Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
COPII SANATOSI
Adaugat: 22 Iulie 2018

      Copiii maturi, deștepți, care au renunțat la inocență mult prea devreme sunt descriși de către specialiști prin termenul „absența copilăriei”. Este neplăcut să fim martori la faptul că tot mai mulți copii încep să se comporte ca niște adulți de la vârste fragede, din cauză că sunt afectați de mersul rapid al lucrurilor din lumea în care trăim. De aceea poveștile sunt un ajutor de nădejde în educația copilului, ele dau timpul înapoi către vremuri mai bune, mai „pure”, pot fi un adevărat refugiu pentru cei mici.

      Poveștile stimulează imaginația copilului. Valoarea unei povești se bazează pe puterea de a se prezenta într-un mod fantastic și în același timp credibil, cu o limbă unică în care se împletesc posibilul cu imposibilul și raționalul cu iraționalul. Prin urmare, o poveste deschide o lume infinită în fața copilului, un univers de noi cunoștințe, întâmplări dar și sentimente.

      O poveste poate învăța copilul diferența dintre bine și rău. Lupta prințului cu dragonul sau a oii cu lupul îl pregătește pe copil să facă față momentelor viitoare, când nu va mai avea protecția părinților. De asemenea, sunt o lecție de morală. În finalul poveștii răul întotdeauna pierde, iar în mintea copilului, binele și tot ce este corect se asociază cu succesul și dreptatea.

      Povestea transmite un mesaj de cooperare. În majoritatea poveștilor există un personaj care colaborează cu eroul sau cu eroina. Protagoniștii nu-și pot atinge obiectivul singuri, fără sfatul cuiva, oricât de deștepți, bogați sau puternici ar fi. Cu ajutorul poveștilor, copilul va învăța de mic importanța lucrului în echipă și de a accepta ajutor de la ceilalți.

      Povestea dă speranță. Este important să se vorbească cu cel mic despre probleme cu care se confruntă (teama, lipsa de afecțiune, sentimentul de abandon, singurătatea), și despre faptul că, dacă trece peste ele va fi învingător. Se poate face o corelație între luptele din basme și încercările cotidiene; indiferent de obstacole, binele va triumfa și prințul va fi învingător.

      Poveștile deschid o poartă către o lume nouă, plină de magie. Animalele, plantele chiar și obiectele au viață și putere de decizie. Trăiesc după aceleași valori ca oamenii, dar și după toate regulile în care copilul are nevoie să creadă la o vârstă atât de fragedă.

      Cum se alege povestea potrivită? O poveste tradițională împărtășește din înțelepciunea populară și îi va fi folositoare copilului și la școală. O poveste care reflectă cultura țării în care este crescut îl va ajuta pe copil în viitor. Poveștile „educative” care vorbesc despre pedepse constituie un mesaj eronat pentru cel mic. Citește-i numai basme cu final fericit. Poveștile cu vrăjitoare și dragoni îl vor ajuta pe copil să-și corecteze defectele, desigur, cu condiția ca în final binele să învingă.

 

 

Sursa photo: //www.google.ro/search?biw=1920&bih=925&tbm=isch&sa=1&ei=-w9UW7HQCsOiwAK4prXABg&q=citirea+povestilor+pentru+copii&oq=citirea+povestilor+pentru+copii&gs_l=img.3...13265.19184.0.19421.31.29.0.2.2.0.131.2358.28j1.29.0....0...1c.1.64.img..0.9.663...0j35i39k1j0i67k1j0i30k1j0i8i30k1j0i24k1.0.GQmwvSc8a4M#imgrc=HYgLwhipilGFsM:


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Rutina după duș pentru o piele mereu catifelată
După duș este esențial ca pielea să primească îngrijirea de care...
 
Trei sfaturi simple pentru a reduce consumul de carbohidrați
Reducerea consumului de carbohidrați este o prioritate pentru cei car...
 
Varza, beneficii uimitoare pentru sănătate
Varza este bogată în vitamina C, fibre și vitamina K. Iată ce bene...
 
Alimente și băuturi care usucă pielea
Principala cauză a problemelor de piele este dieta necorespunzătoare...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0