Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
SANATATE
Adaugat: 16 Noiembrie 2017

Comentarii 0 Comentarii

      Consumatorii de cafea sunt feriţi de mai multe boli grave. Aceasta este concluzia specialiştilor după un studiu extrem de amplu. Institutul National de Cercetare a Cancerului din Statele Unite ale Americii spune adultii care beau cafea normala sau decofeinizata mor mai tarziu decat persoanele care nu au un asemenea obicei.

       Bautorii de cafea au sanse mai mici de a muri din cauza unor boli de inima, boli respiratorii, atac cerebral, diabet si infectii, desi nu s-au gasit aceleasi asociatii si in cazul unor forme de cancer. Acestea sunt concluziile unui studiu la care au participat peste 400.000 de barbati si femei cu varste cuprinse intre 50 si 71 de ani, dupa ce s-au eliminat din ecuatie alti factori de risc precum fumatul si consumul exagerat de alcool.

    Cercetatorii care au condus acest studiu au gasit o legatura intre riscul de a muri devreme si cantitatea de cafea consumata. Comparativ cu persoanele care nu beau cafea, cei care consuma 3 sau mai multe cesti de cafea pe zi au un risc cu 10% mai scazut de a muri devreme. Consumul de cafea nu a fost asociat cu mortalitatea din cauza cancerului in randul femeilor, insa in cazul barbatilor s-au descoperit rezultate semnificative intre consumul mare de cafea si un risc crescut de cancer.

      Investigatia s-a bazat pe declaratiile subiectilor si a luat in calcul consumul de cafea doar la un anumit interval si nu a luat in calcul modul in care bautura a fost preparata (expresso, la ibric, filtrata etc). Cercetatorii iau in calcul si faptul ca modul de preparare poate afecta nivelul componentelor protectoare din cafea.

      „Mecanismul prin care cafeaua protejeaza nu este totusi stabilit in mod clar datorita faptului ca bautura contine peste 1000 de compusi care pot imbunatati sanatatea. Cel mai stiut dintre compusi este cafeina, desi in cazul cercetarilor noastre am obtinut rezultate asemanatoarea intre bautorii de cafea traditionala si cei care prefera varianta decofeinizata”, a declarat Freedman.

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: http://www.stiripesurse.ro/arta-de-a-prepara-o-cafea-imbatabila-i-de-calitate_953308.htm


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Atuurile serurilor pentru fata
Beneficiile serurilor pentru faţă sunt propovăduite pe toate canale...
 
Reguli de aur pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor
Empatia, iubirea şi grija pentru cei din jur sunt doar câteva din ca...
 
Balsamuri de păr `homemade`
Balsamul este principalul produs pentru îngrijirea părului. Dacă î...
 
Fructele de Goji
Fructele de goji conțin de 400 de ori mai multă vitamina C decât po...
 
Cum putem să învățăm eficient
Elevi, studenți, profesori, medici, cu toții învățăm pentru un e...
 
Trei sfaturi pentru o manichiură perfectă
O manichiură impecabilă, denotă îngrijire și preocupare de propri...
 
Trei mâncăruri de vară
Vara este anotimpul distracțiilor și al relaxării, de aceea este ș...
 
Preparate delicioase și bune pentru slăbit
Amestecul sănătos de legume, apă, condimente și ierburi aromatice ...
 
 
 
 
BEAUTY
 
Remedii naturale pentru ochii obosiți și roșii

» 18 Iunie 2018 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Trucuri de frumusețe pentru vară

» 15 Iunie 2018 | Comentarii 0
 
CULINAR
 
Trei mâncăruri de vară

» 14 Iunie 2018 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Fructele de Goji

» 13 Iunie 2018 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Balsamuri de păr `homemade`

» 12 Iunie 2018 | Comentarii 0