Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
SANATATE
Adaugat: 06 Iunie 2018

Comentarii 0 Comentarii

      Cu toții învățăm, însă puțini știm să învățăm eficient. Învățarea rapidă și eficientă are un efect de bulgăre de zăpadă – cu cât o practici mai mult, cu atât devine mai ușoară și mai rapidă. Iată o prezentare, pe scurt, a câtorva elemente de care ar trebui să ținem cont când vrem să avem un proces de învățare care să dea randament.

      AMBIENTUL. Cel mai indicat este să învățăm la aceleași ore și în același loc. În acest fel, starea de spirit coprespunzătoare se va instala automat atunci când ne așezăm la birou. Schimbarea locului destinat învățării scade randamentul. Este important să eliminăm orice influență externă care ne poate distrage, pentru că orice deranj reprezintă o supraîncărcare pentru creier și conduce la oboseală.

      Masa de lucru trebuie să fie bine ordonată, materialele folosite în timpul învățatului trebuie să fie la îndemână dinainte de a ne apuca de studiat. Poziționarea mesei trebuie să fie în așa fel încât să nu privim direct către fereastră. Camera bine aerisită, ventilată.

      Lumina este de asemenea foarte importantă, nu trebuie să fie nici prea slabă, nici prea tare. Aceasta ar trebui să vină direct din partea stângă, puțin în spate.

      CULORILE. Cromatica ambientală influențează capacitatea de învățare, starea de confort psihic, starea de oboseală intelectuală, ritmul asimilării, calitatea atenției și memoria.

      Sala de studiu trebuie să fie cât mai stimulatoare din punct de vedere vizual, dar nici să nu distragă atenția. Un fond ușor excitant este ideal atunci când învățăm – culorile să fie vii, dar nu în extreme, adică nici foarte intense, nici `șterse` sau `murdare`. Blatul mesei are un rol foarte important, prin urmare ar fi bine să fie colorat în galben, portocaliu sau verde, niciodată alb, pentru că scade ritmul oricărei activități.

      Culorile pereților trebuie să fie adecvate, astfel, se recomandă oranj, galben, tonurile de crem, acestea cresc randamentul muncii intelectuale.

      ULEIURILE VOLATILE. Mirosul este simțul cu cel mai mare impact asurpa minții. S-a dovedit că difuzia anumitor esențe în sala de studiu, influențează starea mintală, stimulează gândirea și crează o stare de receptivitate. Este bine să asociem fiecare materie cu o altă aromă, difuzând arome sau subliniind informațiile cu diferite culori care au anumite arome. Să nu ne gândim acum că trebuie să reproducem mirosul atunci când dăm un examen, este suficient doar să ni-l imaginăm. Mirosul este simțul care trezește în mod direct amintiri legate de el.

      Când învățăm, ar trebui să avem pe masă o farfurioară cu apă în care să adăugăm câteva picături din esența naturală care ne place. Esențele sunt disponibile într-o gamă variată în toate magazinele naturiste sub formă de uleiuri volatile. Sunt recomandate următoarele combinații care au efect dovedit asupra minții: coriandrul și tămâia – favorizează concentrarea și activitatea intelectuală; lavanda și lămâia – generează o stare de calm și armonie; orhideea și ambra – introduc o stare de interiorizare și reculegere.

 

 

Sursa photo: //www.google.ro/search?q=birou+pentru+invatat+ambient&tbm=isch&tbs=rimg:CaS5EsuKcyeHIjj5v-BdRSOxVdUydloGf2HlpKfKvdP3Mun8hVzRspQ_1zMngbVol02NbvcAeDMhxYrO56RjYlf-gDioSCfm_14F1FI7FVEfAyiBC48qrOKhIJ1TJ2WgZ_1YeURr3FhDP3FXHQqEgmkp8q90_1cy6RGrSHzNgUN43yoSCfyFXNGylD_1MEfRKXej90-UTKhIJyeBtWiXTY1sRekTYEkoGoksqEgm9wB4MyHFisxFYLSpvzOZv-ioSCbnpGNiV_16AOEd5ORlzYLTvN&tbo=u&sa=X&ved=2ahUKEwie6aqu177bAhVSZFAKHUSxCQEQ9C96BAgBEBs&biw=1920&bih=925&dpr=1#imgrc=ClJ3oOlK7zl6gM:


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Remedii practice și la îndemână pentru înțepăturile de insecte
Vara este anotimpul în care suntem cei mai expuși la întepăturile ...
 
Cinci probleme ale pielii, cinci uleiuri care le rezolvă
Pentru a avea o piele frumoasă, trebuie să știi care sunt cele cinc...
 
Cele mai proaste obiceiuri care ne distrug dinții
Medicii stomatologi avertizează că, seara după ce ne-am spălat pe ...
 
Sfaturi pentru a păstra alimentele proaspete mai mult timp
Depozitarea corectă a alimentelor, va păstra prospețimea acestora m...
 
Fusta midi, la modă în vara aceasta
A venit momentul să purtăm haine care ne pun în valoare feminitatea...
 
Utilizarea uleiurilor esențiale – beneficii și precauții
Uleiurile esențiale sunt din ce în ce mai apreciate de publicul larg...
 
Pantofii de nuntă: sfaturi, trucuri, alegerea perechii potrivite
Dacă vei fi mireasă sau domnișoară de onoare, nașă sau musafir, ...
 
Beneficiile jocurilor educative
Indiferent de vârstă, jocurile și jucăriile educative au un rol fo...
 
 
 
 
FASHION FEMEI
 
Printurile florale – de nelipsit din garderoba de vară

» 17 August 2018 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Alimente și băuturi bune de consumat pe timp de caniculă

» 16 August 2018 | Comentarii 0
 
CULINAR
 
Dulce de sărbătoare

» 15 August 2018 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Importanța primer-ului în machiaj

» 14 August 2018 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Utilizarea uleiurilor esențiale – beneficii și precauții

» 13 August 2018 | Comentarii 0