Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
SANATATE
Adaugat: 16 Noiembrie 2017

Comentarii 0 Comentarii

      Consumatorii de cafea sunt feriţi de mai multe boli grave. Aceasta este concluzia specialiştilor după un studiu extrem de amplu. Institutul National de Cercetare a Cancerului din Statele Unite ale Americii spune adultii care beau cafea normala sau decofeinizata mor mai tarziu decat persoanele care nu au un asemenea obicei.

       Bautorii de cafea au sanse mai mici de a muri din cauza unor boli de inima, boli respiratorii, atac cerebral, diabet si infectii, desi nu s-au gasit aceleasi asociatii si in cazul unor forme de cancer. Acestea sunt concluziile unui studiu la care au participat peste 400.000 de barbati si femei cu varste cuprinse intre 50 si 71 de ani, dupa ce s-au eliminat din ecuatie alti factori de risc precum fumatul si consumul exagerat de alcool.

    Cercetatorii care au condus acest studiu au gasit o legatura intre riscul de a muri devreme si cantitatea de cafea consumata. Comparativ cu persoanele care nu beau cafea, cei care consuma 3 sau mai multe cesti de cafea pe zi au un risc cu 10% mai scazut de a muri devreme. Consumul de cafea nu a fost asociat cu mortalitatea din cauza cancerului in randul femeilor, insa in cazul barbatilor s-au descoperit rezultate semnificative intre consumul mare de cafea si un risc crescut de cancer.

      Investigatia s-a bazat pe declaratiile subiectilor si a luat in calcul consumul de cafea doar la un anumit interval si nu a luat in calcul modul in care bautura a fost preparata (expresso, la ibric, filtrata etc). Cercetatorii iau in calcul si faptul ca modul de preparare poate afecta nivelul componentelor protectoare din cafea.

      „Mecanismul prin care cafeaua protejeaza nu este totusi stabilit in mod clar datorita faptului ca bautura contine peste 1000 de compusi care pot imbunatati sanatatea. Cel mai stiut dintre compusi este cafeina, desi in cazul cercetarilor noastre am obtinut rezultate asemanatoarea intre bautorii de cafea traditionala si cei care prefera varianta decofeinizata”, a declarat Freedman.

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: http://www.stiripesurse.ro/arta-de-a-prepara-o-cafea-imbatabila-i-de-calitate_953308.htm


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Ce fel de masti pentru ten folosim in sezonul rece?
Pentru a trece mai usor peste iarna si gerul cumplit exista un număr ...
 
Salata verde preparata olteneste
Cum sa faci cea mai buna salata verde preparata olteneste.
 
Cum slabim iarna?
Știai că organismul tău intra într-o perioadă de hibernare iarna,...
 
Plante care alunga anxietatea
Multi oameni se lupta cu sentimentele de depresie, de tristete general...
 
10 reguli de urmat pentru a avea un copil sanatos- partea I
Obiceiurile dobândite în copilărie sunt absolut esențiale pentru s...
 
 
 
 
COPII SANATOSI
 
10 reguli de urmat pentru a avea un copil sanatos- partea I

» 18 Ianuarie 2018 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Plante care alunga anxietatea

» 17 Ianuarie 2018 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Cum slabim iarna?

» 16 Ianuarie 2018 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Tratarea durerii

» 13 Decembrie 2017 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Secretele care nu s-au spus până acum

» 04 Decembrie 2017 | Comentarii 0