Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
SANATATE
Adaugat: 21 August 2017    Actualizat: 21 August 2017

      Coriandru sau dhania este un condiment folosit in cele mai multe bucatarii, in special in tarile asiatice. Coriandru nu doar adauga un plus de aroma ci este si foarte bun pentru sanatate. 

      În scop medicinal, de la coriandru se recolteazã fructele, seminţele, care se usucă şi se macină, iar pulberea se foloseşte la prepararea de tincturi, infuzii şi ulei esenţial, precum şi frunzele, folosite de regulă la gătit şi care au excelente proprietăţi antiseptice şi pot ajuta digestia.

     Planta conţine ulei volatil reprezentat de linalool, pinen, geraniol, borneol, terpineol, citronelol, carvonã, camfor. Fructele mai conţin acizi graşi (acid petroselinic şi alţii), substanţe proteice, aminoacizi, sitosteroli, tocoferoli, cumarine, acid cafeic şi clorogenic.

Iata cateva beneficii pentru sanatate ale frunzelor de coriandru:

1. Diabetul zaharat. Vrei sa lupti natural impotriva diabetului? Ei bine, coriandru va poate ajuta. Cercetatorii au demonstrat ca extractul din frunze de coriandru are anumiti compuși care atunci cand sunt eliberati in sange provoaca insulina anti-hiperglicemica, activitate specifica insulinei, care ajuta la mentinerea nivelului zaharului din sange sub control. Deci, tot ce aveti de facut este sa adaugati cateva frunze de coriandru la mesele dvs si veti pastra diabetul zaharat sub control.

2. Colesterolul. Doresti sa reduci in mod natural nivelul colesterolului? Nivelurile de colesterol sunt de multe ori verificate in timpul controalelor la medic. Frunzele de coriandrucontin un compus numit coriandrin, care ajuta la manipularea metabolismul lipidic prin reducerea nivelului de colesterol. Mai mult de atat frunzele sunt ambalate cu antioxidanti, care ajuta, de asemenea, sa pastreze nivelul colesterolului sub control. Cercetatorii au demonstrat ca frunzele de coriandru reduc cantitatile de colesterol și trigliceride din corpul uman. Frunzele au un efect foarte puternic asupra modului in care organismul digera alimentele și absoarbe grasimile, ceea ce il face un medicament perfect natural pentru a mentine nivelul colesterolului sub control.

3. Hipertensiunea arteriala. Cauti o modalitate de a mentine tensiunea arteriala sub control? Daca suferiti de hipertensiune arteriala, coriandru este foarte bun si in acest sens.Coriandru are o cantitate mare de compuși colinergici și antagoniști de calciu (componente care ajuta la reglarea tensiunii arteriale), care actioneaza foarte bine in calitate de agenti hipotensivi atunci cand este eliberat in organism. Frunza de conriandru are o puternica activitate diuretica care contribuie chiar si la cele mai mici tensiuni arteriale.

4. Digestia. Daca suferiti de indigestie vreodata, atunci coriandrul va poate ajuta. Coriandru este plin de substante nutritive și proprietati care ajuta la contractia stomacului și digestia alimentelor in mod eficient. Deci, adaugand cateva frunze de coriandru la masa veti ajuta tractul digestiv.

5. Inflamatia. Cercetatorii au descoperit ca frunzele de coriandru au fost excelente in reducerea inflamatiei in mod natural. Fiind o sursa excelenta de Omega-3 , omega-6 , lipolotion și ulei de coriandru (un compus care ajuta la reducerea raspunsului inflamator in organism), coriandru a fost foarte eficace in reducerea umflamarii și inflamarii in toate partile corpului. Deci, daca aveti picioarele umflate din cauza artritei sau au o alta forma de inflamatie, incercati coriandru pentru a va ameliora simptomele.

6. Infectia. Coriandru are un compus antibiotic foarte puternice și uleiuri volatile, care actioneaza ca agenti antimicrobieni foarte eficienti. Acești compuși se gasesc in special in frunzele proaspete de coriandru nefierte. De asemeni frunzele pot fi utilizate pentru tratarea infectiilor fungice si bacteriene.

7. Cancerul. Frunzele de coriandru contin unele substante nutritive foarte esentiale cum ar fi beta-caroten, vitamina C, E, ferulic, acid cafeic, kaempferol și quercertin. Toate acestea asigura nu numai hrana pentru corpul tau, dar ele actioneaza, de asemenea, ca agenti antioxidanti foarte puternici care ajuta la curatarea radicaliilor liberi din corpul dvs, care sunt responsabili de declansarea cancerului. Cercetatorii au demonstrat ca extractele de coriandru au fost extrem de eficiente in oprirea intregului proces oxidativ - va protejeaza de cancer, imbatranire si de riduri.

8. Imunitatea. Coriandru este o modalitate foarte buna de a ajuta sistemul imunitar. Fiind un agent antibacterian și antifungic, coriandru este exact ceea ce aveti nevoie atunci cand vine vorba de a combate infectia.

9. Insomnia. Vrei sa ai un somn mai bun? Coriandru are proprietati sedative. In acest caz, nu numai frunzele sunt foarte bune, dar si semintele au aceste efecte sedative. Uleiurile esentiale prezente in coriandru produc un efect sedativ-hipnotic in corp, calmeaza nervii și aduce toate substantele chimice din corp intr-o balanta perfecta pentru organism. 

10. Vitamina K. Deficitul de vitamina K are o serie de implicatii asupra sanatatii dvs. Aceasta poate duce nu numai la o serie de probleme cu coagularea sangelui dumneavoastra, dar poate duce la boli cardiovasculare și boli cronice de rinichi. Fiind o sursa bogata de vitamina K, micile frunze de coriandru va pot ajuta intr-un mod cat se poate de natural.

Suc de coriandru
Se storc fructele proaspete si se filtreaza sucul printr-un tifon.
Pasta
Se face o pasta din seminte de coriandru uscate si apa.
Infuzie
Se fierb 2-3 linguri de seminte de coriandru intr-un litru de apa.
Tuse, raceala, gripa: se zdrobesc doua lingurite de seminte de coriandru si se adauga doua lingurite de praf de ghimbir. Se pun intr-o tigaie la prajit, la foc mic. Se toarna deasupra doua cani de apa. Se acopera cu capac si se fierb cateva minute. Se filtreaza, se adauga o lingurita de miere (pentru gust) si se bea cald. 
Cataplasma
- frunze de coriandru umezite si zdrobite

sursa foto:http://scms.machteamsoft.ro/uploads/photos/652x450/652x450_016139-coriandru.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cum testezi produsele de îngrijire a pielii ca să eviți alergii sau iritații
Testarea produselor de îngrijire a pielii, mai ales în cazul persoan...
 
Moduri simple și rapide de a găti ouăle când vrei să slăbești
Studiile au dovedit că ouăle nu sunt un aliment nociv, ci din contr...
 
Cinci lucruri interesante pe care nu le știai despre banane
De ce cresc bananele în forma curbată?
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară
Tricoul este un element de bază pentru orice ținută și nu trebuie ...
 
Avantaje ale friteuzei cu aer cald
Toate aparatele de bucătărie au avantaje și dezavantaje.
 
Trei ingrediente eficiente pentru pielea din jurul ochilor
Cremele pentru zona din jurul ochilor au un rol foarte important în m...
 
Sfaturi practice legate de mașina de spălat
Iată câteva lucruri care te vor ajuta să păstrezi hainele mai frum...
 
Rochia din mătase naturală, de ce să o porți în cadrul unui eveniment special
Mătasea este supranumită „țesătura regilor”, datorită calită...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Autobuzele etajate vor fi scoase pe traseu, în Constanța, pentru minivacanța de Paște
CONSTANTA
» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0