Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
SANATATE
Adaugat: 27 Noiembrie 2017

Comentarii 0 Comentarii

      În salate, în supe, tocăniţe, sufleuri sau chiar murată, conopida aduce numai beneficii organismului. Important este să o includeţi în alimentaţie, pentru că are capacitatea de a întări organismul. Este bogată în nutrienţi, antioxidanţi, vitamine şi minerale.

  • Detoxifică organismul. Conopida conţine substanţe importante pentru ficat, pentru a-l ajuta să elimine toxinele din organism. Prezenţa substanţelor ca sulforafan şi izotiocianat asigură un proces de detoxificare a ficatului şi a întregului organism.
  • Proprietăţi antiinflamatorii. Consumul de conopidă regulat este asociat cu scăderea riscului de inflamare în boli ca artrită, obezitate, diabetul zaharat sau ulcer. Recent, s-a descoperit în conopidă substanţa numită I3C, un antiinflamator care operează la nivel genetic, putând preveni declanşarea inflamaţiei la un stadiu destul de timpuriu.
  • Previne cancerul. Numeroase studii asupra cancerului se leagă de consumul de conopidă, mai ales pentru cancerul de prostată, cancerul de sân, cancerul de colon şi cancerul ovarian. Această legumă poate elimina enzimele canceroase şi rezistă în faţa celulelor canceroase.
  • Protecţie în boli cardiovasculare. Având proprietăţi antiinflamatorii, consumul de conopidă este o bună protecţie în bolile cardiovasculare sau cerebrovasculare. De exemplu, în arterioscleroză, există inflamaţia cronică a vasului sanguin şi depunerea de lipide şi leucocite, care în cele din urmă duc la scăderea diametrului lor.
  • Un bun antioxidant. Pe lângă vitamine, minerale şi proteine, conopida mai conţine şi carotene, precum beta-caroten şi fitonutrienţi, precum acidul cafeic. Este un antioxidant excelent, iar dacă se consumă în mod regulat, scade riscul de a dezvolta boli cardiovasculare sau cancer.
  • Asigură o digestie bună. O cană de conopidă fiartă conţine, pe lângă multe altele, şi fibre dietetice, care ajută la curăţarea sistemului digestiv şi care te scapă rapid de substanţele care nu sunt necesare organismului. În plus, anumite substanţe ajută la prevenirea ulcerului.

 

 

 

 

Sursa foto: http://www.mancare.ro/blog/health-diet/conopida-in-terapia-naturista-180.html

 

  


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Remedii practice și la îndemână pentru înțepăturile de insecte
Vara este anotimpul în care suntem cei mai expuși la întepăturile ...
 
Sfaturi pentru a păstra alimentele proaspete mai mult timp
Depozitarea corectă a alimentelor, va păstra prospețimea acestora m...
 
Cele mai proaste obiceiuri care ne distrug dinții
Medicii stomatologi avertizează că, seara după ce ne-am spălat pe ...
 
Fusta midi, la modă în vara aceasta
A venit momentul să purtăm haine care ne pun în valoare feminitatea...
 
Utilizarea uleiurilor esențiale – beneficii și precauții
Uleiurile esențiale sunt din ce în ce mai apreciate de publicul larg...
 
Gustul copilăriei
Bunicile noastre nu aveau la îndemână nici rețete complicate, nici...
 
Trucuri de machiaj pentru un look mereu fresh
Sfaturi utile care ne vor ajuta să avem mereu un look fresh și elega...
 
Importanța primer-ului în machiaj
Atunci când ne dorim un machiaj perfect, nu trebuie să uităm să ap...
 
 
 
 
BEAUTY
 
Trucuri de machiaj pentru un look mereu fresh

» 20 August 2018 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Cum purtăm camașa: în pantaloni sau nu?

» 19 August 2018 | Comentarii 0
 
CULINAR
 
Gustul copilăriei

» 18 August 2018 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Printurile florale – de nelipsit din garderoba de vară

» 17 August 2018 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Alimente și băuturi bune de consumat pe timp de caniculă

» 16 August 2018 | Comentarii 0