Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
SANATATE
Adaugat: 02 Iulie 2018

Comentarii 0 Comentarii

      Foarte mulți experți recomandă acest tip de mișcare deoarece are foarte multe beneficii pentru sănătate, și poate fi practicat de oricine, oricând. Ne putem bucura de înot alături de familie, prieteni, animale de companie sau chiar singuri, dacă vrem să ne relaxăm puțin. Iată câteva din beneficiile înotului:

  1. Ajută la pierderea în greutate – se pot arde extraordinar de multe calorii în timp ce înotăm. O echipă de doctori din Coreea a realizat un studiu pe copiii supraponderali și a descoperit că înotul sau alte activități acvatice au ajutat la pierderea considerabilă în greutate. În timp ce înotăm, se pun în funcțiune cele mai mari grupe de mușchi, și pe lângă relaxare, putem avea și silueta mult dorită.

  2. Oase mai puternice – odată cu înaintarea în vârstă, multe femei pierd din puterea oaselor. Înotul ajută la prevenirea acestui lucru. Este foarte benefic și pentru persoanele cu dureri articulare sau artitră. Oamenii de știință au realizat un experiment care a arătat că înotul ameliorează efectele osteoporozei și întărește oasele.

  3. Ajută la sănătatea inimii – indicat persoanelor cu un stil de viată sedentar și pe care mersul la sală nu le atrage. Înotul protejează împotriva tuturor bolilor cardiovasculare. Numeroase studii au arătat că înotul este cel mai bun exercițiu pentru a menține inima sănătoasă.

  4. Îmbunătățește coordonarea membrelor – este cunoscut faptul că înotul necesită o bună coordonarea a picioarelor, brațelor, capului, pieptului și ochilor. Fie că este recreațional, terapeutic sau pentru o competiție, înotul ajută la controlarea membrelor corpului.

  5. Scade nivelul de trigliceride – un nivel ridicat al trigliceridelor, crește riscul de boli de inimă. Un studiu realizat de specialiști arată că femeile care înoată 60 de minute pe zi timp de 3 săptămâni, au înregistrat o scădere considerabilă a numărului de trigliceride, pe lângă kilogramele care le-au dat jos.

  6. Ajută la controlarea astmului – astmul este cauzat de inflamarea căilor respiratorii, când acestea se blochează, respirația devine foarte greoaie. Înotul reduce numărul atacurilor de astm.

  7. Îmbunătățește somnul – înotul necesită foarte mult efort, din cauză că atât corpul cât și creierul muncesc atunci când înotăm; fapt care ne va ajuta să adormim mai repede și să ne odihnim mai bine.

  8. Ajută la sănătatea mintală – stresul, anxietatea și depresia, sunt probleme care nu ar trebui trecute cu vederea. Doctorii au descoperit că înotul îți poate schimba starea de spirit și ajută chiar în tratarea anumitor probleme psihologice.

 

 

Sursa photo: //www.google.ro/search?q=inot+relaxare+terapie&tbm=isch&tbs=rimg:CVxPs-00xJOuIjjgpITI_1IMKytRYglDB4BQKkKTfcEAf_1Nuj18EQz1cH0oxb9BYThD4CFnarxLWgrF1K88w5WWJO_1CoSCeCkhMj8gwrKEUP0X91qWrXwKhIJ1FiCUMHgFAoR5wOtBSHl_16wqEgmQpN9wQB_182xHds2hfeRxQfyoSCaPXwRDPVwfSEXrnmtAU88O3KhIJjFv0FhOEPgIRIWBTHarz9HcqEgkWdqvEtaCsXREKCxdcQQzDTCoSCUrzzDlZYk78EWslYmd0k1li&tbo=u&sa=X&ved=2ahUKEwj6tJDPhIDcAhVRalAKHfM8A3cQ9C96BAgBEBs&biw=1920&bih=925&dpr=1#imgdii=7RnLvFdpLFFcnM:&imgrc=SvPMOVliTvyQVM:


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Unghiile negre, mereu la modă
Magia și farmecul negrului seduce mereu și mereu. Unghiile negre au ...
 
Ceai din petale de trandafir – beneficii
Prevenirea bolilor cronice, ameliorarea durerilor menstruale, stimular...
 
Legume care pot fi crescute în casă indiferent de vreme
Este ideal să avem legume proaspete în zilele în care este prea fri...
 
5 beneficii ale acidului hialuronic
Cele mai importante cinci beneficii ale acidului hialuronic de care tr...
 
Trei mese bogate în fier, pe placul celor mici
Copiii refuză de cele mai multe ori alimentele bogate în fier, dator...
 
Ce să mâncăm pentru a avea o piele frumoasă?
Ten gras? Iată ce trebuie să mâncăm.
 
Importanța apei în alimentația copiilor
Hidratarea joacă un rol foarte important în dezvoltarea armonioasă ...
 
Beneficiile cerealelor de mic dejun
Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Un mic dejun săn...
 
 
 
 
COPII SANATOSI
 
Trei mese bogate în fier, pe placul celor mici

» 20 Noiembrie 2018 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Ceai din petale de trandafir – beneficii

» 19 Noiembrie 2018 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
5 beneficii ale acidului hialuronic

» 18 Noiembrie 2018 | Comentarii 0
 
CULINAR
 
Legume care pot fi crescute în casă indiferent de vreme

» 17 Noiembrie 2018 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Beneficiile cerealelor de mic dejun

» 16 Noiembrie 2018 | Comentarii 0