Printre minunatele beneficii pe care le are ceaiul de măceșe pentru sănătatea noastră se numără: reducerea inflamației, scăderea riscului anumitor boli de inimă și detoxifierea organismului. Este foarte bun pentru întărirea sistemului imunitar, ne protejează pielea, îmbunătățește digestia și ameliorează durerile cronice. Conține o cantitate mare de vitamina C, precum și flavonoide, carotenoide, polifenoli, catechine și alte substanțe nutritive.
1. Protejează inima. Antioxidanții pe care îi conține ceaiul de măceșe protejează sănătatea inimii prin scăderea tensiunii arteriale, reducerea colesterolului rău și normalizarea circulației sângelui.
2. Consolidează sistemul imunitar. Ceaiul de măceșe contribuie la stimularea sistemului imunitar. Vitamica C întărește imunitatea organismului prin prevenirea unor afecțiuni specifice sezonului rece, cum ar fi răceala sau gripa.
3. Reduce inflamațiile. Numeroase studii au demonstrat că ceaiul de măceșe are efecte benefice asupra artritei reumatoide și osteoartritei prin îmbunătățirea semnificativă a mobilității și reducerea inflamației, ameliorând calitatea vieții și stresul oxidativ în țesuturile inflamate. Acest lucru este, de asemenea, util pentru digestie deoarece aceste proprietăți antiinflamatorii pot calma țesuturile din intestin în timp ce reglează mișcările intestinului și asigură o absorbție adecvată a nutrienților.
4. Ajută la slăbit. Datorită faptului că ceaiul de măceșe are efecte diuretice, este indicat celor care vor să scape de câteva kilograme.
5. Îngrijește pielea. Multe persoane consumă ceai de măceșe deoarece are o cantitate mare de antioxidanți puternici. Consumul de ceai de măceșe poate reduce aspectul ridurilor, vindecând pielea iritată sau uscată. De asemenea, previne apariția infecțiilor și inflamațiilor cum ar fi eczemele sau acneea.
Sursa foto: https://yve.ro/articole-sanatate/medicina-naturista/ceai-de-macese-indicatii-si-contraindicatii/