Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
SANATATE
Adaugat: 27 Noiembrie 2017

Comentarii 0 Comentarii

      În salate, în supe, tocăniţe, sufleuri sau chiar murată, conopida aduce numai beneficii organismului. Important este să o includeţi în alimentaţie, pentru că are capacitatea de a întări organismul. Este bogată în nutrienţi, antioxidanţi, vitamine şi minerale.

  • Detoxifică organismul. Conopida conţine substanţe importante pentru ficat, pentru a-l ajuta să elimine toxinele din organism. Prezenţa substanţelor ca sulforafan şi izotiocianat asigură un proces de detoxificare a ficatului şi a întregului organism.
  • Proprietăţi antiinflamatorii. Consumul de conopidă regulat este asociat cu scăderea riscului de inflamare în boli ca artrită, obezitate, diabetul zaharat sau ulcer. Recent, s-a descoperit în conopidă substanţa numită I3C, un antiinflamator care operează la nivel genetic, putând preveni declanşarea inflamaţiei la un stadiu destul de timpuriu.
  • Previne cancerul. Numeroase studii asupra cancerului se leagă de consumul de conopidă, mai ales pentru cancerul de prostată, cancerul de sân, cancerul de colon şi cancerul ovarian. Această legumă poate elimina enzimele canceroase şi rezistă în faţa celulelor canceroase.
  • Protecţie în boli cardiovasculare. Având proprietăţi antiinflamatorii, consumul de conopidă este o bună protecţie în bolile cardiovasculare sau cerebrovasculare. De exemplu, în arterioscleroză, există inflamaţia cronică a vasului sanguin şi depunerea de lipide şi leucocite, care în cele din urmă duc la scăderea diametrului lor.
  • Un bun antioxidant. Pe lângă vitamine, minerale şi proteine, conopida mai conţine şi carotene, precum beta-caroten şi fitonutrienţi, precum acidul cafeic. Este un antioxidant excelent, iar dacă se consumă în mod regulat, scade riscul de a dezvolta boli cardiovasculare sau cancer.
  • Asigură o digestie bună. O cană de conopidă fiartă conţine, pe lângă multe altele, şi fibre dietetice, care ajută la curăţarea sistemului digestiv şi care te scapă rapid de substanţele care nu sunt necesare organismului. În plus, anumite substanţe ajută la prevenirea ulcerului.

 

 

 

 

Sursa foto: http://www.mancare.ro/blog/health-diet/conopida-in-terapia-naturista-180.html

 

  


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Top 5 alimente care distrug celulita
Indiferent de varsta sau kilograme, celulita este pe buzele si din pac...
 
Venera Arapu
A fost primul designer român care a participat la Săptămâna Modei ...
 
Ceai de ghimbir – proprietăţi digestive şi reumatice remarcabile
Ghimbirul este considerat un tratament remarcabil pentru a trata varia...
 
5 pasi simpli pentru a scapa de durerile de spate
Durerile de spate sunt enervante si foarte greu de suportat. Foarte mu...
 
Dovlecei umpluti cu branza de vaca
O garnitura sanatoasa si delicioasa.
 
Budinca de spanac
Se serveste fierbinte cu smantana.
 
Cartofi umpluti cu branza telemea
Se servesc fierbinti, cu smantana
 
Pilaf de praz
O reteta de pilaf cu praz si orez, delicioase si hranitoare. Este o ma...
 
 
 
 
SANATATE
 
Tratarea durerii

» 13 Decembrie 2017 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Secretele care nu s-au spus până acum

» 04 Decembrie 2017 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Ceaiul negru

» 29 Noiembrie 2017 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Conopida

» 27 Noiembrie 2017 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
 Cafeaua – miracol pentru sanatate

» 16 Noiembrie 2017 | Comentarii 0