Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
SANATATE
Adaugat: 26 Iunie 2017    Actualizat: 26 Iunie 2017

    Menta este una dintre cele mai indragite plante aromatice si are numeroase beneficii pentru organismul tau. Chiar daca de obicei despre menta se spune ca te ajuta sa combati raceala, trebuie sa stii ca ea are si alte efecte pozitive asupra corpului tau. Mai exact, te poate ajuta sa slabesti aromonios, fara sa depui un efort prea mare.

     Menta contine o cantitate considerabila de uleiuri volatile, flavonoide, substante polifenolice si taninuri, adica exact ce iti trebuie pentru a reduce numarul de calorii consumate si a alunga poftele alimentare. 

     Menta da cele mai bune rezultate atunci cand este integrata intr-un regim alimentar echilibrat si sanatos. Daca faci si miscare, rezultatele vor fi cu atat mai surprinzatoare.

Ceaiul de menta imbunatateste digestia

     Stii deja ca daca vrei sa scapi de kilogramele in plus, trebuie sa ai o digestie care functioneaza optim, deoarece balonarea si constipatia nu fac casa buna cu silueta ideala. Pentru a-ti imbunatati tranzitul digestiv, poti recurge la o cura cu ceai rece de menta.

     Specialistii iti recomanda ceaiul rece de menta, ideal in sezonul cald. De fiecare data cand simti nevoia sa bei o racoritoare, impune-ti sa scapi de acei centimetri inestestici din talie si bea ceai de menta. Tine cont ca nu trebuie sa faci abuz de ceai de menta, altfel este posibil sa iti cauzezi fara sa vrei probleme de digestie.

Ceaiul de menta reduce celulita

     Celulita afecteaza peste 90% dintre reprezentantele sexului frumos, asa ca nu ar trebui sa te sperii daca vezi ca picioarele tale au un usor aspect de coaja de portocala. Aceasta problema de ordin estetic apare din cauza alimentatiei nesanatoase, a hidratarii necorespunzatoare, a retentiei apei in tesuturi si a proastei circulatii a sangelului.

     Uleiul eteric din menta poate contribui la diminuarea aspectului de coaja de portocala, deoarece faciliteaza eliminarea apei in excess si ajuta rupturile din tesuturi sa se refaca mai repede.

Menta iti taie pofta de dulce sau sarat

     Frunzele proaspete de menta au o aroma revigoranta, iar medicii sustin ca te pot ajuta sa slabesti. Cum? Prin potolirea poftei de dulce sau de sarat. Adauga frunze de menta in salate, in smoothie-uri si in alte preparate, pentru a scapa de eterna problema "mi-e pofta de ceva dulce".

Uleiul esential de menta reduce consumul de calorii

     Daca frunzele proaspete de menta iti taie pofta de dulciuri, uleiul esential de menta te ajuta sa consumi mai putine calorii in alt mod. Mai exact, odata ce mirosi ulei esential de menta, creierul tau proceseaza informatia si te anunta ca esti satula. Astfel, daca incerci sa mirosi ulei esential de menta inainte de masa, este posibil sa fii tentata sa mananci mai putin, tocmai pentru ca dobandesti rapid senzatia de satietate.

Contraindicatii in utilizarea mentei

     Menta poate fi agresiva cu organismului tau, daca suferi de boala de reflux gastroesofagian, de gastrita sau de ulcer. In cazul in care suferi de aceste afectiuni, este recomandat sa eviti consumul de menta si sa incerci alte metode de slabit.
 

     Menta e cunoscuta prin calitatile sale deosebite, utile in profilaxia si terapia naturista a bolilor digestive, respiratorii si circulatorii

     Cercetatorii italieni au descoperit ca, in urma fierberii frunzelor de menta, se elibereaza peste 12 compusi chimici instabili volatili, care inhiba centrii agresivitatii. Acest efect s-a dovedit mult mai puternic in anotimpul rece, cand mucoasele duodenala si nazala permit o absorbtie mai rapida a compusilor respectivi.

Actiunea mentolilor
     Dupa ce ajung rapid in sange, prin mucoasa nazala si bucala, mentolii intra in lichidul cefalorahidian care hraneste creierul. O mare parte din moleculele eterice ajung in zonele unde se prelucreaza impulsurile nervoase instinctive si determina blocarea partiala si foarte selectiva a celulelor responsabile de reactii agresive. Tensiunea psihica nu dispare, insa este redirectionata, in special catre supapa descarcarii sexuale. Altfel spus, eterii mentolati transforma tensiunea agresiva pur instinctiva in dorinta sexuala. In acest fel s-a explicat, in proportie de peste 90%, efectul afrodisiac al ceaiului de menta, care era pus pe seama influentei asupra sistemului circulator si respirator.

Minimum 12 zile
    Desi efectul mentolilor asupra centrilor agresivitatii este direct si imediat, pentru a obtine o eficienta maxima este nevoie de o cura de minimum 12 zile. Felul in care trebuie urmata aceasta cura depinde in mare parte de varsta, de sex si de tipologia emotionala.

Copii intre 6 si 12 ani
Dimineata: nu trebuie sa se bea ceai de menta si niciun fel de lichid foarte fierbinte. Incearca sa-l convingi pe copil sa inhaleze timp de 20-30 secunde aburii fierbinti de ceai de menta. Ai grija ca dupa aceea sa nu iasa imediat in aer rece si nici sa nu aiba contacte cu alti aerosoli, cum ar fi cei de cafea sau de la alte ceaiuri
Pranz: inainte de masa, sa beau 100 ml ceai de menta rece (putin sub temperatura camerei)
Seara: imediat dupa cina se beau 150 ml de ceai de menta fierbinte, urmat de cel putin 20 de minute de pauza alimentara.

Adolescenti
Fete: 100 ml ceai de menta rece dupa micul dejun si 70 ml ceai de menta rece dupa masa de pranz
Baieti: dimineata, 100 ml ceai de menta rece, inainte si dupa micul dejun. La pranz se recomanda 70-80 ml ceai de menta mai concentrat, la 10-12 minute dupa masa.
Pentru a-i convinge pe adolescenti de necesitatea acestui medicament, explica-le, in "parantezei aparent neimportante, ca scade agresivitatea in gestica si mimica, deci ii face mai placuti pentru sexul opus. Nu este doar un truc, ci si un adevar incontestabil.

Femei 22-35 de ani
Dimineata: bea 150 ml ceai de menta concentrat (cu o culoare verde inchis), fierbinte, foarte putin indulcit, la 10-12 minute dupa micul dejun. Inhaleaza aburii fierbinti, pastrand cana cu ceai cat mai aproape de tine
Pranz: inainte si dupa masa bea 100 ml ceai de menta concentrat si, daca se poate, neindulcit
Seara: cu o jumatate de ora inainte de culcare, dar dupa 20 de minute de la cina, bea 150 ml ceai de menta rece, neindulcit.

Barbati 22-35 de ani
Dimineata si la pranz: se beau cate 150 ml ceai de menta, foarte fierbinte, la 5-10 minute dupa masa
Seara: 50 ml ceai rece de menta cu 20 de minute inainte de culcare.
Foarte important! Excesul consumului de bauturi alcoolizate cu doua ore inainte de culcare poate anula efectul ceaiului de menta sau chiar poate creste agresivitatea.

Femei 36-45 de ani
Dimineata: bea 100 ml ceai de menta fierbinte, la limita suportabilului, in timpul mesei de dimineata
Pranz: bea 50 ml ceai de menta dintr-o singura inghititura, cu 1-2 minute inainte de masa. La 15 minute dupa masa se recomanda 50 ml ceai de menta fierbinte, bine acrit cu suc de citrice, mai putin grapefruit
Seara: cu 30 de minute inainte de culcare bea un ceai combinat de menta cu tei (reduce atat tensiunea agresiva, cat si pe cea sexuala, impiedica aparitia cosmarurilor).

Barbati 36-45 de ani
Dimineata: 150 ml ceai de menta caldut in timpul micului dejun. Inhalarea aburilor fierbinti imediat dupa masa de dimineata poate avea un efect foarte intens in special in zilele foarte reci
Pranz si cina: se beau cate 100 ml ceai de menta combinat cu ceai de tei. Atentie, consumul a peste 100 ml tarie de peste 30° imediat dupa ceaiul de menta ii poate anula efectul antiagresiv, iar peste 200 ml de tarie, in primele 10 minute dupa consumul de ceai de menta si tei, poate creste semnificativ tensiunea agresiva.

sursa foto:http://www.frunza-verde.ro/wp-content/uploads/2012/02/ceai-menta.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Rutina după duș pentru o piele mereu catifelată
După duș este esențial ca pielea să primească îngrijirea de care...
 
Trei sfaturi simple pentru a reduce consumul de carbohidrați
Reducerea consumului de carbohidrați este o prioritate pentru cei car...
 
Varza, beneficii uimitoare pentru sănătate
Varza este bogată în vitamina C, fibre și vitamina K. Iată ce bene...
 
Alimente și băuturi care usucă pielea
Principala cauză a problemelor de piele este dieta necorespunzătoare...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0