Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
SANATATE
Adaugat: 06 Iunie 2018

      Cu toții învățăm, însă puțini știm să învățăm eficient. Învățarea rapidă și eficientă are un efect de bulgăre de zăpadă – cu cât o practici mai mult, cu atât devine mai ușoară și mai rapidă. Iată o prezentare, pe scurt, a câtorva elemente de care ar trebui să ținem cont când vrem să avem un proces de învățare care să dea randament.

      AMBIENTUL. Cel mai indicat este să învățăm la aceleași ore și în același loc. În acest fel, starea de spirit coprespunzătoare se va instala automat atunci când ne așezăm la birou. Schimbarea locului destinat învățării scade randamentul. Este important să eliminăm orice influență externă care ne poate distrage, pentru că orice deranj reprezintă o supraîncărcare pentru creier și conduce la oboseală.

      Masa de lucru trebuie să fie bine ordonată, materialele folosite în timpul învățatului trebuie să fie la îndemână dinainte de a ne apuca de studiat. Poziționarea mesei trebuie să fie în așa fel încât să nu privim direct către fereastră. Camera bine aerisită, ventilată.

      Lumina este de asemenea foarte importantă, nu trebuie să fie nici prea slabă, nici prea tare. Aceasta ar trebui să vină direct din partea stângă, puțin în spate.

      CULORILE. Cromatica ambientală influențează capacitatea de învățare, starea de confort psihic, starea de oboseală intelectuală, ritmul asimilării, calitatea atenției și memoria.

      Sala de studiu trebuie să fie cât mai stimulatoare din punct de vedere vizual, dar nici să nu distragă atenția. Un fond ușor excitant este ideal atunci când învățăm – culorile să fie vii, dar nu în extreme, adică nici foarte intense, nici `șterse` sau `murdare`. Blatul mesei are un rol foarte important, prin urmare ar fi bine să fie colorat în galben, portocaliu sau verde, niciodată alb, pentru că scade ritmul oricărei activități.

      Culorile pereților trebuie să fie adecvate, astfel, se recomandă oranj, galben, tonurile de crem, acestea cresc randamentul muncii intelectuale.

      ULEIURILE VOLATILE. Mirosul este simțul cu cel mai mare impact asurpa minții. S-a dovedit că difuzia anumitor esențe în sala de studiu, influențează starea mintală, stimulează gândirea și crează o stare de receptivitate. Este bine să asociem fiecare materie cu o altă aromă, difuzând arome sau subliniind informațiile cu diferite culori care au anumite arome. Să nu ne gândim acum că trebuie să reproducem mirosul atunci când dăm un examen, este suficient doar să ni-l imaginăm. Mirosul este simțul care trezește în mod direct amintiri legate de el.

      Când învățăm, ar trebui să avem pe masă o farfurioară cu apă în care să adăugăm câteva picături din esența naturală care ne place. Esențele sunt disponibile într-o gamă variată în toate magazinele naturiste sub formă de uleiuri volatile. Sunt recomandate următoarele combinații care au efect dovedit asupra minții: coriandrul și tămâia – favorizează concentrarea și activitatea intelectuală; lavanda și lămâia – generează o stare de calm și armonie; orhideea și ambra – introduc o stare de interiorizare și reculegere.

 

 

Sursa photo: //www.google.ro/search?q=birou+pentru+invatat+ambient&tbm=isch&tbs=rimg:CaS5EsuKcyeHIjj5v-BdRSOxVdUydloGf2HlpKfKvdP3Mun8hVzRspQ_1zMngbVol02NbvcAeDMhxYrO56RjYlf-gDioSCfm_14F1FI7FVEfAyiBC48qrOKhIJ1TJ2WgZ_1YeURr3FhDP3FXHQqEgmkp8q90_1cy6RGrSHzNgUN43yoSCfyFXNGylD_1MEfRKXej90-UTKhIJyeBtWiXTY1sRekTYEkoGoksqEgm9wB4MyHFisxFYLSpvzOZv-ioSCbnpGNiV_16AOEd5ORlzYLTvN&tbo=u&sa=X&ved=2ahUKEwie6aqu177bAhVSZFAKHUSxCQEQ9C96BAgBEBs&biw=1920&bih=925&dpr=1#imgrc=ClJ3oOlK7zl6gM:


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cum testezi produsele de îngrijire a pielii ca să eviți alergii sau iritații
Testarea produselor de îngrijire a pielii, mai ales în cazul persoan...
 
Moduri simple și rapide de a găti ouăle când vrei să slăbești
Studiile au dovedit că ouăle nu sunt un aliment nociv, ci din contr...
 
Cinci lucruri interesante pe care nu le știai despre banane
De ce cresc bananele în forma curbată?
 
Sfaturi simple care te vor ajuta să planifici o petrecere de neuitat la tine acasă
Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să organizezi cea mai tare pe...
 
Ce este metoda de spălare a părului Co-wash și de ce o recomandă specialiștii
Această nouă tehnică te va ajuta să ai un păr frumos și străluc...
 
Apa de trandafiri - Beneficii pentru piele și mod de utilizare
Folosită încă din Antichitate, apa de trandafiri are o mulțime de ...
 
Avantaje ale friteuzei cu aer cald
Toate aparatele de bucătărie au avantaje și dezavantaje.
 
Trei ingrediente eficiente pentru pielea din jurul ochilor
Cremele pentru zona din jurul ochilor au un rol foarte important în m...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
S&P a reconfirmat ratingul suveran al României. Boloș: Autostrăzi, școli, spitale, rețele de apă și canalizare…

» 16 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Ambasadorul Israelului în România: Iran trebuie să plătească pentru ce a făcut!

» 15 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
5 lucruri pe care un prieten adevărat nu ar trebui să le spună

» 16 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Este vremea bujorilor în Rezervația naturală Hagieni

» 16 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VALCEA
 
Dumitru Copăceanu a fost desemnat de PNL Vâlcea candidat la Primăria comunei Bunești

» 15 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SATU MARE
 
Primăria Satu Mare anunță începerea acțiunilor de dezinsecție

» 12 Aprilie 2024 | Comentarii 0