Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
SANATATE
Adaugat: 16 Noiembrie 2017

Comentarii 0 Comentarii

      Consumatorii de cafea sunt feriţi de mai multe boli grave. Aceasta este concluzia specialiştilor după un studiu extrem de amplu. Institutul National de Cercetare a Cancerului din Statele Unite ale Americii spune adultii care beau cafea normala sau decofeinizata mor mai tarziu decat persoanele care nu au un asemenea obicei.

       Bautorii de cafea au sanse mai mici de a muri din cauza unor boli de inima, boli respiratorii, atac cerebral, diabet si infectii, desi nu s-au gasit aceleasi asociatii si in cazul unor forme de cancer. Acestea sunt concluziile unui studiu la care au participat peste 400.000 de barbati si femei cu varste cuprinse intre 50 si 71 de ani, dupa ce s-au eliminat din ecuatie alti factori de risc precum fumatul si consumul exagerat de alcool.

    Cercetatorii care au condus acest studiu au gasit o legatura intre riscul de a muri devreme si cantitatea de cafea consumata. Comparativ cu persoanele care nu beau cafea, cei care consuma 3 sau mai multe cesti de cafea pe zi au un risc cu 10% mai scazut de a muri devreme. Consumul de cafea nu a fost asociat cu mortalitatea din cauza cancerului in randul femeilor, insa in cazul barbatilor s-au descoperit rezultate semnificative intre consumul mare de cafea si un risc crescut de cancer.

      Investigatia s-a bazat pe declaratiile subiectilor si a luat in calcul consumul de cafea doar la un anumit interval si nu a luat in calcul modul in care bautura a fost preparata (expresso, la ibric, filtrata etc). Cercetatorii iau in calcul si faptul ca modul de preparare poate afecta nivelul componentelor protectoare din cafea.

      „Mecanismul prin care cafeaua protejeaza nu este totusi stabilit in mod clar datorita faptului ca bautura contine peste 1000 de compusi care pot imbunatati sanatatea. Cel mai stiut dintre compusi este cafeina, desi in cazul cercetarilor noastre am obtinut rezultate asemanatoarea intre bautorii de cafea traditionala si cei care prefera varianta decofeinizata”, a declarat Freedman.

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: http://www.stiripesurse.ro/arta-de-a-prepara-o-cafea-imbatabila-i-de-calitate_953308.htm


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Ulei de măsline aromatizat: rețete gustoase și sănătoase
Uleiul de măsline aromatizat, făcut în casă, oferă un plus de sav...
 
Metode eficiente de a conserva alimentele acasă
Pentru ca un produs să-și păstreze gustul, mirosul și textura inta...
 
Greșeli care ne îmbătrânesc tenul
Există câteva obiceiuri proaste care ne îmbătrânesc tenul. Iată ...
 
Argilă verde pentru un ten curat
Cele mai bune măști cosmetice au la bază, ca ingredient principal, ...
 
Trucuri care ne ajută să ținem foamea sub control
Farfuriile mici și alegerile alimentare inteligente, ne ajută să st...
 
Idei de pachețel pentru școală
Peste câteva zile începe școala, iar fiecare părinte își doreșt...
 
Zone ale tenului care necesită o îngrijire specială
Tenul este o comoară personală de care trebuie să avem grijă în m...
 
Vitamina C în ritualul de frumusețe
Vitamina C are un rol foarte important asupra sănătății și a frum...
 
 
 
 
BEAUTY
 
Un remediu excelent pentru tratarea și hidratarea părului

» 22 Septembrie 2018 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Machiaj de toamnă: farduri în funcție de culoarea ochilor

» 21 Septembrie 2018 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Zone ale tenului care necesită o îngrijire specială

» 20 Septembrie 2018 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Mergi la o nuntă sau la un alt eveniment în această toamnă? Iată câteva trucuri de succes pentru ținuta ta

» 19 Septembrie 2018 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Ginsengul – beneficii, proprietăți și contraindicații

» 18 Septembrie 2018 | Comentarii 0