Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
SANATATE
Adaugat: 06 Iunie 2018

Comentarii 0 Comentarii

      Cu toții învățăm, însă puțini știm să învățăm eficient. Învățarea rapidă și eficientă are un efect de bulgăre de zăpadă – cu cât o practici mai mult, cu atât devine mai ușoară și mai rapidă. Iată o prezentare, pe scurt, a câtorva elemente de care ar trebui să ținem cont când vrem să avem un proces de învățare care să dea randament.

      AMBIENTUL. Cel mai indicat este să învățăm la aceleași ore și în același loc. În acest fel, starea de spirit coprespunzătoare se va instala automat atunci când ne așezăm la birou. Schimbarea locului destinat învățării scade randamentul. Este important să eliminăm orice influență externă care ne poate distrage, pentru că orice deranj reprezintă o supraîncărcare pentru creier și conduce la oboseală.

      Masa de lucru trebuie să fie bine ordonată, materialele folosite în timpul învățatului trebuie să fie la îndemână dinainte de a ne apuca de studiat. Poziționarea mesei trebuie să fie în așa fel încât să nu privim direct către fereastră. Camera bine aerisită, ventilată.

      Lumina este de asemenea foarte importantă, nu trebuie să fie nici prea slabă, nici prea tare. Aceasta ar trebui să vină direct din partea stângă, puțin în spate.

      CULORILE. Cromatica ambientală influențează capacitatea de învățare, starea de confort psihic, starea de oboseală intelectuală, ritmul asimilării, calitatea atenției și memoria.

      Sala de studiu trebuie să fie cât mai stimulatoare din punct de vedere vizual, dar nici să nu distragă atenția. Un fond ușor excitant este ideal atunci când învățăm – culorile să fie vii, dar nu în extreme, adică nici foarte intense, nici `șterse` sau `murdare`. Blatul mesei are un rol foarte important, prin urmare ar fi bine să fie colorat în galben, portocaliu sau verde, niciodată alb, pentru că scade ritmul oricărei activități.

      Culorile pereților trebuie să fie adecvate, astfel, se recomandă oranj, galben, tonurile de crem, acestea cresc randamentul muncii intelectuale.

      ULEIURILE VOLATILE. Mirosul este simțul cu cel mai mare impact asurpa minții. S-a dovedit că difuzia anumitor esențe în sala de studiu, influențează starea mintală, stimulează gândirea și crează o stare de receptivitate. Este bine să asociem fiecare materie cu o altă aromă, difuzând arome sau subliniind informațiile cu diferite culori care au anumite arome. Să nu ne gândim acum că trebuie să reproducem mirosul atunci când dăm un examen, este suficient doar să ni-l imaginăm. Mirosul este simțul care trezește în mod direct amintiri legate de el.

      Când învățăm, ar trebui să avem pe masă o farfurioară cu apă în care să adăugăm câteva picături din esența naturală care ne place. Esențele sunt disponibile într-o gamă variată în toate magazinele naturiste sub formă de uleiuri volatile. Sunt recomandate următoarele combinații care au efect dovedit asupra minții: coriandrul și tămâia – favorizează concentrarea și activitatea intelectuală; lavanda și lămâia – generează o stare de calm și armonie; orhideea și ambra – introduc o stare de interiorizare și reculegere.

 

 

Sursa photo: //www.google.ro/search?q=birou+pentru+invatat+ambient&tbm=isch&tbs=rimg:CaS5EsuKcyeHIjj5v-BdRSOxVdUydloGf2HlpKfKvdP3Mun8hVzRspQ_1zMngbVol02NbvcAeDMhxYrO56RjYlf-gDioSCfm_14F1FI7FVEfAyiBC48qrOKhIJ1TJ2WgZ_1YeURr3FhDP3FXHQqEgmkp8q90_1cy6RGrSHzNgUN43yoSCfyFXNGylD_1MEfRKXej90-UTKhIJyeBtWiXTY1sRekTYEkoGoksqEgm9wB4MyHFisxFYLSpvzOZv-ioSCbnpGNiV_16AOEd5ORlzYLTvN&tbo=u&sa=X&ved=2ahUKEwie6aqu177bAhVSZFAKHUSxCQEQ9C96BAgBEBs&biw=1920&bih=925&dpr=1#imgrc=ClJ3oOlK7zl6gM:


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Alimente excelente care nu trebuie să lipsească de la micul dejun
Dacă vrem să slăbim sau dacă ne pregătim pentru o zi mai obositoa...
 
Coafuri stylish pentru un look schimbat
Femeile își doresc mereu o schimbare în ce privește podoaba capila...
 
Coc la baza gâtului pentru un look modern
Cocul la baza gâtului este ușor de realizat și perfect pentru o ie...
 
Sucuri naturale de toamnă
Cinci sucuri naturale de toamnă, perfecte pentru creșterea imunită...
 
Cum prevenim în mod natural gripa?
În afară de un vaccin anti-gripal, există și multe moduri naturale...
 
Gem cu aromă de... toamnă
Gemul de dovleac și portocale este delicios, iar aromele sale ne acom...
 
Gustări sănătoase pentru o petrecere de copii
Este destul de dificilă organizarea unei petreceri pentru copii, mai ...
 
Beneficiile ceaiului de măceșe
Ceaiul de măceșe are numeroase beneficii pentru sănătatea noastră...
 
 
 
 
BEAUTY
 
Machiajul buzelor – rujul perfect

» 16 Octombrie 2018 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Cum să avem picioare sănătoase?

» 15 Octombrie 2018 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Perechi de culori care se asortează surprinzător de bine

» 14 Octombrie 2018 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Greșeli de frumusețe pe care le facem toamna

» 13 Octombrie 2018 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Cum alegem iluminatorul în funcție de ten

» 12 Octombrie 2018 | Comentarii 0