Consisteți, dar suficient de săraci în calorii și ideali pentru această perioadă călduroasă, racii în sos de vin pot fi alegerea cea mai potrivită pentru o cină în timpul sezonului de vară. Se prepară în doar 40 de minute, iar gustul va fi pe placul tuturor mofturoșilor.
Ai nevoie de:
20 de raci mari,
un pahar de vin alb,
cinci linguri de ulei de măsline,
pătrunjel,
busuioc,
usturoi,
sare,
piper
opțional lămâie.
Cum se prepară?
În primul rând racii trebuie spălați foarte bine. Se pun la fiert cu puțină sare, dar abia atunci când apa începe să clocotească. Se lasă pe foc până când devin roșii, între 10 și 12 minute. Se iau de pe aragaz, se scurg de apă și se lasă să `respire`până când facem sosul.
Într-o tigaie se călește puțin usturoiul, în ulei de măsline. Se adaugă pătrunjelul și busuiocul tocate mărunt, sarea și piperul. Sosul obținut se adaugă peste raci iar la 1, 2 minute după ce i-am pus pe din nou pe foc se adaugă și vinul alb și se mai lasă la fiert încă 8-10 minute. Opțional se pot stropi cu zeamă de lămâie. Se servește cu salată verde și, bineînțeles cu un pahar de vin alb.
Sursa photo: //www.google.ro/search?q=raci+in+sos+de+vin&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwig2aKGoYXcAhWFJVAKHTjqAOUQ_AUICigB&biw=1920&bih=925#imgrc=wevUnfkNUTC8SM: