
Cum alegi nuanța de blush perfectă pentru tine
Blush-ul adaugă o notă de prospețime și vitalitate tenului.
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Autobuzele etajate vor fi scoase pe traseu, în Constanța, pentru minivacanța de Paște
CONSTANTA
» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0