Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
STIRI JUDETUL VASLUI
Adaugat: 16 Mai 2018

       Folosirea corecta a limbii romane se dovedeste a fi o calitate rara in partidul de guvernamant. Obisnuiti cu toate declaratiile gramatical incorecte ale doamnei prim ministru - Viorica Dancila, parca nu prevedeam ca si alti colegi de partid de-ai dumneaei ar putea vedea acest neajuns ca o calitate, deci adoptand cu mandrie pocirea limbii noastre. Totusi, exemplul este unul cat se poate de elocvent.

       Alexandru Barbu, unul dintre consilierii locali din partea PSD-ului,a scris, zilele trecute, pe pagina sa de Facebook un mesaj în cadrul cãruia criticã actiunile DNA-ului si ale procurorului sef, Laura Codruta Kovesi, dupã achitarea lui Victor Ponta în dosarul Turceni-Rovinari. Tânãrul politician se întreabã ce exemplu de obiectivitate si corectitudine mai poate fi DNA în acest context, cum o fi sã ai în portofoliu distrugerea unui vector politic si ce încredere mai pot avea tinerii în Justitia din România. Totodatã, acesta se întreabã “cu ce nas vor mai putea ridica ochii din pãmânt sustinãtorii ferventi ai acestei institutii care ne demonstreazã cã nu luptã pentru justitie, ci pentru interese mârsave cu iz politic”. Se pare ca tanarul politician are grave probeleme si cu anatomia, pe langa cele evidente cu gramatica.

        “Ce exemplu de obiectivitate si corectitudine mai poate da Directia Nationalã Anticoruptie generatiei tinere, milioanelor de români care sperã sã aibã un trai linistit si predictibil, într-o tarã în care institutiile statului îsi construiesc strategiile pe principiul respectãrii legilor, dar si a drepturilor cetãteanului? Cu ce nas vor mai putea ridica ochii din pãmânt sustinãtorii ferventi ai acestei institutii care ne demonstreazã, pentru a nu stiu câta oarã, cã nu luptã pentru justitie, pentru apãrarea dreptãtii si a adevãrului, ci pentru interese mârsave cu iz politic, dar neasumate în acest sens? Cum o fi, oare, sã ai în portofoliu, doamna procuror sef, distrugerea unui vector politic de seamã, prin denigrare, atacuri repetate, zãngãnit provocator de cãtuse si alte manevre ce tin mai mult de perioada de tristã amintire de dupã Cel de-al Doilea Rãzboi Mondial? Cum sã se mai implice tinerii în politicã, atunci când vãd cã, o datã ajunsi acolo, în loc sã fie liberi sã se concentreze asupra îmbunãtãtirii calitãtii vietii celor care i-au învestit cu încrederea lor si nu numai, trebuie sã se supunã regulilor unui joc murdar în care <<dacã nu faci cum zicem noi, pãtesti exact ca ei!>>? Cã Victor Ponta nu mai poate fi reabilitat din punct de vedere politic, pare usor de realizat. Cã imaginea sa de lider al unei formatiuni politice a avut de pierdut, e lesne de înteles. Cã un întreg partid, împreunã cu milioanele de sustinãtori ai sãi, a avut de înghitit insulte si ocãri din partea unor oameni de rea-credintã, din cauza acestor acuzatii grave aduse de cãtre institutia pe care o manevrati, e greu de digerat. Dar, totusi, chiar acceptând cã toti oamenii sunt supusi greselii, veti avea demnitatea sã vã asumati o demisie? Propria demisie!”

      Mai mult, consilierul PSD nu este la primul act de aparare a intereselor partidului. La sfârsitul anului trecut, acesta declara cã preferã ca tara sã fie condusã de “un hot cu intentii bune, decât de un imaculat care sã reprezinte interesele obscure ale altor entitãti. Opinia mandru sustinuta de acesta se baza pe exemplul liderului PSD. “Dragnea a devenit inculpat si apoi condamnat într-un dosar cât se poate de strãveziu. Si vã spune asta un om care a fost implicat în respectivul mecanism de la Referendumul din 2012, mecanism pe care o sã vi-l explic imediat. Mecanismul nu era nimic altceva decât un sistem foarte bine pus la punct de contabilizare a prezentei la vot, din orã în orã. Rotitele acelui mecanism erau reprezentantii PSD din fiecare sectie de votare, care trebuiau sã trimitã, din orã în orã, numarul de oameni prezenti la vot. ......Iatã cum Dragnea devine condamnat pe nedrept, zicem noi. ". ....... Dincolo de faptul cã sunt activist de partid, ..... eu, ca si simplu membru de partid, tot as prefera ca tara mea sã fie condusã de un hot cu intentii bune, decât de un imaculat care sã reprezinte interesele obscure ale altor entitãti”. Logica domnului consilier pare desprinsa din filmele SF. In care dimensiune a acestei lumi, prejudicierea unei alte persoane poate fi facuta cu intentii bune????? Hotia, la fel, domnule consilier, suntem foarte curiosi, cum se poate fura avand onestitatea ca baza????? Ce viitor are tara cu oameni in functii locale, judetene sau nationale care ar gandi precum domnul consilier PSD Alexandru Barbu?????

sursa foto: http://www.ziare.com/vaslui/stiri-actualitate/alexandru-barbu-consilierul-care-vrea-sa-schimbe-imaginea-vasluiului-cu-un-grup-pe-facebook-7082387


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
În comuna Valea Mare urmează să înceapă lucrările de introducere a sistemului de canalizare
„Al doilea mare proiect semnat și adus în stadiul de execuție”
 
Un Centru pentru Persoane Vârstnice și 16 stații de încărcare a mașinilor electrice, cele mai noi investiții care se vor face în Câmpina
Două investiții extrem de importante se vor face la Câmpina.
 
Situație cu iz penal la Piața Centrală din Câmpina. Consilier local: Domnule viceprimar, raportul ăsta e un fals!
La ultima ședință a Consiliului Local Câmpina s-a discutat despre ...
 
Școala Gimnazială din Arcani va fi reconstruită din temelii
Este unitatea de învățământ cea mai afectată de seismele din jud...
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor
„Printr-un transport mai sigur se reduc diferențele și discrepanț...
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș
S-a lansat licitația pentru proiectul „Modernizare Bulevard Mihai V...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0