Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
STIRI JUDETUL GALATI
Adaugat: 31 Mai 2018    Actualizat: 31 Mai 2018

             Dupa o analiza a bugetului Primariei Galati, consilierul local PNL Onuţ Valeriu Atanasiu a ajuns la concluzia sumbra conform careia  ”Administraţia coaliţiei PSD-ALDE în frunte cu primarul Ionuţ Pucheanu duce Galaţiul spre ruină!”. 
             Analiza si concluzile sale au fost facute publice intr-un comunicat de presa, in care se arată clar diferentele dintre veniturile anului 2017, insumand 218 milioane lei, din care credite externe în valoare de 9 milioane lei, si veniturile totale înregistrate la bugetul primăriei în perioada analizată sunt de 225 milioane din care, credite externe în suma de 24.5 milioane lei. Concluzia consilierului este cat sde poate de ingrijoratoare: "Constatăm, astfel, o scădere cu 8 milioane de lei a veniturilor proprii şi asistăm la o triplare a datoriei din credite, în contextul în care programul de investiţii al actualei echipe administrative este unul care suferă de inaniţie severă”.
              Consilierul local PNL mai arată că la capitolul performanţă bugetară constatăm faptul că încasările din impozitele şi taxele datorate de către contribuabilii persoane juridice sunt mai mici cu un milion de lei decât în 2017, un lucru ce arată o dinamica de ansamblu negativă a stării de sănătate înregistrată de economia Galaţiului. Deasemenea, pe fondul vânzării spaţiilor locative deţinute de Primărie s-au încasat chirii mai mici comparativ cu anul precedent.
               ”La capitolul cheltuieli, constatăm o creştere de 25% comparativ cu anul trecut, de la 138 milioane lei in 2017 la 198 milioane lei in 2018. Cheltuielile salariale înregistrate păstrează trendul creşterii cuantumului cheltuielilor, înregistrând un avans de 20% faţă de 2017, de la 10.4 milioane lei la 12.1 milioane lei. Cheltuielile generate de întreţinerea grădinilor şi spaţiilor publice înregistrează un avans de peste 1 milion de lei, de la 4 milioane lei in 2017 la 5.1 milioane lei in 2018. În privinţa acestui aspect, amintim că PNL s-a opus în toamna lui 2017 externalizării serviciilor de întreţinere a parcurilor şi spaţiilor verzi, fiind evident că trecerea de la un cost de producţie, prost administrat oricum de către conducerea ADP Galaţi, la un cost de serviciu purtător de profit, va duce din start la o creştere a bugetului necesar”, se arată în comunicatul consilierului.

                 Mai mult, consilierul local isi manifesta ingrijorarea si cu privire la situatia societatii de transport: ”În altă ordine de idei, ne exprimăm îngrijorarea faţă de posibilitatea falimentării societăţii de transport Transurb SA şi a opririi serviciului de transport în comun pentru locuitorii municipiului Galaţi şi asupra faptului că, în războiul fratricid dintre Ionuţ Pucheanu şi conducerea TRANSURB, singurii care au de suferit sunt călătorii. Surse din interiorul societăţii ne-au relatat că pe lângă lipsurile zilnice privind necesarul de combustibil şi piese de schimb, o problemă foarte gravă o reprezintă punerea în circulaţie a mijloacelor de transport în comun cu defecţiuni. În aceste condiţii, ne intrebăm care este gradul de conştienţă şi care este cel de inconstienţă în afirmaţiile primarului, atunci când promite 50 de autobuze noi, despre care ştim oricum că, deşi azi sunt diesel şi mâine hibrid, costă la fel în opinia specialiştilor PSD ce se ocupă de acest domeniu."

sursa foto: https://www.viata-libera.ro/prima-pagina/93253-primarul-ionut-pucheanu-as-rade-de-pe-fata-pamantului-gospodarire-urbana-si-calorgal


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Un Centru pentru Persoane Vârstnice și 16 stații de încărcare a mașinilor electrice, cele mai noi investiții care se vor face în Câmpina
Două investiții extrem de importante se vor face la Câmpina.
 
Situație cu iz penal la Piața Centrală din Câmpina. Consilier local: Domnule viceprimar, raportul ăsta e un fals!
La ultima ședință a Consiliului Local Câmpina s-a discutat despre ...
 
Școala Gimnazială din Arcani va fi reconstruită din temelii
Este unitatea de învățământ cea mai afectată de seismele din jud...
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor
„Printr-un transport mai sigur se reduc diferențele și discrepanț...
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș
S-a lansat licitația pentru proiectul „Modernizare Bulevard Mihai V...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0